Şimdi Ara

i7 930- i5 750 kararsızım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sata 3 ve usb 3 bence o kadar hayati değil hem fiyat farkı çok oluyor o anakartı alana kadar asus rampage 2 gene ve i7 930 alınır üzerine bir 200 tl daha koyarak hem usb 3 yaygınlaşana kadar 1-2 sene geçer bence. sata 3 destekli yerine sata 2 hdd ile devam edilir bu pc eskiyene kadar genede yorumlarınız için teşekürler
  • anakart olarak ne tavsiye edebilirsiniz bende asus düşünüyorum p7h55 lx yerine p7h55d-m alsam performansı büyük ölçüde etkilermi?
  • Arkadaşlar ne işle uğraşıyorsunuzda i7 930 size 2 sene yetiyor, i5 750' yede 4 sene ömür biçiyorsunuz. Merak ediyorum ciddi ciddi. Sanırım hepiniz hd ve üstü kalitede video composit ediyorsunuz. Bunun başka bir açıklaması yok:) 5 sene p4 530 ile canavar gibi işler yaptım arada oyunda oynadım banamısın demedi. Şimdide core i7 920 aldım bir 3-4 sene kullanıcam eğer composit-motion graphic gibi işlerde yetmezse belki yükselticem. Siz napıyorsunuz valla merak ediyorum. Yoksa benchmark testi yapıp sonuçlarla göbekmi atıyorsunuz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 30 Nisan 2010; 22:52:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Arkadaşlar ne işle uğraşıyorsunuzda i7 930 size 2 sene yetiyor, i5 750' yede 4 sene ömür biçiyorsunuz. Merak ediyorum ciddi ciddi. Sanırım hepiniz hd ve üstü kalitede video composit ediyorsunuz. Bunun başka bir açıklaması yok:) 5 sene p4 530 ile canavar gibi işler yaptım arada oyunda oynadım banamısın demedi. Şimdide core i7 920 aldım bir 3-4 sene kullanıcam eğer composit-motion graphic gibi işlerde yetmezse belki yükselticem. Siz napıyorsunuz valla merak ediyorum. Yoksa benchmark testi yapıp sonuçlarla göbekmi atıyorsunuz:)

katılıyorum sana bişey kanıtlamanın gereği yok yok benimki yüksek seninki düşük arz talep meselesi alıncaksada i7 bir sefer adam gibi toplarsın 3-4 sene neyse kullanılır. ama zevk için sürekli sistem değiştiren bir toplum değiliz düşüncesindeyim para zor kazanılıyor onuda böyle harcarsak vay halimize.

• quote:

Arkadaşlar ne işle uğraşıyorsunuzda i7 930 size 2 sene yetiyor, i5 750' yede 4 sene ömür biçiyorsunuz. Merak ediyorum ciddi ciddi. Sanırım hepiniz hd ve üstü kalitede video composit ediyorsunuz. Bunun başka bir açıklaması yok:) 5 sene p4 530 ile canavar gibi işler yaptım arada oyunda oynadım banamısın demedi. Şimdide core i7 920 aldım bir 3-4 sene kullanıcam eğer composit-motion graphic gibi işlerde yetmezse belki yükselticem. Siz napıyorsunuz valla merak ediyorum. Yoksa benchmark testi yapıp sonuçlarla göbekmi atıyorsunuz:)

• i5 750 salla zaten i7 860 yerine bence i7 930 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklem

quote:

bende pcyi oyun için kullanıyorum bütçemin aslan payını i7 920 ve anakarta ayırdım ekran kartını düşük tuttum, çünkü zamanla değişecek parça o, 2 seri sonra ekran kartını ine orta seviye olarak tazelerim, ama işlemci değiştirmek pcyi değiştirmek demek onu 1 kere alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

quote:

Orijinalden alıntı: renklem

quote:

bende pcyi oyun için kullanıyorum bütçemin aslan payını i7 920 ve anakarta ayırdım ekran kartını düşük tuttum, çünkü zamanla değişecek parça o, 2 seri sonra ekran kartını ine orta seviye olarak tazelerim, ama işlemci değiştirmek pcyi değiştirmek demek onu 1 kere alıyorum

3d modelleme ve animasyon yapıyorsan ve işlerinde render çok zaman alıyorsa en fazla iki senede bir sistemini değiştirmen iyi oluyor:) onun dışında şahsi fikrim oyun vesayre için 1-2 yılda bir sistem değiştirme gereksiz bir masraf, ekran kartını ayrı tutuyorum

• quote:

hocam vallaha çok güldürdün ALLAH ta seni güldürsün

• bu arada işyerime 6 çekiirdekli 1055 aldık. Gayet memnunum evdeki 920 den (tabiki test yapmadım ) bir farkını göremedim.
  • i5 750'den son anda (Vatan parçaları eve göndermeden bir gün önce) vaz geçip i7 930 aldım. PSU, CPU fan ve termal macun seçimlerini de iyi yapmak lazım. Finaller bittikten sonra özellikle cpu'yu daha serin nasıl tutabileceğim konusunda arkadaşardan yardım alacağım.

PSU olarak Gigabyte Odin Pro 800W kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.