Şimdi Ara

i7 4790 Prime95 hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu oc bölümüne açtım ama cevap alamadım, birde buraya sormak istedim. Prime95 stres testine sokuyorum bilgisayarı ilk kademeyi geçmeden çekirdek hatası alıyorum.

Kullandığım ram (8gb ama model bu) :http://www.sanalmarketim.com/kingston-khx1333c9d3b14g-hyperx-blu-4gb-1333mhz-ddr3-cl9/p_33306/

İşlemcinin voltajı az geliyor olabilir mi? Ramlerim eski mimari olduğu için sıkıntı ram'de olabilir mi?
     i7 4790 Prime95 hatası

Hata olarak : "rounding was 0.5 expected less than 0.4", yurt dışı yayın yapan forumları okudum ama ingilizcem iyi olmadığı anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 3 Temmuz 2015; 9:25:54 >

• İşlemcinin çalışma voltajını kontrol eder misin, anakart yük altında stabil voltaj veremiyor olabilir mi, aklıma ilk gelen bu oldu.
  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    bi işlemcide OC varsa onu sıfırla defaulta getir ..
    işlemci voltajlarını kontrol et biostan..
    kullandıgın sogutma nedir .. işlemci / core sıcaklıklarını kontrol et..

genel olarak bütün sistemi yaz.. anakart bios versiyonunu falanda kontrol et..
  • Dün akşam baktım, 1.7V'da çalışıyordu işlemci sanırım biraz arttırayım, aradım google'da ama 4790'nın voltaj gereksinimini bulamadım. Bu akşam voltaj arttırmayı deneyim.
    1.7v olmaması lazım 4790k hiç kullanmadım ama çoook fazla gibi geldi..
  • İşlemci K serisi değil o yüzden OC yapılamıyor, işlemcide sıcaklık sorunu yok, anakart biosu 505. Genel olarak bütün sisteme gerek, yok PSU xigmatek700w.
  • 1.7 v olmaz bende auto ayarlarda yüklensem bile 1.32 v felan oluyor ki ;biosdan voltaj düşürsem 1.25 de felanda sorunsuz çalışıyor hatta denesem 1.20 ile felanda çalışabilir.(Bu arada işlemcim i7 4790 k )
    prime testi alıyorken cpu-z veya işlemci voltajını gösteren bir program ile ss koyarmısınız.
    Ayrıca bir format atıp denemek te faydalı olabilir ;bana yinede işlemci veya anakart hatası var gibi geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    5 yıl önce açıldı
    i7 2600k işlemci ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unuttum söylemeyi, geçen gün memtest86 ile ramleri test ettim sıkıntı yoktu ama? Benim aklıma hep ram geliyor nedense.
  • 1 hafta önce format attım, yanlış baktım galiba voltaja baya uykum vardı . Bugün akşam bir kontrol edeyim ben onu. Ram düşünmemin nedeni ise zamanın da o ramlere voltaj vermek gerekiyordu 1333mhz çalışması için değerde 1.57 idi sanırım. Acaba diyorum ramlere voltaj vermediğim için mi sıkıntı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

1 hafta önce format attım, yanlış baktım galiba voltaja baya uykum vardı . Bugün akşam bir kontrol edeyim ben onu. Ram düşünmemin nedeni ise zamanın da o ramlere voltaj vermek gerekiyordu 1333mhz çalışması için değerde 1.57 idi sanırım. Acaba diyorum ramlere voltaj vermediğim için mi sıkıntı oluyor?

hocam sen bi kontrol et bakalım çünki i7 4790 ,i7 4790k için 1.4 v bile oldukça yüksek voltaj değerleri ;büyük ihtimalle ram'ler ile karıştırmışssındır.
    bu arada belki anakart sorunu yada işlemcinin tek çekirdeğinin problemi olabilir.
  • ben bir keresinde 1,155V vereceğime 1,5V vermiştim h105 e rağmen 60 derece boşta sıcaklık gördüm 1,7V de direk açar açmaz hata vermesi çok normal hele ki prime 95 gibi haswell işlemciler için hiç tavisye edilmeyen bir stress programında hatta bilgisayarın açılmasıda entresan geldi bana.

Vcore a bakın özellikle

VCCIN 1,8 V olabilir
  • Akşam inceleyim biraz haber veririm tekrar, ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.
  • Hiç bir şekilde ayarlarla oynamadım anakartta geldiği gibi işlemci taktım bios güncelledim o kadar, boot ayarlarını yaptım. Dediğiniz gibi Vcore değerini inceleyim akşam.
  • Sırası ile small FFT - Large FFT ve Blend testi, blend testinde rame yük bindiği anda çekirdeklerden ikisi kendini kapatıyor. İlk iki teste sorun yok çok uzun süre test etmedim ama dediğim gibi rame yük bindiği anda hata veriyor.

Small FFT :http://i.hizliresim.com/4gB237.jpg

Large FFT :http://i.hizliresim.com/Nqv6og.jpg

Blend :http://i.hizliresim.com/j5kPDW.jpg

Ekran kartı düşünüyordum ama ram yenileme yolu gözüktü sanırım :)

Pm yolladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözülmüştür nasıl olduğunu anlatayım belki aynı sorunu olan arkadaşlar vardır, prime testinde genelde ramlerin takılıdığı olduğu kısımda hata oluşurdu üşengeçliğimden ramleri tek tek denemedim, dün aksam ramleri tek olarak prime testine soktum, ilk taktığım ram direkt hata verirdi, değiştirerek diğerini taktım ve yarım saat kadar sorun çıkarmadı bende testi kapattım.

Ramlerinde sorun olduğunu düşünen arkadaşlar varsa prime95'de bleed modunda teste soksunlar.

Önemli bir ayrıntı olarak ekliyorum memtest+86'da ramler hiç bir hata vermedi. Bilgisayar çalışıyor ama stabilite yoktu, bazen mavi ekran hataları alıyordum, oyundan atmalar, dizi&film izlerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 22 Temmuz 2015; 9:48:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

Sorun çözülmüştür nasıl olduğunu anlatayım belki aynı sorunu olan arkadaşlar vardır, prime testinde genelde ramlerin takılıdığı olduğu kısımda hata oluşurdu üşengeçliğimden ramleri tek tek denemedim, dün aksam ramleri tek olarak prime testine soktum, ilk taktığım ram direkt hata verirdi, değiştirerek diğerini taktım ve yarım saat kadar sorun çıkarmadı bende testi kapattım.

Ramlerinde sorun olduğunu düşünen arkadaşlar varsa prime95'de bleed modunda teste soksunlar.

Önemli bir ayrıntı olarak ekliyorum memtest+86'da ramler hiç bir hata vermedi. Bilgisayar çalışıyor ama stabilite yoktu, bazen mavi ekran hataları alıyordum, oyundan atmalar, dizi&film izlerken.

Yabancı forumları inceledim biraz tam ram hatası ile ilgili diyecektim ki çözmüşssünüz sorunu ve çözümünü yazmanızda diğer arkadaşlara rehber olması açısından iyi olmuş.
    O sorun veren ram'i başka slotlarda da denemek faydalı olabilir eğer slot bozuksa 1-3 veya 2-4 olarak diğer ram'i de kullanmış olursunuz tabi ram bozuksa
    yapacak birşey kalmıyor o ayrı.

• Slotlarda denedim maalesef, dual ramlerden biri arızalı. Takılıyken çalışıyor ama dediğim gibi stabilite yok. Zaten parçaları yavaş yavaş değiştiriyordum buda üzerine geldi, corsair vengeance pro ram siparişi geçtim onları bekliyorum.
  • ancakveancak kullanıcısına yanıt
    Yanlışlık eksiye bastım.
    Voltaj ayarında bir sıkıntı var gibi ek olarak haswell böyle sentetik testlerde çok ısınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun sebebini yazmanızı takdir ettim doğrusu, çoğu kullanıcı sorunun çözümünü bulduğu zaman açtığı konuyu unutuyor, teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.