Şimdi Ara

İ5 ve i7 farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Oyun bilgisayarı almak istiyorum ve bazıları i5 bazıları i7 nasıl bir fark var aralarında?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

i5 ve i7 Arasındaki Farklar

Bilgisayar işlemcileri seçerken, i5 ve i7 modelleriyle sıklıkla karşılaşırsınız. İşte bu iki işlemci serisi arasındaki temel farklar:

Çekirdek Sayısı ve İş Parçacığı

• i5 işlemciler genellikle 4 çekirdek ve 8 iş parçacığına sahiptir.
    • i7 işlemciler ise genellikle 6 veya 8 çekirdek ve 12 veya 16 iş parçacığına sahiptir.

Hız

• i7 işlemciler, genellikle daha yüksek saat hızlarına sahiptir ve bu da daha hızlı performans sunar.

Turbo Boost

• Her iki işlemci serisi de, daha yüksek yükler altında otomatik olarak saat hızlarını artıran Turbo Boost teknolojisini destekler.

Önbellek

• i7 işlemciler, i5 işlemcilere kıyasla daha büyük bir önbelleğe sahiptir, bu da sık kullanılan verilere daha hızlı erişim sağlar.

Kullanım Alanları

• i5 işlemciler, günlük görevler, oyun ve temel içerik oluşturma için uygundur.
    • i7 işlemciler, daha yoğun görevler, video düzenleme, 3D modelleme ve ağır oyunlar için daha uygundur.

Fiyat

• i7 işlemciler, i5 işlemcilere kıyasla genellikle daha pahalıdır.

Özet

i5 ve i7 arasındaki temel farklar, çekirdek sayısı, iş parçacığı, hız ve önbellekte yatmaktadır. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun işlemciyi seçerken bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Günlük kullanım ve oyunlar için i5 işlemciler yeterli olabilirken, daha yoğun görevler için i7 işlemciler daha iyi bir seçim olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Intel Core i7 işlemcilerden başlayalım. Core i7'lerin yetenekleri, Core i5'ten daha üstündür. Bu işlemciler daha çok oyun meraklılarına, çoklu görevi yoğun olarak kullananlara ve yoğun çoklu ortam işleriyle uğraşanlara yöneliktir.

Core i5 işlemciler, i7'nin ek performansına sahip olmasalar da çoğu kullanıcı için yeterli performans sunarlar. İnternette dolaşmak, e-posta okumak, video izlemek, ofis uygulamalarını kullanmak gibi işler için fazlasıyla yeterlidirler. Core i5 işlemciler de oyunlar için uygundur.

Core i7 işlemciler, işlemci hızında önemli yere sahip önbelleklerde üstünlüğe sahiptir. Bunun yanında Core i7 işlemcilerin entegre grafikleri de daha hızlıdır.

Satın alacağınız sistemden en üst düzey performans bekliyorsanız, Intel Core i7 işlemcilere bakmanızı öneriyoruz. Ancak bu kitlenin dışındaki çoğu kullanıcı, Core i5 ve hatta Core i3'ten fazlasıyla yeterli bir performans elde edecektir.

Kaynak : chiponline

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçene bağlı , aralarında oyun konusunda çok üstün bir fark yok , i5 işlemciler şuan piyasadaki oyun gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor i7 almak yerine i5 alıp extra parayı ekran kartına yatırmak daha performanslı bir seçim olur.
  • oyunda i5 render da i7
  • Bütçe meselesi hocam tamamen. Oyunlarda i5 işlemci fazlası ile yeter
  • ikisinin Arasinda Hyper-Threading Farki Var. Hyper-Threading Cahce Performansini Etkiliyor Ve Cache Sayisini'da Etkiler. Asil Hyper-Threading'nin Amaci 4 Cekirdegi Paralel Calistirip Tek izlek'te Yuksek Performans Yakalamak'tir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Aralık 2015; 19:47:27 >
  • Eğer aynı nesilden değil iseler bir i3 bir i7 den çok daha iyi olabilir. Böyle ezberlik bir konu değil bu. İki işlemci modeli olsa karşılaştırılır. Ama böyle çok genel bir kanıya varılamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 vs i5 750?
    9 yıl önce açıldı
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Islemcinin i5 mi i7 mi olduguna bakmadan sistem nasil alinir once onu ogrenmende fayda var

Hazir masaustu sistem bakiyorsan i10 (farazi ornek)koysalar almayacaksin

Sistem butcen geregince yapmak istediklerini en uygun yapabilecegin cihazi toplayacaksin

Bu bolum zaten diz ustu tavsiyeleri degil masaustu icin konusuyorum

• tek kartta oyun için i5 ten fazlası gereksiz
  • Oyun bilgisayarı filan diye satılan hazır sistemlere bakmayın.Kendiniz toplayın.
  • Hazır PC alıcaksınız sanırım , eğer laptop ise dikkat etmenizde fayda var zira bazı laptop işlemcileri i7 olmasına karşın 2 çekirdekli zayıf işlemciler olabiliyorlar , böyle bir durum yoksa , i5 işlemci yeterli olur , ekran kartına öncelik vermenizi tavsiye ederim.

PC yi kendiniz toplarsanız verdiğiniz para karşılığında alıcağınız performans çok daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 12 Aralık 2015; 18:28:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devil's Canyon ile beraber gelen i7 4790k 4.4ghz turbo ile i5'lerin max oc seviyesini kutunun içinden çıktığı gibi veriyordu. Buna ek olarak anakart ve soğutucu masraflarınıda göz önüne alınca yakın fiyata geliyordu. Şuan 6. nesil çıktı çok yakından takip etmedim ama o zamanki fiyat/performans oranını yakalaması dolar kuruyla beraber zor gibi. ( Yanlış anlaşılmasın gibip 4. nesil alın demek istemiyorum ama fazladan verilcek 300-400 lira performans olarak aynı ölçüde dönmeyecek şu aralar. Bundan dolayı güncel bir i5 sistem pekçok konuda yeterli gelecektir. ). Bu arada entegre grafiğe para vermek istemiyorsanız x99 sistemde toplayabilirsin ddr4 ramler ucuzladığı için düşünebilirsiniz. İşlem performansı olarak gayet iyidirler.
  • Oyun icin i5 gayet yeterli

• insanlara şunu anlatamadım.Hepte aynı konuda aynı yanlış fikirdeler.i3 aldıgında 2 sene kasmama oyun oynama garantin var i5 aldıgında bu 3 5 sene arasında bir yerde en kaliteli i5 alırsan 5 seneye kadar sıkıntısız oyun oynatır.4 senenin sonda zaten sıkıntılar başlar sonra 5.seneyide öyle böyle idare edersin.i7 alınca noluyor bilgisayarın bozulana kadar kullanıyorsun 5 seneni 10 senemi kullanırsın bilemem.Yani dayanıklılık konusunda i7.Gerisi hikaye kısmı.ha sen param yok ama iş görsün dersen i3 de yeter.Şey gibi düşün..Biri sony pil i3 biri i5 enerjaryzer i7 duracell 10 kata kadar daha uzun dayanıyor daha uzun ömürlü dayanıklı.PArana göre.Dayanılı dediysem insanlar bunu şeyle karıştırıcak ya i7 hiç bozulmuyormu.Abicim öyle dayanıklılık degil.Uzun süre takılmadan tıkanmadan pc kullanmaktan bahsediyorum.
    i7 2635qm var halen takılmadan tıkanmadan iş yapıp oyun oynuyorum.i7 nin yeri farklı keşke 300 tl olsada alsak.Gavurlar 300dolardan alıyor..DOlar 1tl olsaydı bizde 300tl den alırdık.
    Sanki i5 i3 render yapmıyor sadece i7 yapıyor i5 10 saniye geç bitiriyor çok mu önemli 10 saniye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 12 Aralık 2015; 19:06:42 >

• İ7 2635 qm vardı benim , i5 4590a geçtim kullanım da hiçbir fark hissetmedim

• Bloomfield > Sandy Bridge > Ivy Bridge > Haswell > Broadwell > Skylake
  • 4 izlek ve biraz l3 bellek.tek farkı bu.i5 ile i7 nin
  • Orta üst segment için i5, üst segmentler için i7 iyidir. Kısacası nasıl bir sistem toplayacağın yada ne kadar para harcayacağınla ilgili bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.