< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
3300x 7700k'yı tokatlar tarihi eser 4790k işlemcisiyle karşılaştırırsın, 6 çekirdekli güncel işlemci yerine 4790k dersin üstelik hepsinin oyun performansı da ortada, elinde anakartı olan varsa onları uygun fiyata satıp parasının üstüne koyup cillop gibi sıfır sistem almak varken tarihi eser işlemciyi alıp takmasını söylersin.
Çok mantıklı tavsiyeler bunlar! ![]() |
İnsanlar maalesef kafayı yemiş intel de bu yönde ne yazıkki rekabetçi bir firma olma yolundan epey uzaklaştı bahsedilen işlemci r5 2600 e göre tekte stok hızlarda %5-10 arası daha hızlıdır çokta ise %30-35 seviyesinde geridir anlayacağınız rekabet edebilecek bir işlemci değildir bu fiyatlara 3600 lü sistem dahi toplanabilir.
|
4790k performansına yakın olan 3300x de o paraya satılıyor.
Ki 4790k nın daha pahalı olması mantıklı olabilir çünkü elinde z97 anakart olan adam sıfırdan 3300x kuracağına gider 4790k alır en ucuzundan upgrade yapmış olur. Ayrıca kıyasladığınız 2600 tek çekirdek performansında baya bi geride 4790k ya göre. 4790k ile 9400f aynı fiyat ve hatta tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansları da aynı. Elinde z97 anakart olan adam sistemi satıp sıfırdan 9400f-h310-ddr4 sistem kuracağına sadece işlemci alıp geçiyor. Satan da var alan da var bu konu neden sizi ilgilendiriyor? |
Konu açıp yorum yazan da var o konuya cevap veren de var bu konu sizi neden ilgilendiriyor?
|
Anladigim kadariyla bu işten bayagi ekmek yemissin bu yazdiklarinin baska bir aciklamasi yok 😀 herkeste z97 anakart mi var? Bu olasiligi dusunup tum varsayimlarini buna gore yapmissin. Bu seni mantikli, bir baskasini aptal yapmaz. (Bu sekilde bir konuda bilgisi olmayan ya da senin gibi dusunmeyen birisine cahil ithami yapman ayri bir komik)
Diyelim ki adam amd sistem kullaniyor ya da o soketi desteklemeyen anakart kullaniyor ki bunun olasiligi senin bahsettigin olasiliktan cok daha buyuk( İnsanlara matematikten bahsetmissin ama bu olasiligi atlaman ilginc) o zaman neden gitsin 5 yillik kullanilmis oc ile canı alinmis bir karta bu sacma sapan ucreti odesin? Hic kullanilmamis tertemiz el degmemis olan r5 1600 u 800 tl ye alirim. Elimde kalan 400 tl ile sifir anakart alirim. Bu ikisinin toplami suan ikinci el 4790k fiyati... ileriye donuk dusundugunde her turlu amd daha karli. Hem ddr4 sistemin olmus hem de ayni anakartla daha iyi islemciler kullanabilirsin. Buraya da oyun performansini birakiyorum. https://www.youtube.com/watch?v=tshRdpjk69o&feature=youtu.be Bunun gibi birisine denk geldim sahibinden sitesinde. Oyle takip ediyordum fiyatlari. Birisi 4790k (+harici fan) z97 ve 16 gb ram koymustu 1700 tl civarina. Birisi aldi hemen ayni ilani koydu ayni urun 2500tl civarina :D Enayiler aliyor tabi orasi ayri. |
Insanlar anakart ve ram degistirmek yerine sadece islemci degistirmeyi tercih ediyor cunku. Anakarti degistirmek demek sistemi komple sifirdan kurmak demek, cogu kisinin bu derece bilgisi yok veya ugrasmak istemiyor. eski sisteminden islemciyi cikarip, yenisini takip devam etmek istiyor.
|
Hahaha 350tl lik anakart alalım da cayır cayır yanalım, 8gb ramle de fps dropları yiyelim 😃
Bilmesem inandırcaksın, ryzen sistemim var zaten 8gb tek kanal ramle can çekişiyor. Z97-4790k-16gb yerine A320-2600-8gb alsın herkes di mi 😃 İlahi sen, sen olmasan güleceğim yoktu. Aman sakın çevrendekilere ben bilgisayardan anlıyorum diyip sistem filan kurma, insanların da başını yakma 😃 |
Ahahaha 1200tl bütçe pc upgrade tavsiyesi isteyen adama bu öneriyi verirsin, 800tl anakart, 1000tl işlemci, 700tl ram alsın adam 1200tl bütçe ile 😃
Sana matematik dersi yazıyorum, sabah öğle akşam tok karna 1er saat. |
Genelde polemik içeren konulara hiç bulaşmam. Ama forum artık çok saçma bir hale geldi. Herkes herkesin tercihine laf eder olmuş. Onu yapan gerizekalıdır, bunu yapan kerizdir, şunu alan aptaldır. Yorum yapan forum üyeleri, siz kimsiniz! Bu terbiyesizliği yapma hakkını nereden buluyorsunuz? Sizi alakadar etmeyen konularda bu kadar saçma tepki verebiliyorsanız size fikriniz sorulsa küfür edersiniz demek ki. Konuya gelirsek hem performans hem de nesil olarak i3 8350k bile 7700k'ya göre kullanma amacına göre tercih edilebilir bir işlemci. Ama insanlar 4690k kullanırken biraz daha fazla performans için 4790k almak isteyebilir. Bunda yanlış bir şey yok. Yanlış olan Türk Lira'sının maalesef sürekli değer kaybetmesi. Sıfır ürün alıp, bir süre kullanıp, daha pahalıya satabiliyorsunuz. Bence de fiyatlar bu olmamalı. Ben 2011 yılında 2600k'yı neredeyse yarım asgari ücrete almıştım. Şu an ki i7 fiyatları ise neredeyse 2 asgari ücret ediyor. 2014 yılında 910 TL'den aldığım 4790k'yı ise 3 ay önce 900 TL'den sattım hem de 1 saatte! Tekrar konuya dönecek olursak ben olsam 5 senelik sistemi kurtarmaya çalışmam, komple sistemi değiştiririm. Çünkü seçimim bu, garantisiz ürün ve eski nesil kullanmayı sevmiyorum. Çünkü anakart bozulsa anakart bulmak zor, işlemci bozulsa işlemci bulmak zor. Ama ben kalkıp kimseye hakaret etmiyorum. Eğer siz de eski nesile talebi saçma buluyorsanız seviyeli bir şekilde düşüncelerinizi açıklayın, insanlar bilgilensin. Aşağıda bir-iki ay önce bir konuya yazdığım mesajı ekliyorum. Benden ürünü alan kişi de bilgisayar parçası satan bir esnafmış.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 19 Mayıs 2020; 10:32:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mayıs 2020; 12:19:45 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 22 Mayıs 2020; 11:39:40 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mayıs 2020; 12:17:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mayıs 2020; 12:34:16 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 19 Mayıs 2020; 12:32:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|