merhaba;i7 920 model işlemcim(2.66 ghz) x58 gigabayte udr3 anakartım var. Hız aşımı (overclock ) yaptığımda video convertleme işini yaptım(birazda performansını ölçmek için). Aynı anda 5 convert yaptım banamısın demedi fakat sonradan öğrendiğim kadarıyla işlemcimi yakmışım.CPU nun total sıcaklığı 84 ü buldu, ayrı ayrı çekirdek sıcaklıkları hep 90 üstüydü.çekirdek sıcaklığı olarak 99 u gördüm. Tabi sonradan çok pişman oldum da şimdi ne yapmam gerekiyor.cpu hızını eski değerlerine getirdim. Ama şu an içimde kötü bir his var çünkü bu performanslı kullanım olayı 2 hafta sürdü:( donanımıma çokmu zarar verdim??Tecrübeli arkadaşlara sormam gerekiyor. şu andan itibaren yapabileceğim birşey varmı??
Cpu yu yaktıysan nasıl çalışıyor ki cpu ? Yanmışsa zaten çalışmaması lazım Hava soğutma ile direk 4ghz e gelir i7 920 ler
Bios korumasının bu sıcaklıklara izin vermemesi gerekmiyor muydu. Normalde pc kendini kapatması lazım..
95 derecede i5 işlemciye birşey olmuyor.
Zaten yanma gibi bir ihtimal yok, eger yansaydı pc acılmazdı zaten, bu arada naptın arkadaşım sen 2.66 dan direk 4.5'e mi cektin işlemciyi stok fanlada 90 derece mi oldu.
Termal macun sürmeyimi unuttun naptın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme