Şimdi Ara

İ7 4790k'nin 1300 TL civarı olması? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende z87+4770k var. Sistem değiştiriyorum. işlemciye 1k para verilmez. Güvenlik yamalarıyla işlemciler patatese dönmüş durumda. Almayın arkadaşlar bu paralara eski işlemcileri.
  • Anakartı z270+170 olanlar değiştirmekle uğraştırmak istemiyorlar i5'ten i7'ye geçişler çok olunca karaborsaya düştü neredeyse. Ben 6700k'yi 1550 TL'ye sattım yerine aldığım sıfır işlemci ondan ucuz
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Hocam satip 4790k alsaydiniz keske

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bykclk

Hocam satip 4790k alsaydiniz keske
    Mantıklı hocam sonuçta OYUN CANAVARI bunlar
  • 4-5 sene önce 900tl ye almıştım

• Miladı dolmuş 4790k'yı öve öve bitiremeyenler hele şu kendi sistemimden aldığım ss'e bi baksın

Yok z97 kartı varmış da yok bilmem neymiş de

O işlemcinin ikinci el piyasasını övenleri de gördük ya

İ7 4790k'nin 1300 TL civarı olması?

• İstemek sorun degil 700TL den bir kurus fazla etmeyecek 4790K,7700K gibi islemcilere 2000TL isteniyor ve veriliyor bunun mantıkla bir acıklaması bende yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
    İşlemci test uygulamalarında tokatlıyor oyunlarda da kendisinden pahalı 7700k'yla eşdeğer ya da daha iyi performans gösteriyor kardeş. Bu arada bunları değil bana bu işi yıllarca yapan, eli yüzü düzgün, derli toplu sitelerin incelemeleriyle gel.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    2000 liralar isteniyor 7700K icin ve bunu verip alanlar var.
  • O işlemciyi overclock edebilmek için alacağın fan maliyetini de ekle ayrıca 3300x'in 120 dolar olduğunu da unutma. 2020 oyunlarıyloa başladı 2021 yılından itibaren bu tip 4 çekirdekli işlemciler patır patır dökülmeye devam edecek. Yeni nesil konsolların 8 çekirdek 16 izlekli geldiği bir oyun piyasasında bu tip işlemciler günü kurtarmak dışında bir şeye yaramıyor üstelik birde bunlara 500 tl'den fazla para verenler külliyen zarara giriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 20 Mayıs 2020; 0:59:22 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Ya bi de sanki çekirdek herşeymiş gibi bahaediyor ama o çekirdeğin ne performans verdiğinden bahsetmiyor.
    Ryzen 5 1600 6 çekirdek
    İntel i7 7700k 4 çekirdek
    Renderda çok az fark varken, oyun fps de 7700k açık ara önde.
    Ryzen 7 1700 8 çekirdek
    İntel i7 8700k 6 çekirdek
    render skorları aynı, oyun fps de 8700k açık ara önde.

Bilmeyeni çekirdeğe bakar bişey sanır ama önemli olan o çekirdeğin performansı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyede 2.el olayi bir turlu anlasilamiyor. Adam aldigi urunu 2. El olarak satarken 1/2 fiyat yazmayi birakin aldigi fiyattan yuksek yazarak kar etmeye calisiyor aklinca. Forumdaki kimsebin maddi durumunu bilemem karismakta haddime degil ama bunlara inat gidip herseyi 0 alacaksin adamin elinde patlicak sonra kim uyanikmis gorucek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 20 Mayıs 2020; 1:37:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Kardeş ya sen anlamıyorsun ya biz anlatamıyoruz ya da işine gelmiyor herhalde. 7700k nasıl "teknik olarak" daha iyi oluyor? "Teknik olarak" nedir? 3300x 7700k'yı tokatladığı testler aşağıda halen daha bu işlemcilere 700-800 tl verenler var. 3300x daha yeni mimari, 7 nm, döngü başına daha çok komut işliyor ve daha az güç tüketiyor ve daha ucuz "teknik olarak" dediğin bu mu?

https://www.techspot.com/review/2026-amd-ryzen-3-3300x-3100/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 20 Mayıs 2020; 1:52:30 >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Ubisoft oyunlarının halen daha fi tarihinden kalma oyun motorlarıyla geliştirildiğini biliyorsunuzdur umarım, kimse Far Cry New Dawn, Ghost Recon vasat altı oyunları için sistem toplamıyor. Oyunlarda ikisi de benzer performansı vermişler ama işlemciye yük bindiren uygulamalarda 3300x daha iyi performans verdiğine göre sonuç olarak 3300x daha iyi bir işlemcidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bykclk

Anladigim kadariyla bu işten bayagi ekmek yemissin bu yazdiklarinin baska bir aciklamasi yok 😀 herkeste z97 anakart mi var? Bu olasiligi dusunup tum varsayimlarini buna gore yapmissin. Bu seni mantikli, bir baskasini aptal yapmaz. (Bu sekilde bir konuda bilgisi olmayan ya da senin gibi dusunmeyen birisine cahil ithami yapman ayri bir komik)
    Diyelim ki adam amd sistem kullaniyor ya da o soketi desteklemeyen anakart kullaniyor ki bunun olasiligi senin bahsettigin olasiliktan cok daha buyuk( İnsanlara matematikten bahsetmissin ama bu olasiligi atlaman ilginc) o zaman neden gitsin 5 yillik kullanilmis oc ile canı alinmis bir karta bu sacma sapan ucreti odesin?

Hic kullanilmamis tertemiz el degmemis olan r5 1600 u 800 tl ye alirim. Elimde kalan 400 tl ile sifir anakart alirim. Bu ikisinin toplami suan ikinci el 4790k fiyati... ileriye donuk dusundugunde her turlu amd daha karli. Hem ddr4 sistemin olmus hem de ayni anakartla daha iyi islemciler kullanabilirsin.
    Buraya da oyun performansini birakiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=tshRdpjk69o&feature=youtu.be

Bunun gibi birisine denk geldim sahibinden sitesinde. Oyle takip ediyordum fiyatlari. Birisi 4790k (+harici fan) z97 ve 16 gb ram koymustu 1700 tl civarina. Birisi aldi hemen ayni ilani koydu ayni urun 2500tl civarina :D Enayiler aliyor tabi orasi ayri.
    2 yıl önce i7 4790 almıştım. zamanında pentium g3258 abartilmiati bazı forumlarda aldanıp almıştım bu işlemcilere sonra ilaç gibiydi. Fakat şuan anakart işlemci degistircem olsam sıfır ürün alırdım en azından garantili. Tabi ramde değişecek ama olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.