Şimdi Ara

i7 930 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Geçen sene topladığım sistem gayet güzelken çok ısınmaya başladı. Acaba macundan mı oluyor dedim, gittim teknosadan thermaltake tg-1 macun aldım onu sürdüm sonuç değişmedi.

Boştayken sıcaklığı:

http://img148.imageshack.us/img148/5482/adszxa.png

5-6 senedir Call Of Duty 2 Multiplayer oynarım, şimdiye kadar donma sorunları olmamasına rağmen, oyuna girdikten bir süre sonra donmalar, takılmalar başlıyor, arkadan müzik açıksa müziğin hızı yavaşlamaya başlıyor. Ben de bu suçu üzerindeki stock fana yükledim. Fanı takarken acaba tam oturtamadım mı onu da anlayamadım öyle salakça yapmışlar ki, hem aşağı doğru giriyor fan hem de sağa sola döndürmeli. Uzun süre cebelleştikten sonra elimle kontrol ettim fazla örselemeden sağa sola oynuyor mu diye sapasağlam duruyor bir oynama yok.

Yani uzun lafın kısası, bir tavsiye istiyorum sizlerden aşırı tuzlu olmamak kaydı ile. Oyunda 70 derecelere çıkıp oyunumu zehir etmesin yeter benim için.

• Ses takıntım hiç yok denecek kadar az. Eski bilgisayarım neredeyse kamyonet sesine yakın ses yaptığı ve zaman zaman müziği bile bastırdığı için ve günlerce belki aylarca onun sesiyle uyuduğum için alıştım artık sorun etmiyorum. Aklımda bir rakam yok ama 100 liranın üstü zorlayacak beni bu sıkışık zamanda. Tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum, hemen incelemeye koyuluyorum.

• Son tavsiyeniz hoşuma gitti, sanırım bunu alacağım. 2. el mi yoksa 0 mı tavsiye edersiniz? Bir de, 2. fanı da almayı düşünüyorum. Çok fark eder mi dersiniz sonuçları?
  • ikinci el olarak 70 tl'ye bir arkadas veriyor forumdan ancak kargo parasi havale filan derken sifiri ile arasinda ne kadar fark kalir iste bir fan alacak kadar.ikinci fani alirsaniz etki eder ama 80 kusur cfm fanin karsisina 110 cfm fan takarsaniz cok ses yapar.ters takilabilir push pull teknigi biri fana atar digeri fandan disari atar.fana atacak fan fm123 de olabilir daha basincli atar.

http://forum.donanimhaber.com/m_48496937/tm.htm

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-fm123-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html

• Fiyatını sorgulamak tabiki bana kalmış bir şey değil fakat konuda da belirtildiği gibi 0'ı ile pek fiyat farkı yok arada. Bu haldeyken 0'ını almak daha cazip gibi. Tıpkı söylediğiniz gibi ben de birini ters takarım diye düşünüyordum tekini egzoz fana doğru yönlendireceğim. Ama dediğim gibi ses yapması iç problem değil, yeter ki performanslı olsun. Hangisiyle daha çok performans alırım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sifir venom+fm123 fakat fm'i fan'a giris icin sogutucuyla gelen fani da cikis ters yani egzosa dogru yaparsaniz fiyat/performans olur.bir de kasa durumunuzu bilmiyorum noctua o yuzden israrli oneremiyorum zaten pek f/p degil lukse giriyor biraz.venom+fm serisi diyeyim 121 123 siz karar verin ki bence 123.

• ultra extreme de dusunulebilir tabii yanina fm serisi bir fan alinirsa.digerini gec arkadas ses onemli degil diyor.ben 100 lirayi fazla gecmesin diye venom dedim yoksa ultra 120 daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

sifir venom+fm123 fakat fm'i fan'a giris icin sogutucuyla gelen fani da cikis ters yani egzosa dogru yaparsaniz fiyat/performans olur.bir de kasa durumunuzu bilmiyorum noctua o yuzden israrli oneremiyorum zaten pek f/p degil lukse giriyor biraz.venom+fm serisi diyeyim 121 123 siz karar verin ki bence 123.

Kasam Haf 932 yani içi geniş o konuda problem olmaz da, ekran kartı ile işlemci çok yakın o konuda sıkıntı olabilir belki... Bu arada 121'in itiş gücü biraz daha fazla sanırım, sizce daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-ultra-120-extreme-rev-c-amd-intel-islemci-sogutucusu.html

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-balder-sd1283-balder-intel-lga77511561366-&-amd-754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45698

Bu da güzelmiş aslında ama bunu alıp da yanına bi egzoz fan daha alırsam fiyat neredeyse arkadaşın önermiş olduğu soğutucununkine yaklaşıyor ki aşıyor beni...

• quote:

Orijinalden alıntı: Slash

quote:

sifir venom+fm123 fakat fm'i fan'a giris icin sogutucuyla gelen fani da cikis ters yani egzosa dogru yaparsaniz fiyat/performans olur.bir de kasa durumunuzu bilmiyorum noctua o yuzden israrli oneremiyorum zaten pek f/p degil lukse giriyor biraz.venom+fm serisi diyeyim 121 123 siz karar verin ki bence 123.

Kasam Haf 932 yani içi geniş o konuda problem olmaz da, ekran kartı ile işlemci çok yakın o konuda sıkıntı olabilir belki... Bu arada 121'in itiş gücü biraz daha fazla sanırım, sizce daha iyi olmaz mı?

ben imzamdaki sogutucuda fm121 kullaniyorum itis gucu daha fazla degil hava akisi daha fazla.basinc diye o yuzden dedim itis gucu daha fazla olan fm123 ama 121 alirsaniz da pisman olmazsiniz.

• Hmm peki o halde 123 daha uygun bir seçim olacak.
  • Bu da oyundaykenki sıcaklıkları 10 dakika önce çektim.

i7 930 Isınma Sorunu

Ben ömrümde görmedim böyle kasma ya, arkada açtığım şarkı bile yavaşlıyor bazen, ne saçma iştir bu arkadaşlar bilemedim ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 15 Ağustos 2011; 18:00:35 >
  • islemci sicakligi gayet iyi bence.3000 devir ve ses sorun olmuyorsa yeni fan aldiginizda verim alamayabilirsiniz anca daha fazla ses ve gereksiz yere islemciyi daha da serinletmek olur.anakartin sicakligi ise cok yuksek.benim anakartin sicakligi bosta 44 derece yukte 56 derece ben elimdeki 2 anakart sogutucusundan hangisini taksam diye dusunuyorum.acaba diyorum islemci sogutucusu degil de anakart sogutucusu mu alsaniz?derken bulamadim bende thermalright ve thermaltake sogutucular var yatiyor 1.5 senedir bosta ama satmiyorum tabii ki.kasa ici fanlara ozen gosterebilirsiniz ya da kapagi acik birakin odayi bir sekilde serinletin tabi antalyada bu klima demek ama klima varken boyleyse hic bir sey yapmayin havalarin serinlemesini bekleyin ama sorun anakart.
  • quote:

islemci sicakligi gayet iyi bence.3000 devir ve ses sorun olmuyorsa yeni fan aldiginizda verim alamayabilirsiniz anca daha fazla ses ve gereksiz yere islemciyi daha da serinletmek olur.anakartin sicakligi ise cok yuksek.benim anakartin sicakligi bosta 44 derece yukte 56 derece ben elimdeki 2 anakart sogutucusundan hangisini taksam diye dusunuyorum.acaba diyorum islemci sogutucusu degil de anakart sogutucusu mu alsaniz?derken bulamadim bende thermalright ve thermaltake sogutucular var yatiyor 1.5 senedir bosta ama satmiyorum tabii ki.kasa ici fanlara ozen gosterebilirsiniz ya da kapagi acik birakin odayi bir sekilde serinletin tabi antalyada bu klima demek ama klima varken boyleyse hic bir sey yapmayin havalarin serinlemesini bekleyin ama sorun anakart.

Odada klima yok malesef sadece vantilatör var ve kasanın konumu itibari ile pek hava akışının olduğu söylenemez. Kasayı her ne kadar duvara dayamayıp biraz geriye çekerek çapraz koyuyorsam da, yine de fayda etmiyor sanıyorum. Eskiden yapmazdı, şimdi mozilla'da bile 13-15% kullanıyor işlemciyi. Zaman zaman ise donuyor, tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Oyuna girdikten 1-2 dakika sonra şarkı sanki dondu donacak gibi yavaşlamaya başlıyor, oyun kasarak ilerliyor fps sabit 250'de olmasına rağmen. Server'dan şüphelensem hadi lag var diye, belki 50 server'a girdim sonuç aynı. Hadi benim internet yavaştır, evde kullanan oluyor desem pingim 30-40 yani oldukça normal seviyede. Hadi telekomda bi sorun var, çalışma yapıyor o yüzden böyle desek 3 haftadır böyle neredeyse. Benim eski p4 3.0 bilgisayarımda bile ki buldozer gibi çalışırdı ve kasa alev alev yanardı, onda bile oyunun donarak ilerlediğini, şarkının donduğunu hatırlamıyorum ki düşünün yani i7 işlemci bir de bu...

Acaba dedim işlemci pinlerine termel macun mu damlattım çok ufak miktar da olsa, ona baktım bugün işlemciyi söküp. 2 yerine bir şey bulaşmış gibi hakikaten. O sorun teşkil eder mi dersiniz? Acaba diyorum o yüzden falan mı bu kadar kasılmaya başladı bu işlemci eskiden böyle değildi...

Söktüğüm için hem fandaki hem işlemcideki macunu güzelce temizleyip tekrar sürdüm çok çok ince bir katman halinde ve yerine taktım güzelce. Sonuç pek değişmedi yine.

Anakart ısınınca yapar mı bu şekilde takılmalar?

• sivi metal surmuyorsaniz macunlar elektrik iletmez ama sevmedigim bir olaydir pinlere bulasmasi.temizlemissiniz sorunu bu cozmediyse anakart olabilir tabi.anakartina gore degisir max sicaklik.msi k9n amd anakartim 80 derece calismasi gerekiyormus ama ben sogutucu takmistim 40 kusure inmisti yine de gozume batti sogutucuyu daha da sıkıstırınca anakartin cipsetini kirdim. yuksek anakart sicakligi sevmedigim bir olaydir.havalarin serinlemesini bekleyin sorun cozulurse anakart sicakligi 50 kusur 40 kusurlere duserse seneye icin simdiden bir sogutucu aramaya baslayin.sorun yine cozulmezse teknik servise goturun baksinlar.p4'ler cayir cayir yanardi ben o islemci sayesinde sicaklik takintili oldum cift fan kule sogutucu takmistim p4'e.sirf bu yuzden intel kullanamiyorum.ivy olabilir 22nm artik serin bisiler bekliyorum intelden.
  • quote:

sivi metal surmuyorsaniz macunlar elektrik iletmez ama sevmedigim bir olaydir pinlere bulasmasi.temizlemissiniz sorunu bu cozmediyse anakart olabilir tabi.anakartina gore degisir max sicaklik.msi k9n amd anakartim 80 derece calismasi gerekiyormus ama ben sogutucu takmistim 40 kusure inmisti yine de gozume batti sogutucuyu daha da sıkıstırınca anakartin cipsetini kirdim. yuksek anakart sicakligi sevmedigim bir olaydir.havalarin serinlemesini bekleyin sorun cozulurse anakart sicakligi 50 kusur 40 kusurlere duserse seneye icin simdiden bir sogutucu aramaya baslayin.sorun yine cozulmezse teknik servise goturun baksinlar.p4'ler cayir cayir yanardi ben o islemci sayesinde sicaklik takintili oldum cift fan kule sogutucu takmistim p4'e.sirf bu yuzden intel kullanamiyorum.ivy olabilir 22nm artik serin bisiler bekliyorum intelden.

Macunum thermaltake Tg-1 macun. Nasıl bir illettir çözemedim mübarek yapıştığı yerden çıkmak bilmiyor. Pindeki biraz kurumuş gibiydi yada şöyle söyleyeyim, yeni döktüğümünkü kadar akışkan değildi kıvamı. Onu temizlemeye çalıştım birkaç parça çıkardım fakat tam olarak çıkmış değil. Teknik servis olarak nereye götürebilirim bilmiyorum ama vatan bilgisayardan almıştım Antalya'dan, oraya götürsem ilgilenirler mi dersiniz? Yapacağımız bir şey yok deyip geri yollayacak kapasitede çalışanlara sahipler çünkü her gittiğimde birine kafa göz dalmamak için zor tutuyorum kendimi...

• quote:

sivi metal surmuyorsaniz macunlar elektrik iletmez ama sevmedigim bir olaydir pinlere bulasmasi.temizlemissiniz sorunu bu cozmediyse anakart olabilir tabi.anakartina gore degisir max sicaklik.msi k9n amd anakartim 80 derece calismasi gerekiyormus ama ben sogutucu takmistim 40 kusure inmisti yine de gozume batti sogutucuyu daha da sıkıstırınca anakartin cipsetini kirdim. yuksek anakart sicakligi sevmedigim bir olaydir.havalarin serinlemesini bekleyin sorun cozulurse anakart sicakligi 50 kusur 40 kusurlere duserse seneye icin simdiden bir sogutucu aramaya baslayin.sorun yine cozulmezse teknik servise goturun baksinlar.p4'ler cayir cayir yanardi ben o islemci sayesinde sicaklik takintili oldum cift fan kule sogutucu takmistim p4'e.sirf bu yuzden intel kullanamiyorum.ivy olabilir 22nm artik serin bisiler bekliyorum intelden.

Forumda rastladığım bir konudan program indirip işlemciyi test edeyim bari dedim, demez olaydım az daha uğraşsak yakacaktık heralde 94 dereceyi gördü en son işlemci! Anakart da 79 derece!

i7 930 Isınma Sorunu

i7 930 Isınma Sorunu

i7 930 Isınma Sorunu

Test sonucu da değil muadilleri, 920lerden bile kötü...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.