Şimdi Ara

İ7 5820K ve GTX 980 SLI İçin Custom Sıvı Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Nisan-Mayıs gibi sistemimi Haswell-E, X99, DDR4 ve GTX 980 Sli'a yükselteceğim. İşlemci olarak İ7 5820K alıp 4.6 GHz'e, Ekran kartı olarak da 2 tane ASUS ROG Poseidon GTX 980 alıp 1.500 MHz'e OC yapmak istiyorum. Buna yakışacak bir de sıvı soğutma sistemi kurmayı düşünüyorum. Custom sıvı soğutma hakkında çok bilgim yok Yardımcı olursanız sevinirim.
    1- Kafamda iki konfigürasyon var.
    - İşlemci için Corsair H100i GTX, Ekran kartları için de Custom.
    - Hem İşlemci hem de ekran kartları için custom.
    Hangisi daha iyi olur? H100i GTX'yi düşünmemin sebebi CPU Bloğu üzerindeki RGB Led ışığı ve tasarımı.
    2- Ayrıca nasıl bir düzen kuracağımı ve hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum. Hangi parçalardan kaçar tane almam gerekir? (İsim yazsanız da yeter. Marka/modeli ben araştırırım. Marka model olarak da iyi markaları söylerseniz iyi olur)
    3-Loop denen bir olay varmış. Sistemi komple custom yapmak istersem İşlemci+2 gtx 980 için 1 loop yeter mi? Yoksa işlemci ayrı ekran kartları ayrı mı yapmalıyım?
    4- Ortalama ne kadara mal olur bana bu soğutma sistemi? (Ekran kartlarının içinde bloklar zaten mevcut)
    Bu sorularımı cevaplarsanız ve başka bilmem gereken şeyleri de söylerseniz çok yararı dokunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öyle bır sıstemı sogutmak yaklasık 2000tl yi bulur sıze bence.
  • cellat87 kullanıcısına yanıt
    o kadar extreme bir şey istemiyorum. Güzel bir görünüşü olsun ve belirttiğim miktarda oc yaptığımda sistemi serin tutabilsin yeter.
  • 980 i sli yapıp bir de sıvı soğutma yapmak! amaç nedir acaba merak ettim.
    980 i sli yapıp bir de sıvı soğutma yapmak! amaç nedir acaba merak ettim.

öncelikle 980 ısınan bir kart değil. sıvı soğutmaya gerek yok.

sonra 980 sli yaptıktan sonra oc. ile bu sistem zaten hiç bir şeyin altında kalmaz yine sıvı soğutma gereksiz olur.

eğer amaç görsellik mod yapma ise pc modifikasyon bölümünden daha fazla fayda görebilirsiniz

sonra 980 sli yaptıktan sonra oc. ile bu sistem zaten hiç bir şeyin altında
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

o kadar extreme bir şey istemiyorum. Güzel bir görünüşü olsun ve belirttiğim miktarda oc yaptığımda sistemi serin tutabilsin yeter.

vallaha custom sistem malesef baya pahalı en ucuzu 1000tl yi buluyor malesef. bileşenlerin fiyatları yüksekti doların artması ile fiyatlarıda tavan yaptı o yüzden biraz fantazi işine dönüştü custom sogutma. olmadı hazır kit alır kullanırsın tercih senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

sonra 980 sli yaptıktan sonra oc. ile bu sistem zaten hiç bir şeyin altında kalmaz yine sıvı soğutma gereksiz olur.

eğer amaç görsellik mod yapma ise pc modifikasyon bölümünden daha fazla fayda görebilirsiniz

sonra 980 sli yaptıktan sonra oc. ile bu sistem zaten hiç bir şeyin altında

980'lere ciddi anlamda OC yapmak istiyorum o yüzden sıvı soğutma istiyorum hedefim 1500-1600Mhz (belki de 1700 :D )
    Ve evet işin görsellik kısmı da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kingpin ekran kartini 2000mhz üzerine cikarmiş hwbotta gördüm yeni gtx980leri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.