Şimdi Ara

i7 sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, i7 bir sistem toplamaya karar verdim.

Bikaç gün önce zaten ekran kartını yenilemiştim GTX 460 aldım.

Şimdi almak istediğim bileşenler şunlar;

Intel Core i7 950 3.06Ghz (Bloomfield) (Socket LGA1366)

Asus P6X58D-E Intel X58 (Socket 1366) DDR3 PCI-Express Motherboard

G.SKILL Trident 6GB (3x2GB) DDR3 PC3-16000C9 2000MHz Triple Channel Kit

İşlemci ve anakart içime sindi diyebilirim ama yine de önerilerinize açığım. İşlemciyi 4 ghz civarında kullanmak istiyorum dolayısıla overclock kabiliyeti düzgün bir anakart seçtim. Gigabyte'in modellerine baktım ama bazı ramleri tanımama sorunu varmış internette biçok sonuçla karşılaştım.

Ama bellek konusunda kararsızım, 2000 MHz bellek istiyorum ama markadan emin değilim.

Yukarda yazdığım ramleri seçmemin sebebi anakartın bu ramleri desteklemesinden dolayıdır, yani Asus'un sitesinden anakartın desteklenen bellek modullerinden birini seçtim.

O listede olmayan başka marka bir ram seçersem sorun yaşar mıyım, bu durumda sizin öneriniz ne olur?

Son olarak ta elimde OCZ 600 watt PSU var,bunu kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum,bu sisteme yeterli olur mu?

Değerli bilgilerinizi bende paylaşırsanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucankurbaga -- 23 Kasım 2010; 3:17:59 >

• ASUS SABERTOOTH a bakabilirsin.

ekran kartı ne durumda psu hakkında ona göre bilgi veriyim.
  • Ekran kartım üstte yazdığı üzere, gtx 460.
  • Sizin seçtiğiniz anakart güzel ama şu da düşünülebilir.
    MSI X58A-GD65 Intel X58
  • 600W Ocz psu yeterli gelir sisteminize.

Ramleri 1600mhz CL8 almanız yeterli, 2000mhz olması bir şey sağlamıyor, rame çok para verilmez...

http://www.netsiparis.com/detay/12283364010/GSKILL-RIPJAWS-DDR3-1600MHZ-CL8-6GB--3X2GB

Anakart gayet iyi, yeni çıkan Asus'un SABERTOOTH modeli var bunu da araştırın oldukça performanslı ve kaliteli bileşenlerden oluşuyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-sabertooth-x58-sabertooth-intel-x58-soket-1366-ddr3-1866mhz-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=50333

• psu yeterli, anakart listesindeki ramlerden seçim yapmak her zaman iyidir. Almayı düşündüğünüz ram de güzel. Yalnız işlemciyi 4.00 yapmak istiyorsanız iyi bir cpu soğutucu gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    i3 8100 için Anakart Tavsiyesi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.