Şimdi Ara

İ7 7700HQ GTX1070 SICAKLIK DEĞERLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba, bir soru sormak için kayıt olmuş bulunmaktayım, yaklaşık 3-4 ay önce Clevo PA71 HS-G model laptop aldım (2.el) temizliği konusunda titiz biriyim bakımlarını düzenli yapıyorum termal macun olarak mx4 kullanıyorum fanların içini açıp temizledim petekleri temizledim, sıcaklık değerlerini daima afterburner ile takip ediyorum modelde i7 7700hq ve gtx1070 var başlıkta belirttiğim gibi, bugün cod black ops 3 oynarken cpu max 85 gpu ise max 80 dereceleri görüyor, nispeten daha hafif bi oyun olarak splinter cell blacklistte cpu 75-80 arası gpu ise 70 derecelerde oluyor

internette ne kadar aradıysamda net bir bilgiye ulaşamıyorum kimisi t junction değerine kadar sorun yok diyor kimisi 75i geçiyorsa çöp diyor sizden ricam lütfen kişisel yorumlarınızı katmadan bilgilerinizi sunmanız termal throttling, fps drop vs hiçbirşey yaşamıyorum, cpu turbo boost ile 3.8 ghz ye çıkabiliyor ben o şekilde kullanmıyorum 2.7 ghz ye sabitledim hızı, yukarda yazdığım değerler intel extreme tuning utility ile -0.110mv undervolt yapılmış haliyle böyle, cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım...

• yük altında notebook donanımları için bu değerler normal.

kaliteli bir notebook soğutucu ile en azından oyun oynarken kullanırsanız 10-15 derece fark edecektir.
  • Değerlerin normal.
    Dizüstü bilgisayar kullanıyorsun. Varsa turbo fan modunda kullan. Sıcaklık değerinden hala memnun değilsen grafik ayarlarını düşür.
    Laptop altı soğutucu filan alma işe yaramıyor. Yaradığını söyleyen olursa yavaşça uzaklaş
  • Sismologger kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim, açıkcası turbo fanın ne olduğunu bi türlü anlamış değilim laptopta 3 fan var bunlardan hangisi turbo bilmiyorum, modun ismi eğer turbo ise 3 farklı mod var otomatik-overclock-en fazla olarak (birde özel mod var fan açma sıcaklığını kendin ayarlıyorsun, monster control center kullanıyor clevo laptoplar).

laptop altı soğutucusunun işe yaramadığı konusunda çok haklısın hocam, hatta elimde vakum soğutucu var onun bile işe yaradığından emin değilim kullanmıyorum o yüzden öyle duruyor. tekrar teşekkürler...
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    laptop altı soğutucu mu yoksa vakum soğutucu mu bahsettiğiniz soputucu hocam ? saygılar...
  • furkandurdu F kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim Turbo fan seçeneği dizüstü bilgisayarınızı üreten firmanın size sunduğu bir seçenektir. Genelde klavye üzerinde turbo fan tuşu bulunur. Tuşa bastığınızda fanlarınız dönme hızı artar.
    Eğer böyle bir tuş varsa kullanabilirsiniz.
    Ayrıca youtubeden fan hızını ayarlayan uygulamalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bazı uygulamalar fanların dönüş hızını kontrol etmenizi sağlayabilmekte. Bu tarz programları kullanarak fanlarınızı en yüksek hızda kullanmayı deneyebilirsiniz.
    Vakum ve laptop altı soğuttuğunu iddia eden cihazların hepsi çöp tamamen algı meselesi hiç bir etkisi yok diyebilirim.

En basit çözüm oyundaki grafik ayarlarını düşürmek.
    ikinci çözüm ise termal macunu yenilemek ve fan bıçaklarının kompresör veya elektrik süpürgesi ile temizlemek.
    Ayrıca belirtmek isterim ki laptop için aldığınız ısı değerleri normaldir.
    80 derecelere ulaştığında korkulacak bir durum yok.
    Ayrıca undervolt işlemi yaparak ve turbo boots modunu kapatıp ısınma sorununa çözüm bulabilirsiniz.
    Bunun için 2 uygulama mevcut.
    1. si throttlestop
    2. si Intel Extreme Tuning Utility

youtubede vs çok sayıda açıklayıcı video mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismologger -- 5 Mayıs 2020; 18:37:3 >

• Sismologger kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.