Şimdi Ara

i7 6700 hyper 412 pwm 80 derece?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha yenialdığım bilgisayarda (sinerji bilgisayar)

i7 6700

%100 yükte (prime95testi) ve oyunlar (GTA5)

80 dereceyi buluyor bu sıcaklık fazla mı yoksa hava sıcak , yada alıdığım sogutucunun kapasitesi bu kadar mı? (sogutucu hyper 412 pwm)

ayrıca masaüstünde gezinirken 30-40 derecede geziyor

sogutucu yukarı doğru bağlanmış yukarda 2 adet fan var onlar ısıyı dışarı atıyor.

Not: ekran kartında bir sorun yok yük altında 65-69 arası geziyor.

• İ7 6700 çok büyük problem ben şuan resetlerle boğuşuyorum boşda bile 80 derece,sıvı soğutma var ve soğutmuyor veya işlemcide problem var benim işlemci İ7 6700K. 1.385 Volt veriyor 4.2 ghz'ye sende durum nedir.
  • Anakart fazla voltaj veriyor olabilir veya sensör yanlış okuyor olabilir.

BIOS update yapmayı deneyebilirsin ilk etapta.
  • fanları %100 e çektim ses rahatsız edici değil öyle sabit bıraktım oyun içi maks 75 görüyorum oda nadir genelde 66-71 arası böyle bıraktım artık sanırım bios da güncel yukarda soran arkadaş benim ki k değil overclock yok bende.
  • Bende 6700 için aynı sıkıntıyı yaşıyorum bu hafta Hyper212 almayı düşünüyorum en basit işlemde 40dan 85e 1dk dan az sürede erişiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6700k 1.216v 4.2 ghz silverstone tundra 03 lite var boşta 28-30 yükte 40-45 daha hic 50 dereceyi görmedim ortalama 35 derece ortam sıcaklığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeloAngelo kullanıcısına yanıt
    Termodinamik kanunları o taraflarda işlemiyor heralde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    CPU kullanımı %10'u geçmeyen uygulamaları kullanıp benim işlemcim ısınmıyor demek samimiyetten uzak, bu ürünleri almayı düşünenler için yanıltıcı oluyor. Intel işlemciler Ivy Bridge'lerden itibaren kötü termal dizaynları gereği ısınmaya, hız aşırtma yapıldığında yoğun kullanımda 70°C derece ve üstü sıcaklıklarda çalışmaya mahkumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Ben oralara hiç gelmedim daha. Ortalama 35 derece ortam sıcaklığında işlemci 28-30 derece aralığında çalışarak termodinamik kanunlarını yerle bir etmiş.
  • yani şimdi bir sorun varmı arkadaşlar ben anlamadım ? i7 6700 65-75 arsı geziyor bazen 80 e çıkıp iniyor soğutucu hyper 412 pwm ? oyun gta 5 full yük , masaüstünde 40 derece
  • kendi adıam sorunu çözdüm hava olmus 40 derece işlemci ısısını gösteren göstergeyi kapattım kafam rahat :D pc kapanana kadar açmam artık oyunda falan kapanırsa yine bakarız haydi selametle
  •  i7 6700 hyper 412 pwm 80 derece?

Anlık görüntü aldım ama uzun süreli testlerimde 50 dereceyi geçmiyor bende. Hava soğutma kullanıyorum. TT Contac30 var.

Kesinlikle bir gariplik var. 6700k mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsilt -- 29 Temmuz 2016; 21:45:46 >
  • Şu, "boşta 25 derece, yükte daha 50'yi hiç görmedim yeaaaa" modunda takılan insanlar çok samimiyetsiz ve hiç inandırıcı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeloAngelo

6700k 1.216v 4.2 ghz silverstone tundra 03 lite var boşta 28-30 yükte 40-45 daha hic 50 dereceyi görmedim ortalama 35 derece ortam sıcaklığı

35 derece nasıl bir ortam sıcaklığı olabilir ankara için?Salladığın burdan belli.Bizim evde 28in üstünü görmemişmdir.
  • Arctic Freezer adında bir firma var isterseniz birde onun soğutma çözümlerine bakın, termmaltake coolermaster ürünleri nedense çok pahalı; tavsiye edebileceğim deepcool firması vardı son zamanlarda onun soğutucuları da pahalandı uzun lafın kısası artic freezer şu an türkiyeye yeni girdi n11de satışı var distribütör olmadığını düşünüyorum ithalatçı firma büyük ihtimal fakat bazı ürünlerin 6 yıl garantisi var sattıkları ürünleri alayım mı almayayım mı bende çok düşündüm ama albenisi baya var

• barsilt B kullanıcısına yanıt
    FPU ve system cache. İlk üç tanesini seç Sen bir tanesini seçmişsin.
    Ondan sonra ısıyı gör. Seninki stres testi değilki
    Kimse kimseyi kandırmasın. Bu işlemciler yanıyor 80 derecelerde çalışır.
    Bak bende de 4790K var sesimi çıkarıyormuyum. Sıcak çünkü . Delid yaptığım halde 75 derece zor tutuyuyorum işlemcimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

FPU ve system cache. İlk üç tanesini seç Sen bir tanesini seçmişsin.
    Ondan sonra ısıyı gör. Seninki stres testi değilki
    Kimse kimseyi kandırmasın. Bu işlemciler yanıyor 80 derecelerde çalışır.
    Bak bende de 4790K var sesimi çıkarıyormuyum. Sıcak çünkü . Delid yaptığım halde 75 derece zor tutuyuyorum işlemcimi.

Kardeşim iyi günler sendeki İ7 4790 da mı 70leri görüyor

• berdush42 kullanıcısına yanıt
    Niye kandırıyım kardeşim insanları ? Böyle tavır mı alınır bilmeyen bir insana ?

Dediğin şekilde 5-6 dk test yaptım sıcaklıklar epey yükseldi. Ama öyle 80 dereceleri görmedim.

64-69 derece arasında gitti geldi daha fazlasına gerek duymadım işlemcim normalde bu kadar yüke girmiyor. Bundan önceki AMD FX-6100 daha az ısınıyordu aynı soğutucuyla bu bir gerçek.

i7 6700 hyper 412 pwm 80 derece?

• intel sizi daha iyi s.(eve)bilmek adına, son birkaç nesilde çekirdek ile üstündeki koruyucu metal plakayı lehimlemek yerine araya dandik macun sürüp silikon ile yapıştırdığından işlemciler tdp değerleri her ne kadar 100w altında olsada yükte rahatlıkla 70 üstü görüyorlar. Normalde bu işlemciler düzgün bir termal tasarımla gelseler (2500k gibi) 100-150 liralık soğutucularla yükte 65'i geçmezler. Hatta sıvı soğutmayla falan günlük rahatlıkla 4ghz üstü kullanırsınız. Ama intel bizleri çok sevdiğinden böyle yapmıyor. Hatta k serisi işlemclerle birlikte stok soğutucuda vermiyorlar artık diye biliyorum. O 125w diye maytap geçtiğimiz 5 yaşındaki fx8xxx serisi bile 70 üstünü görmedi bende 4.5ghz günlük kullanımda. Yani sen tdp değerim 100w altında diye hava atacaksın ama bundan son kullanıcının faydalanmasına izin vermeyeceksin ne güzel be. El beceriniz yüksekse delid işlemi ile sıcaklıkları rahatlıkla 10 derece azaltabilirsin. İlgili konuyla ilgili google amcadan ''delid'' diye aratın, örnekleri çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 30 Temmuz 2016; 14:25:21 >

• barsilt B kullanıcısına yanıt
    Önemli olan çekirdek sıcaklıkları ki onlarda 73 °C'yi bulmuş 5 dakika içinde. Hele bir de sadece FPU testini seçerseniz 90 °C'leri bulması çok kolay.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.