Şimdi Ara

i7 930 Isınma Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 thread islemcinin daha iyi skor almasi gerekmez miydi hocam ben pek anlamiyorum intelden.

i7 930 Isınma Sorunu

fan devrini siz mi ayarliyorsunuz cekirdegin biri 91 derece olmus ama fan 2600 devir donuyor ne yaman bir celiskidir pwm fan filan mi?antalya cok sicak anladigim kadariyla.fm serisi fanlar beni al diyor 123+thermalright ultra bir tane de kasaya 121.klima almaktan daha hesapli ama klimanin yerini tutmaz ama 12000 klimanin saati 3.5kw
  • Bence ısı gayet normal gibi benim laptop ta bulunan i7 100 derecede çalışıyor oyun oynarken ama yavaşlama donma olmuyor. Sorun başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi?
  • sorun yazilimsal bile olabilir bir formatla anlasilir ama anladigim kadariyla Slash hocam benim gibi sicak islemci sevmeyenlerden.
  • anakartında böyle sıcak olduguna gore sorun ıslemcının sogutucusunda degıl gıbı gorunuyor, bence anakarta bıos guncellemesı yap tekrar ölç..
  • yes sir.. biraz hitaplara dikkat edelim.

amd giga anakartlarda yanlis sicaklik olcumu oluyor biosla duzeltilebiliyor ama bu intel ve hocam son biosu zaten yuklemistir.antalya sicak diyorum niye inanmak istemiyorsunuz anlamiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

8 thread islemcinin daha iyi skor almasi gerekmez miydi hocam ben pek anlamiyorum intelden.

i7 930 Isınma Sorunu

fan devrini siz mi ayarliyorsunuz cekirdegin biri 91 derece olmus ama fan 2600 devir donuyor ne yaman bir celiskidir pwm fan filan mi?antalya cok sicak anladigim kadariyla.fm serisi fanlar beni al diyor 123+thermalright ultra bir tane de kasaya 121.klima almaktan daha hesapli ama klimanin yerini tutmaz ama 12000 klimanin saati 3.5kw

Valla üstadım hiçbirine ben dokunmuyorum. Geçenlerde oyundayken 3000 rpm çıktığını görmüştüm fanın ama bu sefer çıkmadı niyeyse anlamış değilim. Antalya'da değil Isparta'dayım şu an üstadım ama burası da felaket sıcak. Bir de kasanın konumu biraz sakat galiba ama başka çarem de yok ki şuraya koyayım diyecek. Anlatması biraz zor, birazdan resimlerini çekip koyayım en iyisi daha rahat görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

Bence ısı gayet normal gibi benim laptop ta bulunan i7 100 derecede çalışıyor oyun oynarken ama yavaşlama donma olmuyor. Sorun başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi?

quote:

sorun yazilimsal bile olabilir bir formatla anlasilir ama anladigim kadariyla Slash hocam benim gibi sicak islemci sevmeyenlerden.

quote:

Orijinalden alıntı: neo01470

anakartında böyle sıcak olduguna gore sorun ıslemcının sogutucusunda degıl gıbı gorunuyor, bence anakarta bıos guncellemesı yap tekrar ölç..

quote:

yes sir.. biraz hitaplara dikkat edelim.

amd giga anakartlarda yanlis sicaklik olcumu oluyor biosla duzeltilebiliyor ama bu intel ve hocam son biosu zaten yuklemistir.antalya sicak diyorum niye inanmak istemiyorsunuz anlamiyorum.
    @levyeli

Ah bir de bilebilsem sorunun neden kaynaklandığını... Sizce neden kaynaklanmış olabilir, bir fikriniz var mı?

@.45 ACP

Üstad isterse 1000 derece olsun meltdown başlasın kasada hiç mi hiç problem değil. Ama 2 kuruşluk zevkimiz var, kaldı ki çok çok yeni bir oyun falan da değil yani taaa 2005 miydi neydi Call Of Duty 2 çıktığı vakitler, onu da zehir ediyor 2 ileri 1 geri osmanlı misali giderek, arkada çalan müziği yavaşlatmasıyla...

Format atmaya atarım problem değil de, 2 sistem kurulu şu an bilgisayarda. 32 bit Xp ve 64 bit windows 7. Xp'ye format atarsam eğer, windows 7'nin üzerine xp kurulmadığı için ona da format atmak gerekecek ve hemen hemen 1 günümü yiyecek ikisi de ha güncellemesiydi, ha programıydı derken.

@neo01470

Bios güncellemesini nasıl yapabileceğimi öğrenir öğrenmez ilk işim o olacak.

@.45 ACP

Valla üstadım şu kadarını söyleyeyim, hayatımda hiç bios güncellemesi yapmadım ama, sırf bunun için ayrıyeten kesintisiz güç kaynağı vs bağlayıp da çok fazla önlem aldıklarını biliyorum. Denemekte fayda var ama madem biosla düzelebiliyorsa.

• ice age meltdown. pc zevk meselesidir zaten yoksa forumdaki bazi arkadaslarin boyle sistemlere ihtiyaci yok bir yerden zevk veriyorsa bu sigara icmeyip tasarruf edip pc'ye yatirmak kizlara para yedirmeyip pc'ye yedirmek gibi bir seydir.iyi sistem kullanan zengindir ya da zengin davranmalidir diye bir kural yok hesap kitap meselesi zengin bile olsa.

quote:

Xp'ye format atarsam eğer, windows 7'nin üzerine xp kurulmadığı için ona da format atmak gerekecek

bu sorunu yakinen biliyorum ama artik xp kurmuyorum tek win7.cod icin tutuyorsunuz sanirim xp'yi.bazi oyunlarda xp iyi oluyor ama amd xp suruculerini aylarca duzeltemeyince pes ettim.

bios guncellemesi gicik bir olaydir kisa surer ama tam o anda elektirik kesilirse isler sarpa sarar.ben ups kullaniyorum ama sizde de cift bios olabilir giga oldugu icin.benim anakartin biosunda guncelleme ekrani var sizinkinde de olabilir ya da bir programi vardir updater diye.net sayfasindan bios bolumune girin son biosu indirin programa gosterin 1 dk surmez.bios ayarlari resetlenebilir normaldir.

• quote:

ice age meltdown. pc zevk meselesidir zaten yoksa forumdaki bazi arkadaslarin boyle sistemlere ihtiyaci yok bir yerden zevk veriyorsa bu sigara icmeyip tasarruf edip pc'ye yatirmak kizlara para yedirmeyip pc'ye yedirmek gibi bir seydir.iyi sistem kullanan zengindir ya da zengin davranmalidir diye bir kural yok hesap kitap meselesi zengin bile olsa.

quote:

Xp'ye format atarsam eğer, windows 7'nin üzerine xp kurulmadığı için ona da format atmak gerekecek

bu sorunu yakinen biliyorum ama artik xp kurmuyorum tek win7.cod icin tutuyorsunuz sanirim xp'yi.bazi oyunlarda xp iyi oluyor ama amd xp suruculerini aylarca duzeltemeyince pes ettim.

bios guncellemesi gicik bir olaydir kisa surer ama tam o anda elektirik kesilirse isler sarpa sarar.ben ups kullaniyorum ama sizde de cift bios olabilir giga oldugu icin.benim anakartin biosunda guncelleme ekrani var sizinkinde de olabilir ya da bir programi vardir updater diye.net sayfasindan bios bolumune girin son biosu indirin programa gosterin 1 dk surmez.bios ayarlari resetlenebilir normaldir.

Aynen öyle üstad sadece Cod için ve gitar programları için tutuyorum xp'yi. Win7 64 bitte 333 fps'yi zor alıyorken xp'de zaman zaman 1000'e sabitlendiği bile oluyor.

Bi araştırayım internette şu benim anakartın modelinde bios nasıl güncelleniyormuş.

• anakartin revizyonuna gore suradan son biosu indirebilirsiniz.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-x58a-ud3r_10/download/bios

bu da bios guncelleme programi cok kolay bir sekilde halledersiniz dosyayi programa gosterip basla diyeceksiniz sadece ve kisa bir islem.

http://download1.gigabyte.ru/utility/motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe

http://download.gigabyte.eu/FileList/Utility/motherboard_utility_des2.exe

ikisi ayni program.

• Çook çok sağolasın vallahi bir sürü bir şey demişler yok flashı fat32 olarak formatlayıp bir şeyler yap falan derken fatal error veriyordum az daha ki sen yetişti imdadıma çok teşekkür ederim.
  • rica ederim.sorunsuz halledersiniz size guveniyorum.
  • quote:

rica ederim.sorunsuz halledersiniz size guveniyorum.

Valla üstad indirdim o dediğin programı ama sanki daha önce kurulmul bir programı tekrar kurmaya çalışıyormuşçasına modify, repair seçenekleri falan çıktı. Ben de bi modify ettim, bi repair ama değişen bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 16 Ağustos 2011; 18:49:39 >
  • ikisi ayni program degil mi acaba ya da anakartin kurulum cdsinden cikan bir programin icinde mi?baslatta giga klasorunun altinda yok mu desktop util ya da @bios diye bir kisayol?olmadi silin giganin programlarini ustteki linki bir daha kurun bakalim ne olacak?bu arada biosa girip baktiniz mi update ile ilgili bir sekme var mi?
  • quote:

ikisi ayni program degil mi acaba ya da anakartin kurulum cdsinden cikan bir programin icinde mi?baslatta giga klasorunun altinda yok mu desktop util ya da @bios diye bir kisayol?olmadi silin giganin programlarini ustteki linki bir daha kurun bakalim ne olacak?bu arada biosa girip baktiniz mi update ile ilgili bir sekme var mi?

Hiç bilmiyorum ki... Program files'daki gigabyte klasörünün ss'ini ekleyeyim.

i7 930 Isınma Sorunu

Biosa henüz girmedim, sanki aynı şeyi oradan yapınca daha riskli olacakmış gibi geldi bir an, saçma bir düşünceye kapıldım. Bu programdan halledemezsem orayı deneyeceğim üstad.

• Tamam dostum işte @BIOS orada.

Aç onuhttp://download.gigabyte.eu/FileList/Bios/mb_bios_ga-x58a-ud3r_f6.exe bu dosyayı indir.(Anakart rev 1 mi ? rev 1 değilse indirme) Sonra ekrandan Update BIOS from the file tıkla. Seç indirdiğin dosyayı bitmesini bekle sonra yeniden başlat bitti
  • Rev 1 veya 2 olduğunu nereden öğrenebilirim, kitapçığında falan mı yazıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Rev 1 veya 2 olduğunu nereden öğrenebilirim, kitapçığında falan mı yazıyor acaba?

Anakartının üstünde yazar. Sol alt köşeye bak
  • Kutusundan baktım, rev 2 imiş arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanberk

quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Rev 1 veya 2 olduğunu nereden öğrenebilirim, kitapçığında falan mı yazıyor acaba?

Anakartının üstünde yazar. Sol alt köşeye bak

Rev 2'ye göre seçtim, 3 seçenek var hangisini indirmemi tavsiye edersiniz, hepsini indirip atayım mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.