Ana kart : msı zh77a-g43 İşlemci: i7 2700 k Ram : corsair 8 gb ram Ekran kartı: geforce gt 430
Forumlarda bazı arkadaşların pc lerını hızlandırdıklarını gordum bende bu pc ozellıklerım ıle nasıl ne sekılde overlock yaparım ıslemcı fanını hatırlamıyorum degıstırmıstım 85 tl aldımdı baya buyuk bır ıslemcı fanım var bu konuda yardımlarınızı beklemekteyım hangı programla yada nasıl yapacagım core speed yazan yerdekı hız cok az neyden o sekılde kaynaklanmakta bazı arkadaşlarınkıne bakıyorum 4 lerden asagı ınmıyor yardımcı olursanız sevınırım .
Arkadaşlar ek olarakda eklemek ıstedım cpu-z programındakı core speed kısmındaki yer cok dusuk bazı arkadaşlarda 5 gh ızdan asagı degıl bende o sekılde pc mı bu ozellıklere sahipken guclendırmek ıcın neler yapacagım bu konuda yenıyım yardımcı olursanız sevınırım ıyı gunler resım asagıdadır
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
konu guncel yardımcı olacak yokmu
Sistem boştayken işlemci hızını güç tasarrufu için düşürür, örneğin oyun,render,hd film vs gibi güö isteyen uygulama çalıştırdığında cpu otomatik hızını artırır.
++++++++
arkadasım render işi ile fln ugraşmıyorsan overlock yapmanı tavsiye etmem. Ama illa @4.2-@4.5Ghz cıkartıyım dersen stok fanı ilk degiştirmen lazım. 200 lirayı gözden cıkarabiliyorsan işlemci sogutucusu için 4.8 Ghz hızı görmen mümkün. İslemcin k serisi oldugu icin carpan arttırman yeterli. Sana tavsiyem işlemci 55 dereceyı gecmıycek sekilde gidebildigi yere kadar voltaj vermeden overlock yapman. Voltaj vermeden kaca kadar cıkıyorsa cık bence. Ama voltaj verip hem çekilen gücü arttırmak, hem de ısıyı arttırmak mantıksız. Zaten üst seviye bi işlemci olsa da stok kullansam :)
quote:
Orijinalden alıntı: erdem277
arkadasım render işi ile fln ugraşmıyorsan overlock yapmanı tavsiye etmem. Ama illa @4.2-@4.5Ghz cıkartıyım dersen stok fanı ilk degiştirmen lazım. 200 lirayı gözden cıkarabiliyorsan işlemci sogutucusu için 4.8 Ghz hızı görmen mümkün. İslemcin k serisi oldugu icin carpan arttırman yeterli. Sana tavsiyem işlemci 55 dereceyı gecmıycek sekilde gidebildigi yere kadar voltaj vermeden overlock yapman. Voltaj vermeden kaca kadar cıkıyorsa cık bence. Ama voltaj verip hem çekilen gücü arttırmak, hem de ısıyı arttırmak mantıksız. Zaten üst seviye bi işlemci olsa da stok kullansam :)
arkadaş çok haklı .. gordugum kadarı ile ekran kartında cok zayıf.. O/C yapsamasan senin için daha iyi.. Fan alman gerekecek .. işlemcin daha cok ısınacak bazen mavi ekran kilitlenmeler yaşayacaksın vs vs..O cpu için stok değerlerde bile stok fan yetersiz bence...
MSI ZH77A-G43 anakartı tam yazarmısın z77 mi h77 mi h77 lerde oc desteği kısıtlı diye biliyorum overclock etmene gerek yok bencede bende 2500k kullanıyorum tavsiyem standart ayarında kullanmanız render alıyorsanız bilemem corsair h100 gibi soğutucular ile sağlam overclock yapabilirsiniz anakartınız z77 ise
quote:
Orijinalden alıntı: nysarac
MSI ZH77A-G43 anakartı tam yazarmısın z77 mi h77 mi h77 lerde oc desteği kısıtlı diye biliyorum overclock etmene gerek yok bencede bende 2500k kullanıyorum tavsiyem standart ayarında kullanmanız render alıyorsanız bilemem corsair h100 gibi soğutucular ile sağlam overclock yapabilirsiniz anakartınız z77 ise
Z77 Ana Kart modelim
Benimde ayni islemciden var o yuzden farki bir baslik acmayim dedim. Oncelikle sistemin; i7 2700k,8gb 1600 mhz ram, gtx 570 ve asus maximus anakartim var. Standart stock fani kullaniyorum, ama biraz o.c yapayim dedim 1.4 volt ve 48 carpanla 4.800 mhz de sorunsuz calistirdim, simdilik bir sorun cikmadi ortalama yukte 55 bosta 26 derecelerede geziyor ortamin sicakligida 25 derece. Bu degerler altinda o.c dusureyim mi yoksa stock fanimi degistiriyim, ne onerirsiniz. İyi aksamlar,
quote:
Orijinalden alıntı: alperozlu
Benimde ayni islemciden var o yuzden farki bir baslik acmayim dedim. Oncelikle sistemin; i7 2700k,8gb 1600 mhz ram, gtx 570 ve asus maximus anakartim var. Standart stock fani kullaniyorum, ama biraz o.c yapayim dedim 1.4 volt ve 48 carpanla 4.800 mhz de sorunsuz calistirdim, simdilik bir sorun cikmadi ortalama yukte 55 bosta 26 derecelerede geziyor ortamin sicakligida 25 derece. Bu degerler altinda o.c dusureyim mi yoksa stock fanimi degistiriyim, ne onerirsiniz. İyi aksamlar,
İmkan varsa stock fan ile devam etmeyin.
Evet stres testlerin 4.000 mhz ustu hep hata verdi, en stabil stock fanla 4.000 mhz cikti bende suan onu kullaniyorum, bide gtx 570 e o.c yaptim. Simdi o sekilde kullaniyorum, ortalama 5-6 fps fark etti oyunlarda pek onemli bir fark degilmis gibi geliyor ama en azindan artik 30 fpsnin altina dusmuyor. Bu arada oyunlarda islemciden cok ekran kartinin o.c'u fps artisi sagladi. Sanirim 5-6 ay sonra ekran karti eskiyecek bakalim o zaman ya yenileyecez yada sli yapacam.
4ghz ıken kac derece oluyor? Stres testınde
Kusura bakma ama şakamısın?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme