Şimdi Ara

I5 Plus Bluetooth IP67 Akıllı Saat İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
19
Favori
23.503
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android için güncelleme yaptım sürümü 2.0.0.9 'a yükselttim her şey şahane görünüyor şuan fakat bildirim alımında sıkıntı var bildirimler geliyor fakat mesaj içeriklerini okuyamıyorum.
    SMS'leri eski sürümde okuyabiliyordum şimdi okuyamıyorum. Neyse buna da şükür.
    GPS takibi geldi sanırım ama nasıl kullanılır bilmiyorum test etmem lazım.

Edit// Vee sorunlar başladı. Cihaz telefonla adım ve kalori senkronunu yapmıyor. Birisi daha bahsetmiş bu sorunlardan fakat çözümü henüz bulamadım geniş bir zamanda bakarım. Ayrıca GPS takibi de senkronize olmadığı için çalışmıyor.
    Bildirimlerde bir problem yok sadece içeriği okuyamıyorum hala.
    Ayrıca Zeroner 3 versiyonuna geçmek gerekiyor bunlara erişmek için. Bu versiyonda GPS takibi, beslenme programı, hedefiniz kilo vermekse egzersiz tavsiyesi bölümleri var. Egzersiz için ayarladığınız zaman ve günlerde size bildirim veriyor hadi spor yap diye.
    Sayaç bölümü de oldukça gelişmiş; mekik, şınav, koşu, yürüyüş, ip atlama eklenmiş. Ayrıca koşu, kayak, bowling, dağ tırmanışı, yürüyüş gibi çeşitli spor alanları da kaloriyi etkileyecek şekilde eklenmiş.
    Bu saat daha çok gelişecek gibi görünüyor. Sorunların tamamı hallolana kadar şimdilik spor takibini sadece saatten yapacak gibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 25 Kasım 2015; 21:22:54 >

• 10 ekim de aldım dün elime ulaştı. 14usd için gerçekten başarılı ürün yapmış çinli dayılar.
    burda 20tl ye asker saati alırken yurt dışı fiyatlarını görünce gerçekten enayi hissediyorum kendimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

10 ekim de aldım dün elime ulaştı. 14usd için gerçekten başarılı ürün yapmış çinli dayılar.
    burda 20tl ye asker saati alırken yurt dışı fiyatlarını görünce gerçekten enayi hissediyorum kendimi.

14$ nasıl aldınız hocama ? şuan gearbest'te kampanyalı hali 15,99$
  • Bugün telefonuma ekran koruyucu aldım telefonun üstündeki eski jelatini saate göre kesip yapıştırdım dokunmatikde bir sıkıntı oluşmadı.eski jelatin olduğu için yapıştırırken hava kabarcıkları oluştu yarın ucuza erkan koruyucu alıp saate yapıştırıp resim atarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    everbuying den indirim+ eb puanları
  • Bir önceki mesajımda bahsettiğim tüm sorunlar artık tarihe karıştı ve müthiş bir saat haline geldi saat.

Zeroner sürümü 3.3.2
    Firmware sürümüm 2.0.0.9
    Artık saat şınav, mekik, ip atlama, tırmanış, barfiks, badminton, basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi tenis, bowling, bisiklet, kayak, kaykay, jimnastik, dans, aerobik, yoga sayacı görevini görüyor. Bunları nasıl sayıyor bilmiyorum fakat tahminime göre yapılan harekete göre belirli bir kalori hesabı vardır boy kilo oranına göre yakılan kaloriyi gösteriyordur diye tahmin ediyorum.

Zeroner'ın bu sürümüyle birlikte telefonunuzda bulunan GPS üzerinden yürüş, koşu ve bisiklet rotanızı çizmesi için bir harita modu var. Uygulamayı açıp haritaya giriyorsunuz sonrasında yürüyüş bisiklet veya koşuyu seçip rota çizimini başlatıyorsunuz. Zeroner'in bu sürümünde ayrıca size kilo vermek istiyorsanız kaç kilo vermek istiyorsanız o kiloya ulaşmanız için günde kaç adım yürümeniz gerekiyor kaç kalori yakarsınız gibi hesaplamaları var. Bunun yanında uygulamada yürüyüş süresi saatler arasında görünebiliyor. Örneğin işten eve gelirken yürüdünüz sonra evde oturdunuz bu saat aralığını kaydediyor. Yemek sonrası çıkıp bir yürüyüş yaptınız veya koşu bunu da o saat dilimine kaydediyor. Bu özellik güzel olmuş.
    Batarya tüketiminde de artılar gözlüyorum.
    En güzel eklerden biride gelen çağrıları meşgule alma olmuş diyebilirim. (Az önce keşfettim ) Telefon çalarken bileklik ekranını sağa veya sola sürüklerseniz meşgule alıyor telefonu. Şahane!

Bir önceki mesajımda belirttiğim anlık senkronizasyon olayı çözüldü. Uygulama İspanyolca ve İngilizce dildeki telefonlara göre ayarlanmış. Rootlu cihazlarda Xposed modüllerinden APP Settings adlı modülü kullanarak uygulama dilini US İngilizce olarak ayarlayıp telefonu yeniden başlatıp uygulamayı temiz açtığınızda çözülüyormuş bu durum. Eğer rootlu bir cihazınız yoksa telefon dilini İngilizce yapmanız gerekiyor sanırım.
    Saatin bu firmware sürümü sonrasında da bir çok değişikliği var. Yukarıda saydığım spor alanlarındaki sayaçları eğer Zeroner'de aktivite planınızda ayarladıysanız takibini yapabiliyorsunuz. Fakat yürüyüş kilometresi gözükmüyor bu biraz can sıkıcı açıkçası fakat telefonda detay görülebiliyor.
    Bileklik ayarlarında saati yatay ve dikey olarak ayarlama seçeneği gelmiş. Saatin koldaki konumu itibariyle eğer bileğinizin üst kısmına takıyorsanız saati dikey kullanmak görüş bakımından daha iyi oluyor. Ben bileğimin iç kısmında kullandığım için beni pek etkilemiyor bu durum.
    Gün, tarih ve saati aynı ekrana toplamışlar buda bir artı benim için.

Gelelim bu güzelliklere nasıl ulaşıyoruz:

Burdan sonrasını lütfen en alttaki kaynakları düzgünce okuyup çevirdikten sonra yapın çünkü bende hala bu olaylara hakim değilim. İki farklı çipsette üretim olduğunu ve iyi ile kötü model olarak sınıflandırıldığını okudum. Bu çipsetlerin farkları ürünün geldiği sürümden ve bildirim ışığının renginden belli oluyormuş sanırım fakat net olarak hangisi hangisiydi hatırlayamıyorum. Xda Forumda bilgi bolca mevcut.

Tüm mesuliyeti kabul ederek aşağıdan Zeroner 3 sürümünü indirip firmware güncellemesi yapabilirsiniz. Fakat eski çipset problemi yaşarsanız ve cihazınız brick olur açılmazsa eski sürüm firmware'e nasıl geri yükleme yapıldığını da iyi araştırın. Dediğim gibi önce Xda Forum'daki yazılanları okuyun lütfen.
    https://copy.com/sb0fwlqJbCJos3OH

------------------------------------
    Burası bizim saatin Çin'ce sitesinin Google Translate ile İngilizceye çevrilmiş hali:
    https://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbbs.iwown.com%2Fforum-38-1.html
    Dilerseniz Türkçe'ye de çevirebilirsiniz fakat net çeviri elde edemeyebilirsiniz. Tabi burada bir şeylere ulaşmak mümkün değil çünkü çok fazla giri var.

Asıl İngilizce kaynak şurası:
    http://forum.xda-developers.com/general/accessories/i5-plus-smart-watch-wristband-unboxing-t3137338
    Burada ürünün yorumları kutu açılımından tutunda çipset sürümleri, aralarındaki farklar, yazılımlar vs. her şey mevcut. Bu konuyu okumadan pek bir işe girişmenizi tavsiye etmem.
    Kimi arkadaşlar cihazın içini açıp bağlantılarını çalışma sistemlerini fotoğraflayıp anlatmışlar. Elektronik aksamına kadar her detay var yani anlayacağınız.

Son olarak tekrar hatırlatayım yapacağınız işlemlerde mesuliyet kabul etmemekteyim. Bu konuyu da Türkçe kaynak olarak düzenlemek adına, yapan ve bilgi sahibi olan arkadaşlarla bilgi alışverişi yapabileceğimiz bir konu haline getirmek için bilgilerimi paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 29 Kasım 2015; 0:07:49 >

• bu saati kullnıyorum gayet memnunum şimdi eşim içinde alacağım ama samsung gear tarzı birşey istiyorum beyaz renk şu ara amazonda indirimde var aliexpreste olabilir önerisi olan varmı arkadaşlar.
  • Konunun güncellenmesi iyi oldu.

Benim saat Hintçe yazmaya başladı isimleri. Firm upgrade yapmak şart oldu...

edit : wifi üzerinden firmware update yaptı ve düzeldi. mesajlar okunuyor. android 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Aralık 2015; 8:44:28 >
  • turkcellin bip uygulamasını da ekleyebilir miyim diye bakacağım şimdi
  • Hataları gidermek için güncelleme yayınlanmış,bileklik yanımda olmadığı için yapmadım,yapan olurda yazarsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: triptister

Hataları gidermek için güncelleme yayınlanmış,bileklik yanımda olmadığı için yapmadım,yapan olurda yazarsa sevinirim

Firmware güncellemesi mi yoksa Zeroner apk'sına mı güncelleme gelmiş hocam?
  • Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim güncellemeler için Zeroner 3.3.3 İngilizce sürümü yayınlanmış. xda'nın forumunda detaylı mesajlar var.
    Bu güncelleme ile SMS alımında yazan Çince karakterler düzeltilmiş. Bir kaç iyileştirme ve optimize yapılmış.

https://www.dropbox.com/s/3ve5zswbtm9cc9l/zeroner3_3_3_us_es.apk?dl=0

Lütfen kurulum öncesinde üstteki mesajımı okuyunuz. Mesuliyet kabul etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

quote:

Orijinalden alıntı: triptister

Hataları gidermek için güncelleme yayınlanmış,bileklik yanımda olmadığı için yapmadım,yapan olurda yazarsa sevinirim

Firmware güncellemesi mi yoksa Zeroner apk'sına mı güncelleme gelmiş hocam?

Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum,zeroner uygulaması güncellenmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IOS kullanıcıları için bir tecrübe paylaşmak istiyorum. ios zeroner programında güncelleme sorgulama yaptığımda 1.1.0.7 olarak görünüyordu ve inanılmaz memnundum hiçbir sorunum yoktu. Bende yabancı forumlarda görünce android bir telefonla güncelleme yapıp 2.0.0.9 yükselttim. Sonrasında ios ta sıkıntılar yaşadım. Saatin içine bağlanamama yada bildirimlerin yaklaşık 8-10 sn sonra gelmesi ve gün içinde kaç kere yeniden eşleme yapmak gerekliliği gibi..

Geri dönmem lazım en stabil çalışan versiyonu iosta güncelleme sorguladığınızda çıkan sürüm. Benimkinde 1.1.0.7 çıkıyordu ve şimdş ona geri dönmeyle uğraşıyorum. Yabancı sitede video ile android üzerinden downgrade yapıldığını anlatmış ama dfu moduna alamadım bir türlü. İşin o noktasında tıkandım hep.

IOS kullanıcılarına tavsiyem zeroner güncellemesinde varsa yenisi yukleyin, yoksa android ile güncellemeyin.

Androidte 2.0.0.9 kullananlara sorum olacak. Sizde bir kere eşleştirdiğinizde saati kapamadıkça birdaha eşlemeye gerek oluyor mu? Bende eski sürümde haftalarca eşleme gereği duymuyordum saat kapamadıkça.
    Bir diğer sorum androidte bildirim hemen geliyor mu? Bende 8-10 sn sonra geliyordu. Eski sürümde bazen telefon çalmadan saat titrerdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanTR

IOS kullanıcıları için bir tecrübe paylaşmak istiyorum. ios zeroner programında güncelleme sorgulama yaptığımda 1.1.0.7 olarak görünüyordu ve inanılmaz memnundum hiçbir sorunum yoktu. Bende yabancı forumlarda görünce android bir telefonla güncelleme yapıp 2.0.0.9 yükselttim. Sonrasında ios ta sıkıntılar yaşadım. Saatin içine bağlanamama yada bildirimlerin yaklaşık 8-10 sn sonra gelmesi ve gün içinde kaç kere yeniden eşleme yapmak gerekliliği gibi..

Geri dönmem lazım en stabil çalışan versiyonu iosta güncelleme sorguladığınızda çıkan sürüm. Benimkinde 1.1.0.7 çıkıyordu ve şimdş ona geri dönmeyle uğraşıyorum. Yabancı sitede video ile android üzerinden downgrade yapıldığını anlatmış ama dfu moduna alamadım bir türlü. İşin o noktasında tıkandım hep.

IOS kullanıcılarına tavsiyem zeroner güncellemesinde varsa yenisi yukleyin, yoksa android ile güncellemeyin.

Androidte 2.0.0.9 kullananlara sorum olacak. Sizde bir kere eşleştirdiğinizde saati kapamadıkça birdaha eşlemeye gerek oluyor mu? Bende eski sürümde haftalarca eşleme gereği duymuyordum saat kapamadıkça.
    Bir diğer sorum androidte bildirim hemen geliyor mu? Bende 8-10 sn sonra geliyordu. Eski sürümde bazen telefon çalmadan saat titrerdi

Şuan Android işletim sistemi üzerinde Zeroner 3.3.3 kullanıyorum saatin firmware sürümü 2.0.0.9
    Herhangi bir problem yok. Bildirimler en fazla 1 saniye gecikmeli çalışıyor fakat bu Zeroner'ın 3.3.3 sürümüyle alakalı sanırım. 3.3.2 sürümü çok daha stabildi. Bluetooth bağlantısında hiç bir kopma yaşamıyorum. 3.3.3'ten bildirim alımı konusunda pek memnun değilim onun dışında herhangi bir problemim yok.
    Şimdi xda'daki konuya da birisi downgrade hakkında yazmış bilgi istiyordu.

• AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Cevabın için sağol. Demek tahmin ettiğim gibi ios için son güncelleme yapılmamalı. 2.0.0.9 da pil tasarrufunu iyi yaptıklarını farkettim. downgrade yapmayı denediğimde dfu moduna alamıyorum mesela video da update çıktığı yerde bende last version çıkıyor.

Saat çok iyi çok kullanıyordum şimdi bildirim sıkıntısını çözmem lazım. Malesef cihaz desteği sıfır. adam akıllı pc programı olmalıydı ve sunucudan yada dosya seçerek güncellee yüklenmeliydi. Kullanıcılar çin forumlarında saçma sapan çevirilerle risk alarak bişeyler öğreniyor. destek şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanTR

Cevabın için sağol. Demek tahmin ettiğim gibi ios için son güncelleme yapılmamalı. 2.0.0.9 da pil tasarrufunu iyi yaptıklarını farkettim. downgrade yapmayı denediğimde dfu moduna alamıyorum mesela video da update çıktığı yerde bende last version çıkıyor.

Saat çok iyi çok kullanıyordum şimdi bildirim sıkıntısını çözmem lazım. Malesef cihaz desteği sıfır. adam akıllı pc programı olmalıydı ve sunucudan yada dosya seçerek güncellee yüklenmeliydi. Kullanıcılar çin forumlarında saçma sapan çevirilerle risk alarak bişeyler öğreniyor. destek şart.

Çin forumunda zaten Zeroner 3 Beta sürümleri Çince çıkıyor sonra İngilizce ve İspanyolca'ya XDA forumlarında çevrilip dağıtılıyor sanırım.
    Çin forumu da hiç destek olmuyor açıkçası. Sadece tırı vırı konulardaki başlıklar üstte duruyor diğerlerine ulaşmak mümkün değil.

Android için Play Market'te Zeroner 3 çıkmış durumda. Muhtemelen IOS içinde bir çalışma yapılıyordur.
    Bu arada dediğiniz gibi pil tasarrufu müthiş. 2 katına çıkmış durumda pilin gücü neredeyse. Normalde 10-12 gün kullanılırken cihaz yeni sürümle birlikte 20-25'ünü buluyor artık ki bu ekranlı bir saat için mucize resmen. Muadilleri hala 1 hafta anca dayanabiliyor.
    Desteğin süreceğine inanıyorum ben. Bu 2.0.0.9 firmware'ı ve Zeroner 3 sürümleri Beta aşamasındaydı daha Android Market'te resmi stabil sürüm yayınlanalı 3 gün falan oluyor. IOS'a da illaki gelecektir.

Bu arada XDA'da da birisi öğrenmeye çalışıyor downgrade olayını ve sizin aşamanızda takılmış sanıyorum. Gün gün konuyu takip ediyorum bilgi sahibi olursam buradan sizede iletirim.

• AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    ios yeni güncelleme ile 2.0.0.9u getirirse demekki benim bütün sıkıntılarım biter :) geri dönmek istemiyorum yeni yazılım gerçekten çok iyi. beni rahatsız eden bildirim olayının gecikmesi. Eskiden inanın telefon çalmadan bazen saat titrerdi. tek kullandığım özelliği bildirim. adımsayarıyla fazla uğraşamadım.

Edindiğim tecrübe en iyi çalışan yazılım programdan sorgulayıp sana verdiği sürüm kodu. ekstra betalarla uğğraşmaya gerek yok. Market hangi zeroneri veriyorsa onunla güncelleme denetlenmeli. Aksi taktirde sorun çıkıyor. şuan cihaza alarm düzenlemesi veya adımsayar bilgilerini ios ile yapamıyorum. Sabırla bekleyeceğim bakalım. İlginiz için teşekkür ederim. Saat gerçekten iyiydi ben 7 gün pil gider diye almıştım şimdi 20-25 günü bulacak olması daha bi güzellik katıyor.
  • Arkadaşlar G4 kullanıyorum. Uyumsuzluk olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çatallastik

Arkadaşlar G4 kullanıyorum. Uyumsuzluk olur mu ?

G3 Android 4.4.4 ile herhangi bir uyum sıkıntısı çekmiyorum. Fakat 5.0 ve 6.0 için durum nedir bilgim yok. Muhtemelen bir problem yaşatmayacaktır çünkü cihaz telefona Zeroner adlı uygulama ile bağlı.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.