Şimdi Ara

i7 7700k işlemci fazla ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba 1 hafta önce vatan bilgisayardan yeni bir sistem topladım

İ7 7700k işlemci
    Msi z270 gaming m5 anakart
    Msi gtx 1060 6 Gb Ekran kartı
    Gskill 3000mhz 16 gb ram
    600w 80+ psu
    120 gb ssd + 500 gb HDD
    Cooler master masterbox 5 white kasa
    Corsair H80i v2 sıvı soğutma

Evet arkadaşlar sistemim bu kasanın ön tarafında 2 fan takılı arka taraftaki egsoz fanı söküp sıvı soğutmanın fanını taktım (resim paylaşıcam)
    Corsair h80i v2 almadan önce Thermaltake Riing Hava soğutma almıştım işlemci boşta 38 derece prime95 testinde yükte 90 dereceye çıktı, o kadar masraf yapıp bu dereceleri görmek can sıkıcı oldu vatana gidip thermalteki iade edip h80i v2 aldım fark ettimi evet çok farketti ama yinede yüksek şu an ki sıvı soğutma ile boşta yine 38 derece yükte max.70 dereceyi gördü ortalama olarak 65-68 derece arası geziyor.

Diğer arkaşımda i5 4690k ve Cooler master Hyper t4 hava soğutma var yükte 57 dereceye çıkıyor, yeni nesil olan 7700k neden bu kadar ısınıyor anlamış değilim OC yapmadım OC yapmadan bile normal bir hava soğutmada bile bu kadar ısınmaması gerekiyor.
    bu kadar masraf sonrası bu değerler canımı gerçekten sıktı.Bilgilerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

i7 7700k işlemci fazla ısınma problemi

• Kusura bakmayin ama tutarsiz ve sacma bir mesaj olmus. Islemcinin saat frekansi ve performansı ayri, Maximum Thermal Design Power degeri ayridir. Eger iki farkli cip ayni TDP degerlerini sunuyor ama sogutmaya farkli tepki veriyorsa suc islemcinin paketlenmesindedir.

Konuyu acan kullanıcı şikayetinde son derece hakli olup yasal cercevede bir cozum bulamayacaktir. Garanti kapsami disina cikmayi kabul ederek islemcisinin koruyucu kapagini ecnebilerin delid diye tabir ettigi yontemle cipten ayırıp, cip-kapak arasina isil transfer gucu yuksek bir materyal uygulamalidir.

Ozetle bu durumun savunulacak hiçbir yani olmamakla birlikte intelin terbiyesizliginin bir ispatıdır. Bu kadar basit. Savunacagim diye renkten renge girmeyin artik. Siz savundukca intel daha cok azitiyor. Sandy bridge den beri paketleme boktanlastikca boktanlasti. Hic sesiniz cikmadi. Hadi savunanlara mustehak ama konuyu acan adamcagizin sucu ne?

O kadar para verdim canim sikildi diyor ve hakli. Ben de isterim ici rahat etsin diye bir seyler sıkmak ama dogru her zaman dogrudur.

Sayin hocam, islemciniz sicak calisiyor. Sizin. Bir kabahatiniz yok. Islemciniz bu sekilde calismak uzere uretilmis. Sicakliklar yuksek oldugu icin fabrika hizlarinda kullanmanizi tavsiye ederim. Uzun vadede bir problem yasamazsiniz fakat eskiden oldugu gibi K islemcinizle de aldiginiz cipin tadina varamazsiniz. Voltajsiz oynamalar dışında hiz asirtma yapmayin. Intelin direk kendi aciklamasi da bu yonde.
  • bu işlemcinin çoğu biraz böyle h115i'dede o dereceleri buluyor.
  • Yükte 70 derece olması çok normal. Yaptığınız bir dieğr hata da i7 7700K gibi bir işlemciyi i5 4690K ile karşılaştırmanız. Arada çok fark var. Tdp değerleri her ne kadar birbirlerine yakın olsalar da i7 7700K 'nın base frekansı 4.2Ghz. i5 4690K 'nın ise 3.5Ghz. Bunlar az buz değerler değil. i7 7700K 'da turboda 4.5Ghz olur iken otomatik. i5 4690K 3.9Ghz oluyor. i7 7700K gibi güçlü bir işlemci soğutması elbet zor olacak. Ama maksimum yükte 70 derece çok değil. Normal bir işlemci de o dereceleri görebilir yükte. Bir diğer konu da kullandığınız soğutucu öyle ahım lahım bir soğutucu değil zaten. O dereceleri iyi bir hava soğutucu taksaydınız yine görürdünüz bence. H80i 'ye gerek kalmayabilirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair H80i v2,ye ikinci bir fan daha takarak Push-Pull olarak bağlayın ve ayrıca Pompa Devrini arttırın.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    emremirasoglu2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu sistemi Emre ile beraber topladık. Hava soğutma olarak THERMALTAKE RİİNG denedik ama bu sefer yüke bindiğinde 85'leri buldu. Acaba montajında mı sıktını var diye düşündük ama Vatandaki arkadaşlarla da kontrol ettiğimizde sonuç aynıydı. Sanırım 7700K serisinde bir ısınma sorunu var diye düşünüyorum.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    emremirasoglu2 kullanıcısına yanıt
    H80i v2 zaten 2 fanlı. yani radyatörerde önlü arkalı fanlar. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Yükte 70 derece olması çok normal. Yaptığınız bir dieğr hata da i7 7700K gibi bir işlemciyi i5 4690K ile karşılaştırmanız. Arada çok fark var. Tdp değerleri her ne kadar birbirlerine yakın olsalar da i7 7700K 'nın base frekansı 4.2Ghz. i5 4690K 'nın ise 3.5Ghz. Bunlar az buz değerler değil. i7 7700K 'da turboda 4.5Ghz olur iken otomatik. i5 4690K 3.9Ghz oluyor. i7 7700K gibi güçlü bir işlemci soğutması elbet zor olacak. Ama maksimum yükte 70 derece çok değil. Normal bir işlemci de o dereceleri görebilir yükte. Bir diğer konu da kullandığınız soğutucu öyle ahım lahım bir soğutucu değil zaten. O dereceleri iyi bir hava soğutucu taksaydınız yine görürdünüz bence. H80i 'ye gerek kalmayabilirdi.

Anladım hocam biraz kafama takmıştım beni aydınlattığın iyi oldu çok teşekkür ederim öncelikle. Size 2 sorum daha olucak.
    1. Cooler Master Nepton 240 alsam baya fark olurmu
    1. de kasamın üst tarafında fan takıcak yer yok eğer 240 lık alıcak olursam mecburen öne takıcam şu an ön panelde 2 adet fan var onları çıkarıp takmam gerekecek + sı veya - si olurmu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7700k larda kronik ısınma problemi var. Bu yüzden işlemciye DELID uygulaması yapıyorlar. Yani söküp, termal macunu vs. yeniliyorlar. Bu sayede olması gerektiği ısılara düşüyor ama elbette bu garantiyi bitirir.

Bu durumun benzeri 4770k dada vardı bir ara.
  • Overclock yapmak aslında vcore voltage yükseltmek anlamına gelir, overclock işleminde işlemci ısısnı frekansı artırmak değil, vcore voltage'i arttırmak etkiler.

Overclock yapmadım demen birşey ifade etmez, eğer vcore voltage Auto'da bırakılırsa, overclock yapmakdan bir farkı yok, hatta frekans arttırma amaçlı yapacağın overclock işleminden, autoda daha fazla vcore v verebilir.

Yani kullanıcılar frekans arttırma gibi amacı olmasa bile overclock işlemini bilmek zorundadır ki sonra su soğutma aldım ama yinede işlemcim çok ısınıyor diye konu açmasın.
  • emremirasoglu2 kullanıcısına yanıt
    240M yerine H110i olabilir. Derecelerde 4-5 derece falan oynar muhtemelen. Şuanlık sizin full yükte 70 derece olması normal. Yaz ortası 75 falan olabilir bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

240M yerine H110i olabilir. Derecelerde 4-5 derece falan oynar muhtemelen. Şuanlık sizin full yükte 70 derece olması normal. Yaz ortası 75 falan olabilir bu.

Peki radyorle fanı ön panele taksam sorun yaratırmı öne takınca bu sefer kasanın içindeki sıcaklık artarmı ekran kartına etkisi falan olurmu ? kasanın üstünde fan takılcak yer yok çünkü kasanın özellikleri 240 ı destekliyo ama sanırım sadece ön panele takılıyo. ( Kasa cooler master masterbox5 white)
    Evet sadece ön panele takılıyor. Üstte zaten fan takılacak yer yok dediğiniz gibi. İçerideki sıcaklık ortamını diyorsanız çok farketmez. Egzos fan olarak ta kaliteli bir fan alabilirsiniz. Noctua ve ya Phanteks gibi markalardan. Hatta radyatör fanlarını da bu şekilde değiştirebilirsiniz. Ama ben şuanlık 70 derecenin yükte normal olduğu görüşündeyim. Bir de yukarıda bir arkadaşın önerisi var vcore voltaj hk. Onları manuel olarak sabitlerseniz meselâ 4.5Ghz'te. Otomatik voltaj artmasına da engel olursunuz. Ama delid yapmayın. Delik işleminde garanti dışı kalıyor bildiğim kadarı ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 15 Mayıs 2017; 15:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Overclock yapmak aslında vcore voltage yükseltmek anlamına gelir, overclock işleminde işlemci ısısnı frekansı artırmak değil, vcore voltage'i arttırmak etkiler.

Overclock yapmadım demen birşey ifade etmez, eğer vcore voltage Auto'da bırakılırsa, overclock yapmakdan bir farkı yok, hatta frekans arttırma amaçlı yapacağın overclock işleminden, autoda daha fazla vcore v verebilir.

Yani kullanıcılar frekans arttırma gibi amacı olmasa bile overclock işlemini bilmek zorundadır ki sonra su soğutma aldım ama yinede işlemcim çok ısınıyor diye konu açmasın.

Vcore voltaj autoda evet biosdan baktıgımda fakat değiştirilmiyor orda takılı kaldım yani birşey değiştirmemi engelliyor tıklanmıyor pasif konumda
  • İşlemcinin dandik ihs macunu yüzünden böyle. Delid sonrası 15 derece düşüyor en az.
    Sıvı soğutmayı değiştirmeyin boşuna.
  • Prime95'de FPU seçili şekilde bir yük altına alırsanız 70 değil 80'leri dahi görecektir. 7700K böyle sorunlu bir işlemci. Yapabileceğiniz tek şey delid yaptırmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

İşlemcinin dandik ihs macunu yüzünden böyle. Delid sonrası 15 derece düşüyor en az.
    Sıvı soğutmayı değiştirmeyin boşuna.

valla delid videolarını gördüm ama ben kendim istesemde yapamam baskasına yaptırmam lazım onada güvenmek lazım ne kadar iyi bilgisi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Prime95'de FPU seçili şekilde bir yük altına alırsanız 70 değil 80'leri dahi görecektir. 7700K böyle sorunlu bir işlemci. Yapabileceğiniz tek şey delid yaptırmak.

Aynen tam 80 oldu max FPU prime95 testinde :( gerçekten moral bozucu bu kadar masraf yapıp çıkan sonuç hüsran.
    Kafanıza yatıyorsa kendiniz de yapabilirsinz, bir kaç video izleyin illa kolay gelecektir.
    Yatmıyorsa kesinlikle zorlamayın, boşverin öyle kullanın. Zaten sadece prime95 gibi programlarda ısınıyor. Oyunlarda 70i bulmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Kafanıza yatıyorsa kendiniz de yapabilirsinz, bir kaç video izleyin illa kolay gelecektir.
    Yatmıyorsa kesinlikle zorlamayın, boşverin öyle kullanın. Zaten sadece prime95 gibi programlarda ısınıyor. Oyunlarda 70i bulmuyor.

Evet oyunlarda max 68 arada bir 70 i görüyor 1 sn kadar düşüyo tekrar 66-68 arası geziyo
    Bu çok dert edilecek şey değil aslında ama yine de o kadar para verilen işlemcide o dereceyi görmek benim için kötü.
    Ben delid düşünüyorum ve macunu da müsait bir zamanda alacam.
    Tecrübeniz yok veya yapamam diyorsanız kesinlikle bulaşmayın, zarar gelmesin sonra.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.