Şimdi Ara

i7 4770k prime 95 test hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar yarın 2.el 5 aylık i7 4770k ve asus z87-a parça alıcam.Satan arkadaşın işlemciyi prime 95 ile test etmesini söyledim forumdaki arkadaşlarının önerisini üzerine.
    satan arkadaş işlemci soğutucum yok dedi işlemcinin kendi stok fanı varmış bundan dolayı sıcaklık değeri fazla çıkar dedi siz ne diyorsunuz yinede bi test edelimmi.Stok fan oldugu halde sıcaklıgın normal oldugunu anlayabilir miyiz.Acil önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle güzel bi ikili alıyorsunuz hocam onu bilin. Sıcaklık tabiki soğutucu kalitesine ve termal macunun kalitesine göre azalıp çoğalabilir. Ancak tahminimce OC yapılmamış bir 4770k, stok soğutucu ile boşta 35-40, yükte ise 70-75 derecelerde gidip gelir. Arkadaşın yaptığı Prime 95 testinin sonuçlarını burada paylaşırsanız daha faydalı olabiliriz bence.
  • 70-75 çok az. 90 ı bulursa sorun aramayın. Stock soğutucu yeterli gelmez 4770k için. Normal kullanımda yeter tabiki ancak Benchlere sokulmaz o fanla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu prime 95 testi yapmak işlemciye zarar verirmi sizin öneriniz üzerine testi yaptırıcam ona göre fotoğraf yüklicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatasızzz

S.a arkadaşlar yarın 2.el 5 aylık i7 4770k ve asus z87-a parça alıcam.Satan arkadaşın işlemciyi prime 95 ile test etmesini söyledim forumdaki arkadaşlarının önerisini üzerine.
    satan arkadaş işlemci soğutucum yok dedi işlemcinin kendi stok fanı varmış bundan dolayı sıcaklık değeri fazla çıkar dedi siz ne diyorsunuz yinede bi test edelimmi.Stok fan oldugu halde sıcaklıgın normal oldugunu anlayabilir miyiz.Acil önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Sıcaklık fazla çıksın nedenini satan arkadaş izah etmiş, bence ettirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok soğutucu ile prime 95 testlerinin yapılmamasını öneririm . Prime ile yapılan testlerde tahminimca 90-100 derece arası değer alınır 5-10 dakika içinde .

Yabancı forumlardan alıntı :

quote:

I ran Prime95 for about 10 minutes, and temperatures spiked up to 100˚C. I was concerned, so I shut down the system.

quote:

I have the same CPU and *had* the stock cooler on it. I was seeing 35oc idle and 65oc under normal load. I also ran Prime95 and saw it hit over 100oc.

bu da H100i ile yapılan prime95 testi :

• trumpet kullanıcısına yanıt
    Hocam stok fanla prime 95 testi yapmak işlemciye zarar verirmi yani benim test yaptırmaktaki amacım işlemcide sıkıntı varmı gibi vs, satan arkadaşa güveniyorum ama test etmedende alamam aklımda soru kalıcak veya iyi bi oyunla test edebilir miyiz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatasızzz H kullanıcısına yanıt
    Ne gibi sıkıntısını görmeye umuyorsun ? Onu anlamıyorum . CPU kısa süre içersinde 100 dereceyi görecektir . Stok soğutucu ile 1-2 saat prime testi yapamayacağına göre , eline birşey geçmeyecektir .

Handbrake encode testi yapabilirsin , am stok soğutucu ile ne kadar başarılı olur ayrı mesele .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 12 Ekim 2014; 16:22:34 >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Hocam AIDA 64 yeterli olur mu peki bize maksat işlemcinin çalışır vaziyette oldugunu görsem çünkü bu testler hakkında hiçbirşey bilmiyorum.AIDA 64 testi işlemciyi zorlarmı mesela.
  • I7 yi cok zora sokmazsaniz oc dgerlerinide kacirmazsaniz idarelik stock sogutucusu yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam AIDA 64 yeterli olur mu peki bize maksat işlemcinin çalışır vaziyette oldugunu görsem çünkü bu testler hakkında hiçbirşey bilmiyorum.AIDA 64 testi işlemciyi zorlarmı mesela.

Yaptırabilirsin . CPU stress test yapılabilir . Dereceler yinede yüksek olur stık soğutucu ile .

• quote:

Hocam peki bu prime 95 testi yapmak işlemciye zarar verirmi sizin öneriniz üzerine testi yaptırıcam ona göre fotoğraf yüklicem.

Hocam zaten işlemci 100 dereceyi geçtiğinde PC kendini kapatarak önlem alıyor. Yani bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. OC yapılmadan stok soğutucu ile yapılacak stress testinde sanmıyorum ki PC 100 dereceyi görsün. Intel neden sattığı ürünün standart halini kapanacak kadar soğutamıcak bi stok fan koysun ki?
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    AIDA 64 testi yapıp resim atıcak bnde burda paylaşacağım yardımcı olursanız sevinirim pek anlamıyorum test işinden.
  • Arkdaşlar testler geldi.

i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında i7 4770k prime 95 test hakkında

• nba 2k15 oyununda ultra ayarlarda 30-35 dakikalık sıcaklık değeri:

• primede 95 üstü cıkar sıcaklıklar stok soğutucu ile.

Üstelik 10 dakikada...

Bendeki soğutucu dandik mesala primede 80 derece görüyor 20 dakkadan sonra.
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunda deneme yaptık 2k15 ile 30-35 dk oynadı işlemci sıcaklıgı yukarıda resimdeki gibi normalmi stok sogutucu kullanıyor arkadaş.
  • quote:

Hocam oyunda deneme yaptık 2k15 ile 30-35 dk oynadı işlemci sıcaklıgı yukarıda resimdeki gibi normalmi stok sogutucu kullanıyor arkadaş.

Gayet normal...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.