Şimdi Ara

i7 8700K GTX 1080Tİ Düşük fps ve gpu kullanımı sorunu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i7 8700K GTX 1080Tİ Düşük fps ve gpu kullanımı sorunu yardım lütfen

Fotoğrafta gözüktüğü gibi %21 gibi bi gpu kullanımı söz konusu donanımsal bi hatamı var ne yapmam lazım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
    Bu arada 2k Çözünürlükte oynuyorum DSR ile 4k geçtiğimde ise bişey yine değişmiyor.

• Herşey normal

Farkında değilsin galiba oynadığın oyun league of legends ekran kartının 5te 1 i yeter o oyun için sıkıntı yapma yani

PubG- Battlefield 1 falan aç görürsün o zaman kullanımi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde ekran kartı lolde 150-200 fps in üzerine çıkacak şekilde çalışmıyor, fps sınırlama yok ve gördüğüm en yüksek fps de bile %50sini kullanmıyor kapasitesinin. Eskiden böyle değildi herhalde lol ile kaynaklı, diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

Herşey normal

Farkında değilsin galiba oynadığın oyun league of legends ekran kartının 5te 1 i yeter o oyun için sıkıntı yapma yani

Anladım hocam teşekkür ederim. Yani ekran kartını LoL,CSGO gibi oyunlarda asla %100 kullanamayacağız.
  • Lolde 250 fps ile 1000 fps arası da herhangi bir fark olacağını sanmıyorum. Ne güzel işte lol oynarken bilgisayarınız yorulmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Lolde 250 fps ile 1000 fps arası da herhangi bir fark olacağını sanmıyorum. Ne güzel işte lol oynarken bilgisayarınız yorulmuyor.

Hocam abartmayın bilgisayar yorulmuyor diye. Bilgisayar "canlı" değil. Kaliteli bir psu kullan, bölgende voltaj düzensizliği varsa aktif online ups kullan bitti. Standart bir anakartın ortalama ömrü iyi havalandırması olan bol fanlı ve filtreli bir kasada 57 yıl.

Bak benim eski makine Q9300 + P5Q Pro. 2008 model, 10 yıldır 7/24 açık. Asusun verdiği ömür 500.000 saat. Oda 65 derecede 57 yıla denk geliyor. Daha düşük sıcaklıkta 60-70 yıl. Bir bilgisayarı 50 seneyi bırak 5 senede değiştirdiğini düşünürsek nerede yorulacak makine? Isı değerlerin yükselmediği sürece, sabit voltaj verdiğin sürece hiçbirşsy olmaz.

Benzinli araba motoru değil bunlar tam yükte devir kesicide sürmüş olmuyorsun

• i7 8700K GTX 1080Tİ Düşük fps ve gpu kullanımı sorunu yardım lütfen

Arkadaşlar şimdide 100 fps e düştü bilmiyorum ya ben çok cahilim ya da gerçekten sistemde bi sıkıntı var. 12 bin tl verip lolde 100 fps görmek gerçekten can sıkıcı yokmudur bi üstat gelip ilgilenecek formatmı atmalıyım baştan bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boreas75

Arkadaşlar şimdide 100 fps e düştü bilmiyorum ya ben çok cahilim ya da gerçekten sistemde bi sıkıntı var. 12 bin tl verip lolde 100 fps görmek gerçekten can sıkıcı yokmudur bi üstat gelip ilgilenecek formatmı atmalıyım baştan bilemiyorum.

Hocam 12 bin₺ para verip 500fps görüp ne yapacaksınız ki? GTX1070 kullanıyorum monitörüm 144hz msi afterburner -> riva tunner ile birlikte her şeyde ekran kartım max 144fps kilidi ile çalışıyor.

Önemli olan 144 veya 60-100 arası anlık düşüşler yaşamadan akıcı bir şekilde oyununuzu sizi tatmin edecek ayarlarda oynayabilmek.

Lol gibi oyunlar mesela gtx1070 ile lolde tüm ayarlar sonda olmak şartı ile fps 144 sabitlenip arada 100-110 gibi değerlere düşüyor.

Arkadaşın dediği gibi BF1 ve müdahili oyunlar ile deneme yapın veya en kötüsü kartınızı güzel bir heaven benchmark testine sokun o zaman anlarsınız gpu kullanımınızı ve fps düşüşlerinizi.

Edit : LOL gibi oyunlarda bu tarz kartlar kendi gücünü vermeye tenezzül etmiyor ki oyun kartın yanında çok basit kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 21 Ocak 2018; 15:39:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

Herşey normal

Anladım hocam teşekkür ederim. Yani ekran kartını LoL,CSGO gibi oyunlarda asla %100 kullanamayacağız.

Kardeş kusura bakmada 1080ti gibi top zirve olan bi ekran kartıyla lol oynayacaksan cs go oynayacaksan o sistemi çöpe at nerdeyse 6-7 sene belki daha fazlasında 1080p en son full ayarlarda 60 fps üstünde hayli hayli yetecek ekran kartıyla o 400-500 liralık ekran kartlarının bile 60 fps nin üzerinde oynatacakları oyunları o kartla oynaman çok saçma

Aklın varsa lolüde bırak bence hele tr de oynuyosan tam vakit kaybı. madem 8700k lı 1080ti lı sistem dizmişsin git battlefield 3 oyna 4 oyna codun oyunlarını oyna batman oyna binlerce oyun var o ekran kartının hakkını vericek

Edit: üstteki arkadaş çok doğru demiş.
    LOL gibi oyunlarda bu tarz kartlar kendi gücünü vermeye tenezzül etmiyor ki oyun kartın yanında çok basit kalıyor.

Dostum bak aklını kullan 12 bin lira para veripte şu oyunları oynamak saçmalık git multiplayer battlefield atmosferine ak crysise ak full herşeyi grafikleri ağzına kadar sonuna kadar daya 64 kişilik maplerde 60 fpsnin üstünde aksiyonun zirvesini yaşa yav. Ekran kartım GT 240 ve çok yüksek değil ama yüksek ayarlarda bende 120 fpsleri falan görüyorum lolde. Şimdi benim kartım senin 1080ti ın la aynı performansı gösteriyo oturup üzülücekmisin ? Sırf şu miningten dolayı piyasada ekran kartı bulamıyorum yoksa direk sistemi dizip lolü falan o çöp oyunları bırakıp battlefield crysis arma vs akıcam multiplayer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 21 Ocak 2018; 16:11:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Grafik değerlerinin daha karmaşık olduğu oyunlarda kullanım değerinin yükseldiğini görebilirsin.

Witcher, Bf1, Pubg vs.Oynadığın oyun gpu’yu yoracak güçte değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: BR9

quote:

Hocam 12 bin₺ para verip 500fps görüp ne yapacaksınız ki? GTX1070 kullanıyorum monitörüm 144hz msi afterburner -> riva tunner ile birlikte her şeyde ekran kartım max 144fps kilidi ile çalışıyor.

Önemli olan 144 veya 60-100 arası anlık düşüşler yaşamadan akıcı bir şekilde oyununuzu sizi tatmin edecek ayarlarda oynayabilmek.

Lol gibi oyunlar mesela gtx1070 ile lolde tüm ayarlar sonda olmak şartı ile fps 144 sabitlenip arada 100-110 gibi değerlere düşüyor.

Arkadaşın dediği gibi BF1 ve müdahili oyunlar ile deneme yapın veya en kötüsü kartınızı güzel bir heaven benchmark testine sokun o zaman anlarsınız gpu kullanımınızı ve fps düşüşlerinizi.

Edit : LOL gibi oyunlarda bu tarz kartlar kendi gücünü vermeye tenezzül etmiyor ki oyun kartın yanında çok basit kalıyor.

Hocam mevzu youtubedeki videoda adam 400 fps alıyor aynı sistem ile. 165 hz monitör var bendede ama gördüğün gibi. Format atıyorum ayan bide öyle deniyecem

• Sorun çözüldü. Baştan format atıp driverlerı yükledim gereksiz şuan 500 fps sabit dropsuz alıyorum. Şimdi GTA5,Pubg gibi oyunlara geçebilirim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.