Şimdi Ara

i7 930 Isınma Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen öyle, şu pinlere bulaşan macun olayı canımı sıktı biraz da belki de o yüzden göndermek istedim garantiye. Hani parayla değiştirecek olsalar bile razıyım bir şekilde halledilsin yeter yani. Sağolsun xanberk kardeşim dün sabaha kadar uğraştı sorunu bir nebze çözdük voltaj düşürüp ama işte dediğim gibi o mesele canımı sıkacağına gitsin garantiye kafam rahatlasın dedim.
  • 1.260 v civarı verse bile sıcaklık degerleri normal değildir.aynı bileşenler oldugu için biliyorum stock sogutucu dahi olsa 40 i gecmez bosta zaten bir özellik var tam hatırlamıyorum oc yapanlar kapatır.Bu ayar default bios ayralarında aktifdir.İşlemci 1.5ghz çalışır mesala ne zman yük altına girse ozaman yükselir sorunun voltajl ile alakası oldugunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fvgumus

1.260 v civarı verse bile sıcaklık degerleri normal değildir.aynı bileşenler oldugu için biliyorum stock sogutucu dahi olsa 40 i gecmez bosta zaten bir özellik var tam hatırlamıyorum oc yapanlar kapatır.Bu ayar default bios ayralarında aktifdir.İşlemci 1.5ghz çalışır mesala ne zman yük altına girse ozaman yükselir sorunun voltajl ile alakası oldugunu düşünmüyorum.

Nasıl yani dostum ? 1.260 2.9 GHz için normal bir voltaj mı sence ? Bende stok soğutucu vardı aynı böyleydi sıcaklıklar. Sonra Noctua aldım gayet düştü sıcaklıklar. Sende çekirdek sıcaklıkları kaç derece default ayarlarda ?
  • voltaj bana da çok fazla geldi .. 3,5ghz stabil overclockla 1,3v da kullananlar var 2,9ghz de 1,26 çok fazla voltaj değeri... sorun xanberk in dediği gibi büyük ihtimalle voltajdan kaynaklanıyordur..
  • 3.5 GHz için 1.3v da fazla. Ben 3.36 GHz 1.088 voltajda kullanıyorum stabil
  • hayır tabi çok o voljtada 3.8ghz çalışırım ben demek istedigim o voltajda dahi stock fan ile olsa boşta o değerler olmaz demek istegim bu
  • quote:

hayır tabi çok o voljtada 3.8ghz çalışırım ben demek istedigim o voltajda dahi stock fan ile olsa boşta o değerler olmaz demek istegim bu

Sizin çekirdekleriniz ve genel sıcaklık kaç stok değerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Acaba diyorum ram'lerden mi oluyor bu sorun? 1600 Mhz olmalarına rağmen cpu-z'de 539.8 Mhz gözüküyorlar.

hayır ramler neyse onu gösterir ihtiyaçla ilgisi yok o ramler düşük frekans da çalışıyor şuan. bios dan frekansını artırman gerekiyor bence sen bu işten anlayan birilerine makinayı göster senin ayarlarda ciddi sorunlar var.

ayrıca bu takılmalar işlemci kaynaklı olmayabilir ama işlemci ve anakart ısılarında normal değil. sen emin olsan bile cpu soğutucusu yerine tam olarak oturmuyor olabilir iyice kontrol etmen lazım soğutucuyu diğer tarafa çevirip takmayı dene mesela.

kapak fanındaki filtreyi çıkarıp o şekilde kullanmayı dene. işlemci ve anakart ısısı 10 derece kadar düşebilir ama işlemci soğutucusunu dediğim gibi iyice kontrol etmelisin.

ama bence anlayan birine yaptır bütün bunları. tecrübeli birileri sana daha kesin sonuçlar kazandırır servise götür demiyorum sadece bu işlerden anlayan birileri varsa etrafında, senin için çok daha aydınlatıcı olur ve herşeyi öğrenmiş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 20 Ağustos 2011; 5:43:34 >

• benim suan 35 38 arası sıcaklarım
  • quote:

benim suan 35 38 arası sıcaklarım

Sizin sıcaklıklarınız iyiymiş benim 44-40 arası. Noctua ya rağmen. Peki stok soğutucu mu ve hangi şehirde oturuyorsunuz ?
  • ankara kasanız nedir? ayrıca soğutucular güçlerini yükte gösterir
  • HAF 932 var. Sizin soğutucu ?
  • haf x akasa venom dedigim yükte gösterir kendini sogutucular sorun yok yani:)
  • quote:

haf x akasa venom dedigim yükte gösterir kendini sogutucular sorun yok yani:)

Mesela oyundayken çekirdek sıcaklıkları 47-48-46-49 derece normal mi ? Tabi öyle crysis2 gibi kasan oyun değil fifa11 oynuyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 20 Ağustos 2011; 23:23:41 >
  • Ben anlamıyorum ki !. Prime95 te cpu 50 derece oluyor en fazla ama çekirdekler 60 a vuruyor şimdi hangisi daha önemli bazıları çekirdek sıcaklıkları daha öenmli diyor bazıları genel sıcaklık daha önemli diyor !
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanberk

quote:

haf x akasa venom dedigim yükte gösterir kendini sogutucular sorun yok yani:)

Mesela oyundayken çekirdek sıcaklıkları 47-48-46-49 derece normal mi ? Tabi öyle crysis2 gibi kasan oyun değil fifa11 oynuyordum

bunu baska birine söleyseniz allahtan belanımı istiyorsun diye cevap verir normalde:D:D tabiki normal her oyun işlemciye yüklenmez oyundan oyuna farkedebilir.Gayet normal çekirdek sıcaklıkları önemlidir tabiki 60 derece olması normal %100 yükte prime ile 75-80 e kadar normal sayılır sıcaklıklar daha fazla oc yapabilirsiniz yani bundada sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fvgumus -- 21 Ağustos 2011; 4:05:58 >

• Şimdi kafam karıştı başka bir şey olmadı yani. Bazıları genel sıcaklık, bazıları ise çekirdek sıcaklığı diyor. Neye göre söyleniyor bunlar ?
  • Arkadaşlar gelişmeleri aktarayım. Cpu için "İade Alınabilir" yazıyor vatan müşteri hizmetlerinin takip kodunu yazdığımda. Bu sanırım para iadesine gideceklerinin habercisi. Yanılıyor muyum?
  • yenisi stoklarinda yoksa ki yok para iadesine giderler fatura tutari uzerinden.fatura tutari ne kadardi baksana bir faturaya.sununla fazla fark yoksa bunu iste fark verip ama cok fark varsa para iadesi iste.anakarti ikinci el satarsan 2500k veya 2600k al bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i7-960-core-i7-960-soket-1366-3.2ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44139
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

yenisi stoklarinda yoksa ki yok para iadesine giderler fatura tutari uzerinden.fatura tutari ne kadardi baksana bir faturaya.sununla fazla fark yoksa bunu iste fark verip ama cok fark varsa para iadesi iste.anakarti ikinci el satarsan 2500k veya 2600k al bence.

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i7-960-core-i7-960-soket-1366-3.2ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44139

Fazla fiyat farkı yoktu diye hatırlıyorum hatta o fiyatlardaydı galiba. Peki 2500k veya 2600k'lar nasıldır üstadım, çok mu pahalılar? Pahalıdan ziyade performansları illa ki daha iyidir yeni teknoloji ama değer mi dersiniz fiyat farkına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 19 Eylül 2011; 23:34:21 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.