Şimdi Ara

i7 860 işlemci ve sistem için öneri bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2 sene belki daha fazla oluyor bir sistem toplamıştım o zamana göre iyi sayılabilecek bir sistemdi i7 860 işlemci gigabyte p55-usl3 anakart 4 gb 2000 mhz 9 cl ddr3 ram ekran kartımda sapphire hd 5770 şimdi bu konularda deneyimli arkadaşlardan upgrade için tavsiyeler bekliyorum öncelikle mevcut işlemciye bir soğutucu alarak çok rahat 3.50 de kullanabilirim yalnız öğrenmek istediğim mesele şu anakartımda pci 3 desteği yok bunun yanında alacağım yeni bir ekran kartını işlemcim tam performans çalıştırırmı ( bant genişliği ile ilgili dar boğaz oluyormuş sanırım) yani sözün özü iyi bir ekran kartı alarak birde ram takviyesi yapıp yoluma devam edebilirmiyim yoksa bu kasa için yolun sonu burasımıdır sizlerin vereceği cevaplara göre yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum yada mevcut sistemi en iyi hale getirmeyi şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara.

• Kasa güç kaynağını marka-modeli nedir kaç watt ?

Monitör çözünürlüğü nedir ?

Ekran kartı için bütçe nedir ?
  • thermal take kasa gerçek 550 watt güç kaynağı ekran kartı için bir bütçe düşünmedim ancak komple sistem yenilemek zorunda kalmazsam eğer bin tl altı bir ram+ekran kartı için gözden çıkarabilirim belki iyi bir indirimle 7970 bir kart düşünebilirim. bu arada pc yi tv ye bağlı olarak kullanıcam hdmi ile full hd olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppalax -- 7 Mayıs 2013; 22:40:26 >
  • Psu'nun 12v kanalından verdiği kombine akım değeri ve güç önemlidir ona bakın lütfen

Ekran kartına gelince de işlemcin gayet iyi, f/p olarak HD7870 XT Sapphire alabilirsin, %25 Vatan Bilg. indiriminde 560 TL'ye geliyor, HD7950'nin kırpılmış halidir performansı gayet iyi bir karttır...
  • çok iyi değilim bu konularda ancak 12v kısmında 17 amper gösteriyor tabi sorduğunuz bu ise birde güç kaynağı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar tabiki yeterli gelmez ise birde power alabilirim artık yapacak birşey yok peki bu dar boğaz denilen olay mevcut işlemcim için geçerlimi birde bu pci 3 olayı nasıl olucak asıl aklıma takılan konular bunlar örneklemek gerekirse alacağım kart pci 3 diyelim anakartta bu destek yok bildiğim kadarı ile bu bir sorun yaratıyormu anakartı da yenilemek gerekicek mi yok çalışır derseniz bu seferde anakartım pci 3 olmadığı için yeni ekran kartının performansı düşermin acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoppalax

çok iyi değilim bu konularda ancak 12v kısmında 17 amper gösteriyor tabi sorduğunuz bu ise birde güç kaynağı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar tabiki yeterli gelmez ise birde power alabilirim artık yapacak birşey yok peki bu dar boğaz denilen olay mevcut işlemcim için geçerlimi birde bu pci 3 olayı nasıl olucak asıl aklıma takılan konular bunlar örneklemek gerekirse alacağım kart pci 3 diyelim anakartta bu destek yok bildiğim kadarı ile bu bir sorun yaratıyormu anakartı da yenilemek gerekicek mi yok çalışır derseniz bu seferde anakartım pci 3 olmadığı için yeni ekran kartının performansı düşermin acaba?

tüm amper değerlerinin yazdıgı kısımdan bir fotoğraf cekıp eklermısınız ayrıntılı inceleyelim powerı
  • malesef foto çekebileceğim birşey yok şuan yanımda ama power sorun değil gerekirse yeni bir power alırım yukarıda belirttiğim gibi benim asıl aklıma takılan diğer şeyler eğer o konuda bir sıkıntı olmaz derseniz sadece kaliteli bir ekran kartı ve ram ilave edicem gerekirse birde power ama yok bu anakart yada işlemci ile alacağım karttan tam performans alamayacaksam 1-2 ay erteleyip elimdeki pc yi satarak üzerine birazdaha bütçeyi arttırıp 2.000 - 2.500 tl ye komple bir sistem çıkarmaya çalışacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

malesef foto çekebileceğim birşey yok şuan yanımda ama power sorun değil gerekirse yeni bir power alırım yukarıda belirttiğim gibi benim asıl aklıma takılan diğer şeyler eğer o konuda bir sıkıntı olmaz derseniz sadece kaliteli bir ekran kartı ve ram ilave edicem gerekirse birde power ama yok bu anakart yada işlemci ile alacağım karttan tam performans alamayacaksam 1-2 ay erteleyip elimdeki pc yi satarak üzerine birazdaha bütçeyi arttırıp 2.000 - 2.500 tl ye komple bir sistem çıkarmaya çalışacağım.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990

Bu soğutma ile işlemciyi 3.5 Ghz civarına çekip,

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b12s-serisi-750w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

Bunla da sağlam bir PSU sahibi olup,

Üzerine bir de 7870 i gömdün mü hiç sistemi satmana gerek bile kalmaz, paşalar gibi götürür seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: XavierPedro

quote:

malesef foto çekebileceğim birşey yok şuan yanımda ama power sorun değil gerekirse yeni bir power alırım yukarıda belirttiğim gibi benim asıl aklıma takılan diğer şeyler eğer o konuda bir sıkıntı olmaz derseniz sadece kaliteli bir ekran kartı ve ram ilave edicem gerekirse birde power ama yok bu anakart yada işlemci ile alacağım karttan tam performans alamayacaksam 1-2 ay erteleyip elimdeki pc yi satarak üzerine birazdaha bütçeyi arttırıp 2.000 - 2.500 tl ye komple bir sistem çıkarmaya çalışacağım.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990

Bu soğutma ile işlemciyi 3.5 Ghz civarına çekip,

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b12s-serisi-750w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

Bunla da sağlam bir PSU sahibi olup,

Üzerine bir de 7870 i gömdün mü hiç sistemi satmana gerek bile kalmaz, paşalar gibi götürür seni.

Alıntıları Göster
    çok sağolun ancak halen istediğim cevabı alabilmiş değilim önerilerinizi yapabilirim fakat anlamaya çalıştığım şey şu yeni ekran kartları pci 3 benim mevcut anakartım pci 3 destekli değil bahsettiğiniz gibi bir ekran kartı aldığımda bunu % 100 performans ile bu anakartta ve mevcut i7 860 ile kullanabilirmiyim eğer bu sorunuzun cevabı evet ise hafta sonu indiriminde bir ekran kartı + ram ve gerekirse psu almayı düşünüyorum lütfen bu konuda biraz aydınlatın beni.

• quote:

çok sağolun ancak halen istediğim cevabı alabilmiş değilim önerilerinizi yapabilirim fakat anlamaya çalıştığım şey şu yeni ekran kartları pci 3 benim mevcut anakartım pci 3 destekli değil bahsettiğiniz gibi bir ekran kartı aldığımda bunu % 100 performans ile bu anakartta ve mevcut i7 860 ile kullanabilirmiyim eğer bu sorunuzun cevabı evet ise hafta sonu indiriminde bir ekran kartı + ram ve gerekirse psu almayı düşünüyorum lütfen bu konuda biraz aydınlatın beni.

Sıkıntı olmaz merak etmeyin, arasındaki farkı netten araştırabilirsiniz.

Farkın tek kartlarda %2 yi geçmediği görülüyor. SLI ve CF de farkettiriyor bu durum sadece.
  • evet sanırım çok fark yokmuş çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.