Şimdi Ara

İ9 10850K Boşta Sıcaklık Bir Türlü Düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, termal macunu değiştirmeme rağmen boşta iken sıcaklık 88 derece oluyor. Görev yöneticisinde işlemciyi kontrol ettiğimde herhangi bir yük altında değil. Buna rağmen sıcaklığı bir türlü düşüremedim. Çözüm için bir fikri olan var mı? Teşekkürler.

Edit: Bios üzerinde 42 dereceye kadar düşüyor. Format atarak duruma bakacağım.

Edit 2: Biosta da 89 dereceyi gördü. Formata gerek kalmadı. Arctic Mx 6 termal macun ile sıcaklık başlarda 38-40 derecelere düştü - hoş bu da yüksek boşta iken - ancak tekrardan 88-89 dereceye sabitledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creed90 -- 25 Nisan 2024; 21:23:8 >

• Fan temizliği + termal macun yenileme.

• Macun işini düzgün yaptığına inanıyorsan undervolt denen bir uygulama mevcut aratırsan birçok video ve sayfa bulabilirsin. Bir denemeni tavsiye ederim.
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

Fan temizliği ve macun yaptım zaten. Sonuç aynı. Bu arada biosta da tekrar 89 lara çıktı. Elimdeki macun 2 yıllık falandı özelliğini kaybetmiş olabilir. Yeni macun alıp deneyeceğim. Umarım macundandır.

• Engaladus E kullanıcısına yanıt

Onu duydum da denemedim henüz. Fırsat bulunca deneyeyim. Fakat önce bu sorunu çözmem lazım. Normalde boşta iken sıcaklık 28-32 derece arasıydı.

• Formatla sıcaklık mı düşer hocam? Soğutucu ne kullanıyorsunuz?

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Format ile sıcaklığın düşmeyeceğinin farkındayım hocam. Arka planda farkedemeğim virüs vari bir şeyler var ise faydası olur şeklinde düşünmüştüm. Ancak bios üzerinde de aynı sıcaklığı görünce farklı bir durum olduğunu anladım. Yeni aldığım macunu (arctic mx 6) sürdükten sonra 38 dereceleri gördüm. Ancak tekrar 88-90 dereceye geldi ve orada sabit ne yükseliyor ne alçalıyor. Thermaltake 240 mm sıvı soğutma kullanıyorum. Acaba sıvı soğutma mı arızalı diye düşünmüyor değilim şuan. Aklıma başka bir şey gelmiyor şu an için.

• creed90 kullanıcısına yanıt

Stok soğutucu yada başka soğutucu varsa takabileceğin onları takıp denemen lazım. Sıvının pompası arızalanmış olabilir.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Elimde yok maalesef. Sabahtan beri arayıştayım. Bulursam deneyeceğim. Soğutucunun hortumları ve radyatör çok soğuk. Pompa kısmı sıcak. Büyük ihtimalle pompa arızası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.