Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

i7 2600k sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i7 2600k ile birlikte xspc rasa 750 hazır su soğutma sistemini kullanıyorum işlemci defaultta iken yükte 70-75 arası değişiyo standart soğutucuyla denedimde 80-85 arası idi 1.50 voltaj verdimde ise sıcaklıklar yükte 90-100 arası çok oduğunu düşünerek bu işlemciyi kulananlardan fikir almak istiyorum montajda sorun yok defalarca sökülüp takıldı ayrıca cpu bloğuna dokundumda sıcaklık yok sistemim;

asus maximus extreme 4
    mushkin 2133 cl9
    580gtx
    cooler master 850w

• kardeşim intelin sıcaklık anlamında amd'den daha geride olduğunu biliyorrsundur heralde onun için sen bu işlemciye fazla yüklenme soğutucu yapraklarına dokunduğundada sıcaklık hissetmemen ilginç acaba sen bu değerleri manuel mi ölçüyorsun yok sa programlamı? eğer programlaysa bir hata var demek isterim çünkü ark. intel i7 sandy bridge mimarili işlemci kullanıyo en fazla yükte 69 taş çatlasın 70 derece şaşırdım doğrusu gereğinden fazla voltaj verip overclock mu yapıyosun yoksa voltajı ellemeden yüksek değerleremi çıkmaya çalışıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesww

kardeşim intelin sıcaklık anlamında amd'den daha geride olduğunu biliyorrsundur heralde onun için sen bu işlemciye fazla yüklenme soğutucu yapraklarına dokunduğundada sıcaklık hissetmemen ilginç acaba sen bu değerleri manuel mi ölçüyorsun yok sa programlamı? eğer programlaysa bir hata var demek isterim çünkü ark. intel i7 sandy bridge mimarili işlemci kullanıyo en fazla yükte 69 taş çatlasın 70 derece şaşırdım doğrusu gereğinden fazla voltaj verip overclock mu yapıyosun yoksa voltajı ellemeden yüksek değerleremi çıkmaya çalışıyosun?

yoruma bak hizaya gel. amd fanboy.utanmasa şey dicek sen o işlemciyi sat amd al

• ne alaka ben marka savunuğum falan yok laflarınada dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesww -- 24 Temmuz 2011; 11:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

i7 2600k ile birlikte xspc rasa 750 hazır su soğutma sistemini kullanıyorum işlemci defaultta iken yükte 70-75 arası değişiyo standart soğutucuyla denedimde 80-85 arası idi 1.50 voltaj verdimde ise sıcaklıklar yükte 90-100 arası çok oduğunu düşünerek bu işlemciyi kulananlardan fikir almak istiyorum montajda sorun yok defalarca sökülüp takıldı ayrıca cpu bloğuna dokundumda sıcaklık yok sistemim;

asus maximus extreme 4
    mushkin 2133 cl9
    580gtx
    cooler master 850w

bu sıcaklıklarda hata vardır dikkatle bakın hata olmasaydı işlemci çoktan yanmıstı
  • dikkatli bakma nasıl oluyo bir çok proğramda aynı gösteriyo biosta dahil
  • Su soğutmada işlemci buz gibi olması lazım.
    montajı kontrol et gevşek falan olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1050ti gpu sıcaklık limiti
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagortagos

Su soğutmada işlemci buz gibi olması lazım.
    montajı kontrol et gevşek falan olabilir.

güzel fikir hemen kontrol ediyorum yada daha önce defalarca sökülüp takılmış anakart vidaları sıkmaktan kırılacak hale gelmiş olduğunu yineleyim sende mesaj yazdım demek için yazmazsın bundan sonra
  • Görmek istemediğim kullanici diye bir seçenek var onu işaretlemeni öneririm.
    böylece ne beni ne de mesajlarımı göremezsin.
    ben yardımseverim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel Core i7-2600K
    ASUS Maximus IV Extreme
    http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_maximus_4_extreme_review/6

Bendeki 2600K kendi fanı

i7 2600k  sıcaklık değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 27 Temmuz 2011; 10:50:13 >

• ya boşver hem birşey soruyor hem artislik yapıyor kardeş böleleride var biz yardım etmeye çalışak adam artist artist cevap yazıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0F51E87CC

Görmek istemediğim kullanici diye bir seçenek var onu işaretlemeni öneririm.
    böylece ne beni ne de mesajlarımı göremezsin.
    ben yardımseverim.
    ya boşver hem birşey soruyor hem artislik
    yapıyor kardeş böleleride var biz yardım etmeye
    çalışak adam artist artist cevap yazıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Intel Core i7-2600K
    ASUS Maximus IV Extreme
    http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_maximus_4_extreme_review/6

Bendeki 2600K kendi fanı

vermiş olduğun linki inceledim fakat noctu d14 ile 1.5-1.6 voltaj veripte 80-90 derece olduğunu söyleyenler var ne kadar doğru işlemci ısınmıyor derken çokmu abartıldı yoksa millet sallıyormu linktede görüldüğü üzre 1.34 ile 70derece gören işlemci 1.5 ile 90derece üzerine çıkması lazım kullanmış olduğum soğutucu nocuaya en az 10 derece fark atan soğutucu sizin yükteki sıcaklıklarınız nedir teşekkürler ilginzi için

• quote:

i7 2600k ile birlikte xspc rasa 750 hazır su soğutma sistemini kullanıyorum işlemci defaultta iken yükte 70-75 arası değişiyo standart soğutucuyla denedimde 80-85 arası idi 1.50 voltaj verdimde ise sıcaklıklar yükte 90-100 arası çok oduğunu düşünerek bu işlemciyi kulananlardan fikir almak istiyorum montajda sorun yok defalarca sökülüp takıldı ayrıca cpu bloğuna dokundumda sıcaklık yok sistemim;

asus maximus extreme 4
    mushkin 2133 cl9
    580gtx
    cooler master 850w

aynı işlemci takılı hava soğutma kullanıyorum voltaj auto yüke bindikçe kendisi voltajı ayarlıyor şuan stabil olarak 4500 mhz olarak çalışıyor sıcaklıklara gelince iki türlü sıcaklık var işlemci bloğumu çekirdek ısısımı benim değerleri veriyim karşılaştır
    çekirdekler boşta 42-45 yükte 65-73 arası
    işlemci bloğu boşta 33 yükte 45-50 derece
    sen belirtmemişsin işlemcin kaç mhz de çalışıyor birde o.c yapmadan neden 1,50 voltaj verdin onu anlamadım 1,50 de zaten sıcaklık uçar 1,32 voltaj ile 4500 de stabil benimki nekadar voltaj okadar sıcaklık ram lerin üzerindeki timing değerlerini ve senin biostan belirlediğin timing değerlerini yazarmısın ben gskill 2200 kullanıyorum 2133 olarak ama timingleri auto kullanmak zorunda kalıyorum kendim belirleyince mavi ekran veriyor ram voltajını 1,65 yaptım zaten 21333-2200 de bu voltajla çalışıyor benim timingler 10.10.10.30 cr 2t yabancı forumlarda 9.9.9.24 cr 1 olarak kullanıyolar ben nerde hata yapıyorum anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: donz05

quote:

asus maximus extreme 4
    mushkin 2133 cl9
    580gtx
    cooler master 850w

aynı işlemci takılı hava soğutma kullanıyorum voltaj auto yüke bindikçe kendisi voltajı ayarlıyor şuan stabil olarak 4500 mhz olarak çalışıyor sıcaklıklara gelince iki türlü sıcaklık var işlemci bloğumu çekirdek ısısımı benim değerleri veriyim karşılaştır
    çekirdekler boşta 42-45 yükte 65-73 arası
    işlemci bloğu boşta 33 yükte 45-50 derece
    sen belirtmemişsin işlemcin kaç mhz de çalışıyor birde o.c yapmadan neden 1,50 voltaj verdin onu anlamadım 1,50 de zaten sıcaklık uçar 1,32 voltaj ile 4500 de stabil benimki nekadar voltaj okadar sıcaklık ram lerin üzerindeki timing değerlerini ve senin biostan belirlediğin timing değerlerini yazarmısın ben gskill 2200 kullanıyorum 2133 olarak ama timingleri auto kullanmak zorunda kalıyorum kendim belirleyince mavi ekran veriyor ram voltajını 1,65 yaptım zaten 21333-2200 de bu voltajla çalışıyor benim timingler 10.10.10.30 cr 2t yabancı forumlarda 9.9.9.24 cr 1 olarak kullanıyolar ben nerde hata yapıyorum anlamadım

bende 132v 4500 de kullanıyorum çekirdekler 70-80 arası ben sadece millet noctua d14 ile 1.5 lerde bu sıcaklıklarda çalıştını söylediği için şaşırdım 1.6 veren bile var ya onlar yalancı vermiş olduğum linktede noctuadan 10 derece aşağı olunca o yüzden şaşırdım ramler için se şunu söyleyebilirm bende 2133 te çalıştıramadım ram uyumsuzlunu sebeb gösterdi çizgi çizgiye kalırsa zaeten nerden kıytırık ram var onu kullan diyo yadfa asus a kalırsa diyelim ama sonradan zamanlamalarla oynayarak şu an ramin üzerinde yazan 9-11-10-28 2133 1.65 ramin özelliği ben 9-11-10-24 1.65 te 2150 de çalıştırıyorum yanlış olmasın ama biosta toolda sanırım spd information yazıyo orada ram timingleri verilmiş onları girdim düzeldi primary ve secondary timigleri girersen orda yazdığı şekilde birde en üst değerleri hepsine atayım istediğim hızda çalıştırırım olayı yalan geldi bana ben timing primary secondary hepsinin ayarlarınıe en sonada alsam 2133 te açamadım mavi ekran verdi açılmadı önerilen timingleri girceksin

• resim örnek benim değerler deil

• bi rayına oturtamadık şu sistemi ya arkadaş sistemi gördü olm sen manyaksın bu sistem bende olsa elimi bile sürmem diyor ama şimdi bizim imkanımız varya illa batıyo o sistem bize millet 5500 lerde kullanıyo ben niye 3,4 olarak kullanayımki diyoz aslında fazlasıyla yetiyo makina geforce ddr5 gtx 480 ekran kartı 1,5 gb 378 bit birde ssd aldım 64 gb lık sistem için mousedeki bekleme sembolu nasıl bişeydi şeklini unuttum :) ama ram timinglerini araştırıyorum hala burda bilenler varda üşenmeyip yazan yok...
  • bence farklı bir program deneyin.
  • yaptıgın işlemleri okumadım fakat.
    *İşlemciyi çıkartıp tak
    *Bios Update yap
    * 3 - 4 adet değişik programla sıcaklık kontrolu yap
    *Bios pilini çıkart tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 7 Eylül 2011; 13:05:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.