Şimdi Ara

i7 işlemcili bilgisayarın 4 yıllık telefon karşısında hezimeti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uygun bir forum bulamadım için buraya yazmak istedim. Öncelikle bu sebeple kusura bakmayın...

Son zamanlarda drone uçuş videolarımı montajlayıp kanalımda yayımlamaya başladım. i7 8. nesil işlemcili, SSD'li ama onboard ekran kartlı bir ultrabook bilgisayarım var. Movavi, Adobe Premier vs. video düzenleme uygulamaları üzerinden 1080p videoları montajlayayım diyorum ama bir dakikalık bir videoda renk düzenleme veya hızlandrma/yavaşlatma işlemi dahi dakikalar sürüyor. Baktım olacak gibi değil, Galaxy S8 telefonuma CapCut uygulamasını indirdim. İnanılır gibi değil... Efektleri saniyesinde uyguluyor, kırpma vs. işlemler yine milisaniyelerle gerçekleşiyor. Artık montajları telefonumdan yapıyorum adeta.

Buyrun CapCut gibi ücretsiz bir Android uygulamasıyla düzenlenmiş iki video ve ham bir görüntü (aşağıda):

Ham görüntüye kıyasla CapCut ile işlenmiş videolarda biraz görüntü kalitesi kaybı var, kabul ediyorum. Ama bilgisayarda 5 saatte yaptığım montajı telefonda yarım saatte yapabiliyorum. Kalite kaybını göze alıyorum istemeden.

Şöyle birkaç sorum var:

1. CapCut'taki bu görüntü kalitesi kaybını nasıl minimuma indiririm?

2. Bir Tab S7 veya Tab S8 tablet alsam, montajları onda yapsam telefondaki aynı performansı yakalayabilir miyim?

3. Nasıl bir bilgisayar olmalı ki renk düzenleme, kırpma, hızlandırma gibi işlemler telefondaki gibi saniyesinde uygulansın?

Şimdiden teşekkürler...

• Tam işlemci modeli belirtmemişsiniz ancak render alırken çok çekirdek + CUDA destekli harici bir grafik kartı çok önemlidir. Telefondaki işlemci Arm tabanlı bir mobil işlemci. Bu da uygun uygulamalarla sıradan bir bilgisayardan daha fazla performans almanızı sağlayabilir. Telefonda işlemlerin hızlı olmasının nedeni çalışmanın daha düşük bir bitrate'e kitlenmiş bir ayardan da kaynaklanıyor olabilir. Drone ham olarak kaç bitrate çekim yapıyor ve çıkan sonuçtaki değer nedir bakmak lazım. Bir diğer unsur da sıkıştırma metodu. Adobe'de youtube ayarları yerine daha yüksek bir ayar seçilmiş olabilir. Bilgisayarda performansı biraz artırmak için önizleme çözünürlüğünü düşürebilirsiniz.

• Aynı zamanda codec kaynaklı da olabilir yavaşlık sorunu proxy video oluşturmayı deneyin derim. CapCut çaktırmadan bazı işlemleri servera yaptırıp geri cekiyor işletip videoyu yanı videonun bir kısmı telefonunuzda işleniyor kalanı server tarafında. Kalite icin capcutta yapabileceğiniz pek bir şey yok açıkçası 1080P export ediyorsunuz program kendisi sıkıştırmaya katar veriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bitrate Drone'dan ham görüntüde 40 bin civarlarında. Capcut çıktısında ise 26 bin. Neredeyse yarı yarıya. Kaybın sebebi bu. Maalesef CapCut'taki en yüksek görüntü kalitesi ayarı bu. En iyisi iyi bir konfigürasyonla bilgisayarda yapmak tabii montajları...

• e-XPLoDeR kullanıcısına yanıt

Baska programlarda var alternatifleri arastir telefonda donanim o kadar onemli degil eskide kaldi donanim farklari iphone stabilitesini uyarlandi androide bende 3gb ramli giris seviyesi A20 var i5 2.nesil ssd li pc den hizli calisiyor markette bir suru program var kayip olmadan ceviren vardir bilgisayara bi ton para harcayacan simdi

Video isleri icin en iyisi masaustu mobilde uzun surer imac falan 2.elde kovala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.