Şimdi Ara

i7 2600k overclock limiti?(granti kapsamında kalmak için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    acaba bu işlemciyi verilen değer ne olursa olsun oc. yaptığımızda garanti dışı kalırmı yoksa belirli bir frekans sınırı varmıdır garanti dışına çıkarmamak için? yada intel benim turbo boostu kullan kardeşim karışma ayarıma mı diyor.
    teşekkürler.

• bildiğim kadarıyla overclock un yapılması ve sonucunda oluşacak tüm zararlar zaten garanti dışı bırakır bunun bir sınırı olmaz ama ayarlar doğru yapılırsa ve soğutma da iyiyse zaten herhangi bir aksilik olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: edyyy

bildiğim kadarıyla overclock un yapılması ve sonucunda oluşacak tüm zararlar zaten garanti dışı bırakır bunun bir sınırı olmaz ama ayarlar doğru yapılırsa ve soğutma da iyiyse zaten herhangi bir aksilik olacağını sanmıyorum

dönüş için teşekkürler. yani işlemci gelir gelmez hemen saat hızları ile oynamak yani bir anlamda gelir gelmez garantiden çıkarmak açıkçası korkuttu beni. o yüzden bir limit var ise belli bir süre için o limitte daha sonrası içinde kaldırabileceği kadar zorlamayı planlıyordum. eğer dediğiniz gibiyse bi kaç ay hiç bulaşmam.
  • bunun belli bir süresi yok eğer ekstrem performansla uğraşmıyorsanız ve yeterince bilginiz yoksa hiç oc işine girmeyin derim yetersiz kaldığı zaman yaparsınız ki zaten i7 2600k en azından 2-3 sene yetersiz kalmayacaktır ;)
  • bugün 2600 k lı sistemimi kurdum anakartım asus p867 deluxe içindeki programla otomatik overclock özelligiyle hiçbir ayar yapmadan suan 4.2 de kullanıyorum işlemci ısısı yükte 66 yı gecmiyor bu otomatik ayarın bi zararı varmıdır bilemiyorum bilen arkadaslar bilgi verirse sevinirim.Bu arada render aldım uzun süreli şimdilik herhangi bir sorun yok .. birde ince ayar yapsam ben kesin 4.5 stabil kullanırım. işlemci sogutucum zalman ultra quiet modeli stock fan varsa dikkatli olmakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMWSAUBERF1 -- 2 Mayıs 2011; 18:14:13 >
  • quote:

bunun belli bir süresi yok eğer ekstrem performansla uğraşmıyorsanız ve yeterince bilginiz yoksa hiç oc işine girmeyin derim yetersiz kaldığı zaman yaparsınız ki zaten i7 2600k en azından 2-3 sene yetersiz kalmayacaktır ;)

önümdeki bi kaç ay için yok ancak bir animasyon üzerinde çalışıyorum. onu renderlamam gerktiğinde ne kadar iyi bi işlemcim olursa o kadar iyi.
  • @BMWSAUBERF1 program ile yapmanda bir sakınca yok voltajını anakarta bırakıyorsan sadece onu manuel gir ama işlemci oc için en garantili ve doğru yol her zaman bios tan yapmaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@BMWSAUBERF1 program ile yapmanda bir sakınca yok voltajını anakarta bırakıyorsan sadece onu manuel gir ama işlemci oc için en garantili ve doğru yol her zaman bios tan yapmaktır.

teşekkürler dostum voltaj 1.3 gözüküyo faazla vermemiş ama dedigin gibi manuel veririm artık
  • Korkma yapabildiğin kadar OC yap.

Her ne kadar OC garanti dışı bırakır densede; OC sonucu işlemciyi bozup sonra garantiden sıfırı ile değiştiren arkadaşlar var. Zaten normal OC da işlemcilere birşey olmaz. Bu bozulma Extreme OC da ve bazı hassas işlemcilerde meydana gelebiliyor....

İlla bir limit istiyorsan, tabi soğutman yeterli ve işlemci takoz değilse 5200 Mhz ye kadar çıkarsın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

Korkma yapabildiğin kadar OC yap.

Her ne kadar OC garanti dışı bırakır densede; OC sonucu işlemciyi bozup sonra garantiden sıfırı ile değiştiren arkadaşlar var. Zaten normal OC da işlemcilere birşey olmaz. Bu bozulma Extreme OC da ve bazı hassas işlemcilerde meydana gelebiliyor....

İlla bir limit istiyorsan, tabi soğutman yeterli ve işlemci takoz değilse 5200 Mhz ye kadar çıkarsın....

soğutucu olarak noctua dh 14 kullanıcam o yüzden o sorun olmaz. Aslında mesele oc. nin parçaya vereceği zarar değil. ocli iken başka bi sorun olursa(garanti kapsamı içinde) bu adamların sen oc yapmışın kardeşim olmaz demelerinden korkuyorum. Gerçi dediğiniz gibi bi çok kişi alır almaz oynuyorlar hızlar ile. teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.