Şimdi Ara

i7 930 Isınma Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slash

quote:

Orijinalden alıntı: xanberk

quote:

Rev 1 veya 2 olduğunu nereden öğrenebilirim, kitapçığında falan mı yazıyor acaba?

Anakartının üstünde yazar. Sol alt köşeye bak

Rev 2'ye göre seçtim, 3 seçenek var hangisini indirmemi tavsiye edersiniz, hepsini indirip atayım mı?

Anakartın rev 2 ise güncellenecek birşey yok. Beta biosları tavsiye etmem

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rev 1 veya 2 olduğunu nereden öğrenebilirim, kitapçığında falan mı yazıyor acaba?

Anakartının üstünde yazar. Sol alt köşeye bak

Rev 2'ye göre seçtim, 3 seçenek var hangisini indirmemi tavsiye edersiniz, hepsini indirip atayım mı?

Anakartın rev 2 ise güncellenecek birşey yok. Beta biosları tavsiye etmem

O halde anakarttan olma ihtimali de yok mu oluyor böylelikle? Benim merak ettiğim, işlemci pinlerinde kalmış macunun işlemciye etki edip edemeyeceği. Var mı bu konuda bilgisi olan?

• Anakartın 79 derece olması normal değil. Gerçi stok i7 930 stok fanla bu kadar sıcak olmaz. Bende aynı işlemci var en fazla 60 derece 3.36 da voltajları düşür. Kasa fanlarının yerlerini kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 17 Ağustos 2011; 1:26:57 >
  • Bi kompresörden geçireceğim yarın fanların alayını, bakalım bir şey değişecek mi...
  • bios update isi de olmamis.nemi alacak klima olmadan o sicakliklar biraz zor duser hocam eziyet etmeyin kendinize.
  • Hocam bu sıcak havalarda bile 94 dereceye çıkması anormal ?
  • asfdga en iiisi p3 dert yok arkiler .s
  • Bi info@gigabyte.com mail at bakalım ne diyecekler .
  • bu tip durumlarda kullaniciya ozel bios yazan firmalar var giga da gostersin buyuklugunu kendi yani.bu sicaklarda bile olsa sicakliklar normal degil beta meta cekseydiniz keske biosu.

losewin

en iyisi ps3 demek istedin sanirim.onda da cuzdan derdi var oyunlari kirmak bizi bozar anca oyun takasi ki o da tanesi 50 lira istanbul yazicioglunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bios update isi de olmamis.nemi alacak klima olmadan o sicakliklar biraz zor duser hocam eziyet etmeyin kendinize.

Üstadım ben çözemedim bu işi... Hayır o değil, 22.000 btu'luk klima dayasam yine 1-2 derece düşecekmiş gibi bir his var içimde.

quote:

Hocam bu sıcak havalarda bile 94 dereceye çıkması anormal ?

Bana da öyle geliyor, bu kadar olmamalı ya ne bu böyle...

quote:

Orijinalden alıntı: losewin

asfdga en iiisi p3 dert yok arkiler .s

Sorma, gidip eski bilgisayarı alıp geleyim diyorum bazen.

quote:

Bi info@gigabyte.com mail at bakalım ne diyecekler .

İngilizce anlatmak gerek derdimi sanıyorum. Nasıl bir şey yazmalıyım ki, bir taslak falan var mıdır?

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bu tip durumlarda kullaniciya ozel bios yazan firmalar var giga da gostersin buyuklugunu kendi yani.bu sicaklarda bile olsa sicakliklar normal degil beta meta cekseydiniz keske biosu.

losewin

en iyisi ps3 demek istedin sanirim.onda da cuzdan derdi var oyunlari kirmak bizi bozar anca oyun takasi ki o da tanesi 50 lira istanbul yazicioglunda.

Valla üstadım gına geldi artık, ucunda yakmak bile olsa yapacağım ne gerekiyorsa, yeter ki düzelsin şu sorun bir şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 17 Ağustos 2011; 11:53:17 >

• Pardon yanlış yazmışım info@gigabyte.com.tr olacak
  • İşlemci yuvasını kontrol ettinmi pinler yamulmuş olabilir bu sorun işlemciden veya işlemci soğutucusundan kaynaklanmıyor anakart üzerine yoğunlaş biosun güncel versiyonu varsa güncelle ama daha önce normal olarak çalışmasıda kafayı kurcalıyor görev yöneticisinde aşırı sayıda işlem varmı diye kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: kare_-_as

İşlemci yuvasını kontrol ettinmi pinler yamulmuş olabilir bu sorun işlemciden veya işlemci soğutucusundan kaynaklanmıyor anakart üzerine yoğunlaş biosun güncel versiyonu varsa güncelle ama daha önce normal olarak çalışmasıda kafayı kurcalıyor görev yöneticisinde aşırı sayıda işlem varmı diye kontrol et

Pinler yamulduğunda hiç açılmıyor bilgisayar diye biliyorum, yanlış mı biliyorum? Şöyle bir baktım ama çok küçük hepsi anlaşılmıyor ki hiçbir şey. Görev yöneticisinde bilgisayarı zorlayan 2 şey var. 1- İnternette gezerken mozillanın "Plugin-Container" zımbırtısı coşuyor ve 13% yiyor işlemciden ve kasım kasım kasılıyor. Yarım saat-1 saate bir kapatıyorum onu. 2-Oyuna girdiğimde yine 13% yiyor işlemciden ve duraksayarak gitmeye başlıyor... Görev yöneticisinden "Performans" sekmesine geldiğimdeki "CPU Kullanımı Geçmişi" tablosunda ise 8 sütundan 1 tanesinde neredeyse maksimuma ulaşacak kadar zorlama gözüküyor, diğerleri normal denilebilecek seviyelerde.

• quote:

quote:

İşlemci yuvasını kontrol ettinmi pinler yamulmuş olabilir bu sorun işlemciden veya işlemci soğutucusundan kaynaklanmıyor anakart üzerine yoğunlaş biosun güncel versiyonu varsa güncelle ama daha önce normal olarak çalışmasıda kafayı kurcalıyor görev yöneticisinde aşırı sayıda işlem varmı diye kontrol et

Pinler yamulduğunda hiç açılmıyor bilgisayar diye biliyorum, yanlış mı biliyorum? Şöyle bir baktım ama çok küçük hepsi anlaşılmıyor ki hiçbir şey. Görev yöneticisinde bilgisayarı zorlayan 2 şey var. 1- İnternette gezerken mozillanın "Plugin-Container" zımbırtısı coşuyor ve 13% yiyor işlemciden ve kasım kasım kasılıyor. Yarım saat-1 saate bir kapatıyorum onu. 2-Oyuna girdiğimde yine 13% yiyor işlemciden ve duraksayarak gitmeye başlıyor... Görev yöneticisinden "Performans" sekmesine geldiğimdeki "CPU Kullanımı Geçmişi" tablosunda ise 8 sütundan 1 tanesinde neredeyse maksimuma ulaşacak kadar zorlama gözüküyor, diğerleri normal denilebilecek seviyelerde.

Çok garip çekirdeklerden sadece birine aşırı yüklenme var. overclock işle uğraştınmı bununlada alakası varmı bilemeyecem ama çekirdeklerden sadece birine ful seviyede yüklenilmesi hiç normal değil sorun sanırım burda ama eyden kaynaklanıyor kesin diyemem ama tahminim anakarttan kaynaklanan bir sorun garantisi devam ediyorsa servise göndermeyi bir düşün

ayrıca şuan bende i7 kullanıyorum aşırı yük esnasında sadece bir sütun değil hepsi belli oranda yükseliyor.

Bu arada belli sayıda pin yamuk oluncada çaşılıyor ama sorun çıkarıyor benim pinlerden biri yamuktu çalışıyordu ama yamuk olduğunu sonradan farkettim çok hassas oldukları için düzeltmesi zor olmuştu zaten elle düzeltilmesi imkansız ve donanıma zar veriyor kendim olaya şahit oldum :)

• quote:

Çok garip çekirdeklerden sadece birine aşırı yüklenme var. overclock işle uğraştınmı bununlada alakası varmı bilemeyecem ama çekirdeklerden sadece birine ful seviyede yüklenilmesi hiç normal değil sorun sanırım burda ama eyden kaynaklanıyor kesin diyemem ama tahminim anakarttan kaynaklanan bir sorun garantisi devam ediyorsa servise göndermeyi bir düşün

ayrıca şuan bende i7 kullanıyorum aşırı yük esnasında sadece bir sütun değil hepsi belli oranda yükseliyor.

Bu arada belli sayıda pin yamuk oluncada çaşılıyor ama sorun çıkarıyor benim pinlerden biri yamuktu çalışıyordu ama yamuk olduğunu sonradan farkettim çok hassas oldukları için düzeltmesi zor olmuştu zaten elle düzeltilmesi imkansız ve donanıma zar veriyor kendim olaya şahit oldum :)

Overclock'tan hiç anlamam. Garantisi devam ediyor mu bilmiyorum tam 1 sene oluyor sanırım sistemi alalı. Şimdi neden kaynaklandığını bilemediğim için bir şey de yapamıyorum. Desek ki anakarttan, onu yollayayım hadi ama ya işlemcidense, bu sefer bir de onu ayrı ayrı göndermek gerekecek. Ne yapsam bilemedim. Yukarıda arkadaş sağolsun mailini vermiş gigabyte'ın fakat sorunu nasıl anlatacağımı bilemedim ki. Yani neyde sorun var diyeceğimi bilmiyorum işin açıkcası. Pinlerde desem göndersem, pinler sağlam dalga mı geçiyorsun diye geri de yollayabilirler mesela sorun eğer işlemcideyse.

• Garantisi devam ediyordur işlemciden olduğunu sanmıyorum bir ay önce bende işlemcimi yüksek ısı ve çekirdekler arası ısı farkının fazla olmasından dolayı servise yolaldım hiçbir sorunu yok diye geri yolladırlar. Ozaman sorun belliki anakart dedim servise yollamadan önce biraz uğraşayım dedim eğik pin vardı onu düzelttim ardından biosu güncelledim herşey normale döndü. Eğer için rahat edecekse her ikisinide aynı gün yolla ve yaşadığın sorunuda her ikisi için birebir anlat yüksek ısı ve donmalar oluyor bu arada format atmayı denedin mi herhangi bir virüste işlemciye yük yapıyor olabilir.
  • O halde Vatan Computer yolları gözüküyor gibi. Orası aracılığıyla mı yollanıyor yoksa direk yollayabiliyor muyuz Gigabyte'a? Format atmayı denemedim, en iyisi bir deneyip ondan sonra götürmek.
  • Format atmayı dene baktın olmadı vatan'a götür onlar servise yollarlar
  • Acaba diyorum ram'lerden mi oluyor bu sorun? 1600 Mhz olmalarına rağmen cpu-z'de 539.8 Mhz gözüküyorlar.
  • sanmıyorum çünkü bendede 798 mhz yazıyor ihtiyaç olduğunda artıyordur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.