Merhabalar ben donanımlarımı yenilemeye karar verdim. ama en çok işlemci üzerinmde duruyorum işlemcimi i7 6700k almayı düşünüyorum ama anakart ve ram performansları normal olsun yeter bana. İşte en önemli sorum şu, i7 6700k gibi bir canavarı HI-LEVEL 8GB 2400 DDR4 Ultra Ram ve MSI H110M PRO-VD DDR4 2133MHz anakart taşıyabilirmi? Ben sadece işlemcinin gerçek gücünü yansıtsın istiyorum O.C. vs istemiyorum işlemcim gerçek performansından bişey kaybetmesin yeter bana.
K serili işlemcilerin gerçek güçü OC olmasından gelir. OC yapılmayacak ise 6600 alman fark yaratmaz. 50TL fark var aşağı yukarı. İşlemciyi zorlamayacak isen daha da düşüğünü alabilirsin.
6600K : 3.5Ghz 6600 : 3.3Ghz yazı olarak farklı olsada günlük kullanımda fark hissedilmez.
Anakart zaten işlemciyi taşır OC olmayacağından. 2133Mhz destekleyen anakarta 2400Mhz ram takarsan 2133Mhz hızında kullanırsın. Hayırlı olsun şimdiden sistemin.
quote:
Orijinalden alıntı: Wictors
K serili işlemcilerin gerçek güçü OC olmasından gelir. OC yapılmayacak ise 6600 alman fark yaratmaz. 50TL fark var aşağı yukarı. İşlemciyi zorlamayacak isen daha da düşüğünü alabilirsin.
6600K : 3.5Ghz 6600 : 3.3Ghz yazı olarak farklı olsada günlük kullanımda fark hissedilmez.
Anakart zaten işlemciyi taşır OC olmayacağından. 2133Mhz destekleyen anakarta 2400Mhz ram takarsan 2133Mhz hızında kullanırsın. Hayırlı olsun şimdiden sistemin.
Teşekkürler yorumunuz için ama bana takıntı oldu en iyi işlemciyi almak illaki 6700k olmalı K seçmemin nedeni O.C vs uğraşmadan 4.0ghz saat hızı vermesi . Ben emulatörlerle çok haşir neşir oılduğum için saat hızı önemli benim için sır o yüzden K serisi alıyorum 150tl için neden K olmayanı alıp 3.4ghz de kullanayım ki?