Şimdi Ara

i7 2600k + Gigabyte p67a-ud4-b3 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar bir süre önce imzamda gördüğünüz şekilde yeni bir sistem kurdum.Bu sistemi kurmaktaki amacım photoshop ,sony vegas,birkaç mühendislik programı ve vazgeçilmez hobim olan uçuş simülatörü(fsx) nden iyi performans almaktı.Fakat günlerdir uğraştığım halde işlemcinin hızını 4 ghz üzerine çıkaramadım.Günlerdir internette araştırmadığım site bakmadığım video denemediğim yöntem kalmadı.Ya bilgisayar hiç açılmıyor ya windows açılmıyor ya belli bir süre sonun da sistem kilitleniyor yada işlemci aşırı ısınıyor(80 c).Bu işlemciyi kullananlar 5.0 da bile stabil kullanırken ben 4.0 üzerinde stabil olamadım.Amacım 4.8 yapabilmek.Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Şimdiden teşekkürler

• İşlemcinin o kadar ısınması normal bir şey değil. 4.5 ghz'te maksimum 65 c civarlarında dolanması lazım o işlemcinin. 80 derece cidden o işlemci için 4 ghz'te çok çok fazla bir sayı.
  • slm kardeş işlemcin aşırı ısınıyor ben 4.8 ghzde kullanıyorum stabil ve primede yaptığım 40 dk stress testünde bile cpu sıcaklık maximum 80-85 dereceye çıktı.ama tabi pc yi o hızda o kadar zorlayacak program felan yok vardır da senın ısıne yaramaz.anlıcağın günlük olarak rahatlıkla 4.8 kullanabilirsin cpu soğutucuyu değiştir derim thrmalrigth silver arrow al derim.birde kasa modelini yazmamışsın.
  • Kullandığım kasa Thermaltake Aguila.Bu arada aynı işlemci ve anakartla yapılan overclocklar buldum ama nedense aynen uyguladığım halde yine aynı sorunlar oluştu.Genelde windows hiç açılmıyor.Açıldığı zaman ise cinebench ve occt gibi test programlarını çalıştırdığımda daha başlangıçta mutlaka kilitlenip mavi ekran hatası veriyor.Bu arada silver Arrow gerçekten mükemmel bir soğutucu fakat resimlerine bakınca kasama sığmayabilir diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosboğa -- 23 Mart 2011; 13:57:24 >
  • İşlemci soğutucun fena değil. 4800 Mhz de kullanmana imkan verebilir... Sen hangi ayarları deniyorsun da sistemi açılmıyor. SS verirsen daha çabuk çözüm bulabilirsin..

Çok fazla bir ayar seçeneği yok zaten. CPU voltajını 1.48V civarlarıına, CPU IO voltajını 1.25V civarlarına getirmen yeterli olur. Ramlerine göre de uygun zamanlama ve votajı ayarlarsın...
  • CPU soğutucusunda fan kullanıyorsun değil mi, kullanıyorsan modelleri nedir? Termal macun sürmüşündür umarım.

Çünkü ultra extreme 120 rev. c kötü bir soğutucu değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosboğa

Kullandığım kasa Thermaltake Aguila.Bu arada aynı işlemci ve anakartla yapılan overclocklar buldum ama nedense aynen uyguladığım halde yine aynı sorunlar oluştu.Genelde windows hiç açılmıyor.Açıldığı zaman ise cinebench ve occt gibi test programlarını çalıştırdığımda daha başlangıçta mutlaka kilitlenip mavi ekran hatası veriyor.Bu arada silver Arrow gerçekten mükemmel bir soğutucu fakat resimlerine bakınca kasama sığmayabilir diye düşündüm.

senin önce sıcaklığı çözmen lazım yoksa oc yapma derim sen bi bios ss leri öekip koysana buraya.birde başka yerlerden baktığın oc ayarları tutmayabilir çünkü o kişilerin sistem donanımları seninkilerle aynı olmayabilir ve cpu voltajı 1.48 v verme derim direk olarak.4.8 ghz için fazla voltaj olur 1.48.bende senın gıbı 1 ay uğraştım oc için ama sonunda 4.8 ve 5.0 ghz %100 stabıl ayarları testlerle buldum su anda 4.8 ghz 1.415volt olarak kullanıyorum sürekli sorunsuz.1415v tam stabil sağladı he dersinki fazla volt vermişin ben normalde 1.375 volta da kullandım sorunsuz ama prime95 stres testinde 10 dk kadan sonra pc çakıldı mavi ekran hatası.sonra az az volt vere vere artırdım denemelerle sonunda 1415 voltta prime 95 testinde çakılmadan 1 saat çalıştı sorunsuz ve tekrar tekrar test uyguladım bakyım sorun olcakmı dıye olmadı 5-6 kere 1 rer saat test te sorunsuz calıstı işin aslı 1410 çeksem 15 dk sonra cakılıyordu ama sıcaklıklarda onemlı test uygulamadan sıcaklık sorununu çözmen lazım benım sıcaklıklar 4.8 ghz de prime 95 1 saat içinde de maximum 80 derece gördü.normalde zaten zorlayamazsın o kadar. sende rahatlıkla her gün 48 ghz de kullanabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte 990FXA-UD5 ve FX6100
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Soğutucuda fan var ayrıca soğutucu montajı esnasında termal macun kullanıldı.En son yine bu araştırmalarım ve sizlerden aldığım tavsiyelerle dün akşam bazı denemeler yaptım.48 çarpanı ile cpu ya 1.48v verdim.(Biraz abartmışım Gury arkadaşın dediğinden anladığım kadarı ile)Maalesef bilgisayar açılmadı.Çarpanı 46 ya düşürünce açıldı ve Cinebench testini tamamladı.Ama Occt testinde daha 2. dakikada mavi ekran verdi.Daha sonra aynı ayarlarda FSX i açarak deneme yaptım.3 dakikada cpu 77C çekirdekler 88C yi görecek şekilde ısındılar.Fotoğraf makinam bozulmuş.En kısa zamanda bir fotograf makinası ayarlayıp bios ss lerini sizinle paylaşacağım.İlgilendiğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.
  • En son olarak denediğim ve maalesef windows açılış ekranındayken mavi ekran verdiren bios ayarları.Arkadaşlar anakartımın bios seçenekleri bu şekilde.Burda hangi ayarları yapmam gerektiği konusunda lütfen yardımcı olun.Resimler için özür dilerim.Fotoğraf makinam bozuk olduğu için cep telefonuyla çektim.

• kardeş keşke anakartı asus alsaymışsın o zmn yarıdım edebilirdim ama sende resimde turbo boost neden kapalı senmi kapattın
  • psu kaç w kardeş...
  • Turbo boost ı bu deneme için ben kapattım.Kullandığım PSU High Power Absolute 850W .Arkadaşlar bu arada 48 çarpanı için voltajı 1.48 altında verdiğim zaman sistem daha doğrusu windows açılmıyor.1.48 ve yukarısında ise sistem boştayken bile çekirdek ısıları 55 derece civarlarında zaten cinebench testini 48 çarpanı için hiçbir değerde henüz tamamlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosboğa -- 25 Mart 2011; 14:01:58 >
  • Bak kardeş sana ben kendi sistemin testleri resimli göstereyim yanlız cinebench testi düşük gelebilir çünki ssd %90 dolu Yrında nasip olursa biosdan görüntü yükliyecem belki yardımcı olur saan olmasada başkalarına olur.bu arada sistemim imzamdaki sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gury -- 25 Mart 2011; 23:45:07 >
  • Gury hocam çok teşekkürler.Bu ekran görüntülerinden anladığım kadarı ile daha öncede dediğin gibi benim öncelikli olarak ısı problemini çözmem gerekiyor.Çünkü sende boştayken oluşan ısı değerleri 30 lu ortalamadayken daha az voltaj vermeme rağmen bende 50 nin üzerinde.Şimdi buna kafa patlatmam lazım.Acaba soğutucumun montajındamı sıkıntı var(ki hergün en az 10 tane sistem kuran bir arkadaş tarafındsan yapıldı)yoksa soğutucu yetersizmi kalıyor.Bu arada bios görüntülerini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • evt bıos farklı asusda ama genel olarak aynı olur tabı degerler degişken olur yarın aksam yuklıyecem.yaw bende ınanamadım sıcaklıkların fazla asırı pc kullandığın ortam nası oda sıcaklık felan bırde kasanda kac fan var? bırde olmadı cpu sogutucunu değiştirirsin sana kalmıs tabı alırsanda thrmalrıght sılver arrıow al.yada cpu soğutucunu kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gury -- 26 Mart 2011; 0:18:41 >
  • Bu kadar masraf yaptık bari kulanabilelim değip silver arrow almaya karar verdim ama bu seferde silver arrow ı hiç bir yerde bulamıyorum.Bütün firmaların stoklarında bitmiş.Birde benim kasaya sığacakmı korkusu var.Ayrıca silver arrow bulamazsam Noctua D14 önerirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosboğa -- 26 Mart 2011; 14:59:02 >
  • 1 2 derece için o kadar masrafa girme derim soğutucun gayet güzel bence i7 için cogage arrow alabilirsin silver arrowdan farkı sadece intel için olmasıhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-cogage-arrow-intel-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html burda linki mevcut ayrıca burda da soğutucu kıyaslamaları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeDieM-TR- -- 26 Mart 2011; 15:09:22 >

• arkadasın verdığı değerler ı7 900 serısı ıcın sanırım değısıklık olur ve sılver arrow yok lıstede.kardes ben kendım yasadığım farklılıkları yazdım sana sen bılırsın ama dedığım cpu soğutucu kasana uymayabılır sebebı benım eskı kasa ınwın androıd gameın kasa ıdı genıslık 225mm dıkasanın ve 23 cm fanı sokunce sılver arrow uydu noctua d14 de cok ıyı dıyolar ama bıraz fıyatı yuksek arrowdan ama alma durumun varsa alabılırsın ıyıdır oda yanlız arrow ve d14 yukseklıklerı 160mm dır benım ınwın kasa genıslık 225mm sımdıkı kasam 230mm genıslıkte veuyumlu senın kasayı arastırdım olculerı genıslık onemlı cpu sogutucuda su an snn kasa genıslık 210mm yazıyoz sıtelerde yanı 15mm farkla uymayabılır.alcaksan sılver arrow al daha uygun ama yoksa d14 olur performasn aynıdır büyük ihtimalle.dediğim gibi 2 cpu soğutuucnunda yükseklik 160mm dır uymayabılır o yuzden malesef kasayıda değişmen gerekecek yada başka altarnetifler bakacan sana kalmış birsey.
  • bunlarda 4.8 ghz bıos ayarlı fotoları umarım sana veya başka oc yapacaklara yardımcı olur

• takip...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.