|
Bildirim
|
4.7 neyine yetmiyor?
kasırga simulasyonu mu çalıştırıyorsun? |
Öncelikle HWiNFO yada anakartınızın destek sayfasından IXTU(intel extreme tuning utility) programını indirerek performansı kısıtlayan şeyin ne olduğuna bakın.
Performansı kısıtlayan nedenler muhtemelen; AVX Offset 'in 3 olması(bu özellik işlemcileri zorlayan avx komut setleri kullanıldığında stabilite için GHz'i belirlenen oranda düşürür) CPU Power Limit(TDP Limit) olması (örnek 130 Watt değeri verilmişse bu değeri korumak için işlemcinin hızı sınırlanır ancak sizin bahsettiğiniz şekilde 4.7 GHz değerinde sürekli kalmaması, yüke göre aşağı yukarı hareket etmesi gerekirdi). CPU Voltaj Regulatörlerinin (VR) ısınması nedeniyle işlemcinin hızının düşürülmesi(bu da TDP limitinde olduğu gibi sabit bir değerde olmamalı, yüke ve ısınmaya bağlı olarak değişken değerlerde olması gerekirdi). Muhtemelen AVX Offset nedeniyle bu durumu yaşıyorsunuz. HWiNFO programı ile tüm performans limiti sebeplerini (Performance Limit Reasons başlığı altından) kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz. |
Değerli arkadaşım öncelikle sistemi eline almadan birkaç bilgi vermek isterim. Tesadüfen gördüm konuyu.
* Önceklikle youtube da gördüğün referans testleri izleyip kimse kendini yormasın zira 18c oda sıcaklığında test alıyorlar. * Sistemin stabil değil işlemciyi yakmaya ramak kalmış bilesin. * Bios'u default'a çek. XMP profil seçili olsun. CPU voltage manuel 1.2v da 4.7ghz dene. * LLC 7 olsun. * Prime95 v26.6 ile SmallFFT seçerek 15dk test yap bakalım kaç C görecek. * Son bir Tüyo daha vereyim Core Temp indirildiği gibi kullanılmaz yanıltır. Ayarlarına girip yenileme hızını 0100 olarak değiştirin görün nasıl dans ediyor peak değerleri yakalıyor. Benim elimde Monsta Radyatör extreme sıvı soğutma var 4.7ghz de DELID yapmadan zor dizginliyorum 28c oda sıcaklığında max 79c görüyorum. Kimse detayları paylaşmaz internette oyuna girer ve der ki maximum 60c gördüm bla bla blaa :) O işler öyle değil maalesef. Sistemine iyi bak bol şanslar. |
8700K yı 5ghz de stabil kullanmak için delid + çok iyi bir sıvı soğutma şart.
|
Güç seçeneklerinden
Yüksek performans yap hoca. 5,0ghz sürekli çalışır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 31 Mart 2018; 2:57:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 31 Mart 2018; 4:58:59 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 31 Mart 2018; 19:28:45 > |