Şimdi Ara

İ7 4770K IHS HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4770k işlemcime ıhs mod yaptım fakat bır sorum olacak.Ustundekı metal plakayı takmadan dırek olarak cekırdegın ustune sogutucuyu yavasca ve 4 yerınden esıt mıktarda sıkarak taksam bır sorun olur mu?

Not: Coolermaster seidon 120m sıvı soğutma kullanıyorum kullanacağım macun arctic cooling mx-3

• DUKES kullanıcısına yanıt
    Eskiden (P3 ve Amd athlon zamanında) ihs yoktu, ama amd de çekirdek ezilmesin diye kenarlarda destek için süngerimsi yuvarlak şeyler vardı, intelde oda yoktu. Aşırı derecede sıkmazsanız birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Eskiden (P3 ve Amd athlon zamanında) ihs yoktu, ama amd de çekirdek ezilmesin diye kenarlarda destek için süngerimsi yuvarlak şeyler vardı, intelde oda yoktu. Aşırı derecede sıkmazsanız birşey olmaz.
    Evet hocam hatırladım o dönemleri Peki bu işlemin bana sıcaklık bakımından yararı ne kadar olur?Yanı dırek cekırdege temas etmesıyle metal plakadan ısıyı alması arasında cıddı bır fark olur yoksa 5c falan mı farkeder?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 6 Kasım 2013; 22:55:30 >
  • Net birşey söyleyemem ama daha önce bakındığım konularda 10 -12 derece düşüşlerden bahsediliyordu. Yanlız sıkıntın şu olacaktır, yanlış bilmiyorsam macunların çoğu yüksek baskıyla daha iyi sonuç veriyor. Sen bu durumda haliyle vidaları çok sıkamayacaksın, burdan biraz kaybın olabilir. Hatta bir ara özel bir macun satın almıştım, iddaları düşük basınçta dahi yüksek performanstı ama gel görki bu macun üretilmiyor artık en azından ben öyle biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam akasanın bir macunuydu ama modelini hatırlamıyorum ama rakamlı bir şeydi.(455 değil :))

Edit: Aha buldum akasa 5022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 6 Kasım 2013; 23:04:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Evet hocam hatırladım o dönemleri Peki bu işlemin bana sıcaklık bakımından yararı ne kadar olur?Yanı dırek cekırdege temas etmesıyle metal plakadan ısıyı alması arasında cıddı bır fark olur yoksa 5c falan mı farkeder?

Tabi en verimlisi bu olur ama sık söküp takacaksanız bir süre sonra çipin köşeleri kırılacaktır.Buda işlemciyi kullanılamaz hale getirir.Çip üzerine macunu sürüp metal plakayı kapatın ve eskisi gibi sokete yerleştirin.Zaten kelepçeler metal kısmı sıkıca kapatacağından dolayı eskisinden bir farkı olmaz yine ama sabit ve daha güvenli olur.Aslında 4770k ya niye delid yaptınız bilemiyorum çünkü işin içinde vrmlarda var bari yapmışsınız yabancı forumlarda vrm üzerine gliserin sürüyorlardı asıl ısıtan o olduğu için bir araştırın derim ocn.net forumlarını.Hatta delid edenlerin klübü bile var orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Tabi en verimlisi bu olur ama sık söküp takacaksanız bir süre sonra çipin köşeleri kırılacaktır.Buda işlemciyi kullanılamaz hale getirir.Çip üzerine macunu sürüp metal plakayı kapatın ve eskisi gibi sokete yerleştirin.Zaten kelepçeler metal kısmı sıkıca kapatacağından dolayı eskisinden bir farkı olmaz yine ama sabit ve daha güvenli olur.Aslında 4770k ya niye delid yaptınız bilemiyorum çünkü işin içinde vrmlarda var bari yapmışsınız yabancı forumlarda vrm üzerine gliserin sürüyorlardı asıl ısıtan o olduğu için bir araştırın derim ocn.net forumlarını.Hatta delid edenlerin klübü bile var orada.

Hocam vrmlere gliserin suruluyor demissiniz ama benim bildigim vrm ler anakartta yanlis biliyorsam duzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fully Integrated Voltage Regulator.Haswellin en büyük özelliği yani entegre voltaj düzenleyici işlemci içinde.Haswell anakartlarda soketin sol tarafı artık daha az karmaşık bu nedenle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Fully Integrated Voltage Regulator.Haswellin en büyük özelliği yani entegre voltaj düzenleyici işlemci içinde.Haswell anakartlarda soketin sol tarafı artık daha az karmaşık bu nedenle.

Yani simdi anakartin vrm lerine mi gliserin suruluyor yoksa cpu nun ustundeki cekirdegin sol tarafindaki transistorlere mi yani kisaca anlamadim :))

• Anakartın pasif soğutucusu yeterli soğutmayı sağlıyor o tarafta bir sorun olmuyor.Asıl kısım işlemci içindeki yer olan FIVR yani sol kısmı.Isıyı artıran orası ve genelde delid yapanlar işlemci içindeki vrmlarada macun,gliserin ve adını bilmediğim yumuşak hamur kıvamında gri renkte bir şey sürüyorlar.İşlemci üzerinede sıvı metal sürüp ıhs yi kapatıyorlar.

• Ben bu olayı bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Bilgi için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.