Şimdi Ara

i7 870 stok fan boşta 70 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler çok acıl yardım 70 tl bütcem var acil soğutucu önerın bılgısayar kül olup gıdıcek bi yazı yazarken veya en basıtınden kopalama işleminde cpu alev alırcasına ısınıyor kopyalama yaparken 95 i gördüm güzel benı yarı yolda bıakmıcak bı soğutucu önerirmisiniz?

• Soğutucu tam oturmamış. Kopyalama işlemciye yük bindirmez. Söküp macunu anlatılan yöntemle sürüp (youtube'da örneği çok) tekrar tam oturtarak montaj yapın ve deneyin.
    İsterseniz araba parası verin soğutucuya düzgün takılmamışsa iş yapmaz. En dandik soğutucu bile 90 dereceden korur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorn kullanıcısına yanıt
    hocam soğutucu çıkarıp yenıden tam olarak oturttum fakat altındakı macun tabiri caiz ize hunharca sürülmüş ve kalın bi tabaka oluşmuş yetmezmış gıbı bır de o kalın tabaka kurumuş kaskatı bı hale gelmış lastık gıbı sıkıntı bundan olabılırmı yarın
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps90f-ga7751150115511561366-amd-am2am3fm1-islemci-sogutucu.html bu ürünü almaya gıdıcem macunla beraber verılıyomuş ışlemcımı soğutmaya yeterli olurmu ilgin için çok teşekkür ederim.
  • eyupyrtsvn E kullanıcısına yanıt
    macunu komple kazıyıp tamamen parlak yüzey çıkıncaya kadar işlemciden ve soğutucudan temizleyip, ince bir kat şeklinde yenisini sürseniz yeter. boşuna soğutucu almayın derim.
    10 lira hatta daha ucuza macun bulabilirsiniz. hız aşırtma da yoksa kâfidir.
    ilgin için teşekkür ederim bugün ekran kartı almaya gittim bilgisayarcıdan da gitmişken termal macun alayım dedım adam elınde buyuk bi tüp oldugunu soyledı fakat ıstersem bı ambalaj ın içinde bana biraz verecılıceğini soyledı . bende kabul ettım ufak ambalajlardan birine koydu koydugunda gayet katıydı macun fakat eve elırken macun su gibi oldu o kadar derecenın altında sağlam kalan macun güneşde 15 dakika içinde resmen eridi eve geledım gene de bır şey farketmez diye düşünüp macunu işlemciye uyguladım boşta 60-70 derece iken şu an boşta 45-50 dereceye düştü ama oyunlarda ve yük altında 95 i görüyorum yine fanı kontrol ettim tam olarak oturmuş acaba yenıden sağlam bi macun alıp uygulasam düzelirmi yoksa hiç para harcamadan bi soğutucu alıcam zaten macunlu geliyormuş sence ne yapmalıyım çok boşlukta kaldım oyun bile oynayamıyorum şu an bilgisayarla. yardımın için gerçekten çok teşekkür ederim devamını beklıyorum çaresizim :)

kardeşim hayırlı olsun elektrikçilerin kullandıklarında almışsın hiç yoktan işini görür

http://www.vatanbilgisayar.com/macunlar/
    bu sayfadakilerden herhangi birini al yeter
    eğer çok ince iş için kullanmıyorsan 3 5 derece oynar sadece
    ben 15 liralık olanı kullanıyorum boşta oda sıcaklığındayım
    ayrıca fanını düzgün oturt
    eğer yoksa 12 cmlik bir fan al kasanın arkasında ki üst boşluğa havayı arkaya dışarıya üfleyecek şekilde tak
  • Biraz daha kaliteli bir macun iş görür. 10-15 lira arası değişir standart macunlar.
    O kadar su gibi olan macundan hayır gelmez. Gri renkliler daha koyu genelde. Sürmesi de daha kolay.
    Soğutucu alırsanız bir kerelik macun olur, tüp alırsanız en az bir kaç kere kullanırsınız. Tabi çok gürültülü ise soğutucu değiştirmek uygundur, aksi halde stok soğutucu zaten o işlemciye göre tasarlanmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (SATILDI) Ryzen 5 3600 ve Stok Fan
    2 hafta önce açıldı
    Ryzen 5 3600 Stok Fanlı
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    benım ıçın önemli olan sağlıklı bir sıcaklığa gelmesi işlemcinin şu an boşta ve 50-40 arası seyir ediyo fakat yaptıgım incelemelerde boşta 30-35 yükte 60-max70 derece olması gerekiyomuş macun alsam düzelirmi bilmiyorum macun da almadım intel stok fan kullanıyorum acaba işlemcide mi var bi terslik işlmeciyi 3 yıldır kullanıyorum bu tür şeylerle yenı yenı ılgılenmeye başladım 3 yıl macun değişilmedi fanı değişsem ve macunlasam düzelirmi ? şu an egzoz fanım yok + kasanın yan kapağı açık onla sıcaklıgın ilgisi olabilirmi ?
    Macun sonra da kullanılır. Bir tüp alın, deneyin şansınızı. Olmazsa soğutucu alırsınız.
    Kasanın tüm havalandırması önemli elbette. Ucuzundan arkaya bir fan almanız etkileyecektir. Eğer havayı yönlendirecek şekilde bir sisteminiz yoksa kasa açık ya da kapalı fark etmez. Eğer başlamışken soğutmayı tamamlamak istiyorsanız doğrusu yandan, önden hava alıp arkadan atmaktır (eğer kasa yapısı üstten atmaya izin vermiyorsa). Maksat havayı yönlendirmek ve düzgün bir akış sağlamak. Fakat bu tip soğutucular havayı dağıttıkları için bu işlem sağlıklı olmaz. Kule tipi soğutucu alırsanız havayı istediğiniz gibi yönlendirirsiniz.
    Benim tavsiyem para harcamaya en küçük bileşenden başlayın. Macun sürüp bir miktar kullanın. Yetmez ise kasanın arkasına fan takın. Yine yetmezse (ki yetmesi lazım) o zaman kaliteli bir soğutucu alın.
    egzoz fanı taktım yan kapakta havalandırma deliği var ona da fan takıcam macunu da sürdüm derece 40 lardan 30 lara indi ama yük altında gene 75 den fazlasını gördüm bu durumda soğutucu mu almalıyım pek fazla bütçem yok max 60 tl 2. el kaliteli veya sıfır daha cazip bir soğutucu mu almalıyım? şu an kasada ön panel tamamen kapalı yanda delik var oraya fan takılıcak arkada egzoz fan var aklıma takılan işlemcimin bi tür arızası olabilirmi? fazla ısınma arızası vs. hiç duymadım ama bılgılı olan sizsiniz. olmadı ramazandan sonra bi işe girerim 2 haftalığımla bi kasa ve soğutucu alırım.
    Yıllardır kullanıyormuşsunuz ve sorun olmamış. İşlemcide aşırı sıcaklık koruması vardır, tasarlanan sıcaklığı geçtiğinde frekansı frenler ve soğur. Zarar vermeniz çok zor. Tabi anlık fps düşüşü de görürsünüz bu esnada.

Kaliteli macun da yetmediyse soğutucu alıp deneme faslına geldik. 50-60 lira aralığında kule tipi soğutucu bulunabiliyor. Akasa venom gibi. Egzoza doğru üflerse hava akışı bozulmaz daha verimli bir soğutma gerçekleşir.
    Bu tip soğutucularda direk temaslı bakır kanalları varsa tercih edilmelidir, performansı daha yüksek oluyor deniliyor. Aşırı pahalılar dışında zaten çok fazla ürün yok karşılaştırma yapmanız kolay.

aynen dediğiniz gibi crysis 3 oynarken high ayarda 60 da oynuyorum hatta 63-64 fps alıyorum ama bi anda 3-4 sanıyelıgınıe fps 30 lara iniyor bunun gibi çoğu oyunda aynı hatayı alıyorum şımdı bı kalıtelı soputucu alıcam inşallah biticek bu çile. tekrardan yardımın için teşekkür ederim .
    bir de power ucu ucuna yetiyor yani hd 7790 kartım var i7 870 işlemci toplam powersuply regular 350w. peak 400w diyor ara ara kesilmeler,kapanmalar ve laglar oluyo işlemci gücünü kısıtlıyor amd den aşağı performans alıyorum acaba bunun ısınma ile ilgisi olabilirmi?
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
    Yaşı ilerleyen güç kaynakları vaad ettikleri değerleri yavaş yavaş kaybederler. 400w verebilen kaynak bir kaç yıl içinde belki 300'e kadar düşebilir. Net olarak şu kadarlık güç kaynağı yeter diyemem fakat internette bir çok hesaplama sitesi var. Bu konu da önemlidir, aksatmamak gerek. Dengesiz çalışmalara sebep olur, ısınmadan daha zararlı olabilir. Zira dediğim gibi ısıl koruma vardır fakat dengesiz beslemede ne tepki vereceğini kestirmek zor. Kendini kapatması, beklemeye alması gibi önemler vardır ama limitlerde kullanmak tavsiye edilmez hiç bir zaman.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-8870g-400w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP#ozellikler
    sadece power almaktansa kasa ile birlikte alırım daha iyi olur kasa bedavaya gelmiş sayılır üstteki linkte olan kasa iş görürmü sizce?
    Power hesabı yapıp en az bir üstünü almak mantıjlıdır. Frisby için güç kaynakları kötü diyorlardı ama zamanla değişti mi bilmiyorum. Forumdan şu sıralar tavsiye edilen markalara ulaşabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.