Intel Core i9 i9-13900K 3 GHz 36 MB Cache 1700 Pin İşlemci Sıvı soğutma istemiyorum klasik fan soğutuculu tavsiye yazarsanız sevinirim arkadaşlar, kolay gelsin. Anakart: Gigabyte Z790 Aorus Master Intel Z790 Soket 1700 Ddr5 7950(OC)mhz E-atx Gaming (OYUNCU) Anakart Ekran kartı: Gıgabyte RTX3060TI Gamıng Oc Nvidia 8GB GDDR6X 256Bit Ekran Kartı GV-N306TXGAMING OC-8GD Kasa: thermaltake-releases-new-mid-tower-armor-mx-case < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiefs -- 25 Haziran 2024; 16:23:28 > |
i9-13900K 1700 İşlemcim Fan Tavsiye
-
-
Sıvı soğutma istemiyorsan mevcut piyasada alabileceğin en fiyat performans hava soğutucu Thermalright Peerless Assassin 120 olur.
-
Hocam sen sıvı soğutucusu istemiyorsun ama işlemcin istiyor.Reaktör gibi işlemci sıvı soğutucu ancak baş edebilir ama bütçe sorunum yok illaki hava soğutucu olsun dersen bunlar var ama 360lık sıvı soğutucu anca kurtarır.
www.n11.comNoctua NH-D15, Premium İşlemci Soğutucusu, 2x NF-A15 (Kahverengi) Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/noctua-nh-d15-premium-islemci-sogutucusu-2x-nf-a15-kahverengi-37196788?magaza=eternal&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelgaming.gen.trThermalright Peerless Assassin 120 White TL-C12W 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantilihttps://www.gaming.gen.tr/urun/384826/thermalright-peerless-assassin-120-white-tl-c12w-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu/
-
noctua d15 iyi güzel hoş ama iki tane 14cm sıkıntı olabilir öndeki fan ramlere çarpabilir ve kapak kapanmayabilir kasasına göre. ben öndeki fanı 12cm noctua fanla değiştirdim sessizleştirm aparatı ile ses mes yok amma nereden baksan 1100 1200 lira vardır o fan e uçup gidiyor o zaman da fiyatı. arkadaşın rakip diye gösterdiği peerless modeli çerez parası gibi kalıyor 6 bin liranın yanında. bence onu bir dene. d15s dediğim gibi nasıl duruyor resim atabilirim.
-
Uygun fiyat olsun dersen Thermalright Phantom Spirit, 7 adet ısı borusu var. Ama kasan büyükse en iyisi Thermalright Frost Commander, 5 adet 0.8 lik ısı borusu var. Açık ara en iyisi. Fiyat açısından söylüyorum. -
Phantom Spirit Evo Testlere göre Frost Commander dan daha iyi. Ayrıca thermalright ın malzeme kalitesi biraz düşük. Noctua ve Sycthe ile kıyasladığım ve kullandığım için bunu söylüyorum. Sistemi uzun süreli açık kullanıyorsanız ve PC ile aynı odada uyuyorsanız bence hala Hava soğutma daha iyi bir çözüm. Sıvı soğutma iyi hoş ama bazı sorunları var. Pompa gürültüsü, ömrü hava soğutmadan daha kısa ve risk faktörü olarak sızıntı olursa daha riskli. Konu sahibine tavsiyem özellikle kasası küçük ve Ram leri profili yüksekse Scythe Fuma 3 alması olur. Ben 14700k yı soğutuyorum bununla. 235 watt ile sınırlandırdım bu yaz sıcağında 10 dk lık Cinebench r23 testinden 34k skor alıyorum. Max sıcaklık 93 c ye çıkıyor. Anakart intel cpu lar için gelen son bios u yüklesem ve Intel in ayarları kullansam muhtemelen sıcaklık daha da düşecektir.
-
Ben testleri incelediğimde frost commander için en iyi hava soğutma yorumlarını görüyorum. Sytche fumadan da Phantom spiritten de daha iyi sonuçları var. Üstelik neredeyse sıvı soğutuculara denk. Tabi ki daha sesli.
tom's hardwareThermalright Frost Commander 140 Review: Strong Performance, Incredible Valuehttps://www.tomshardware.com/reviews/thermalright-frost-commander-140-reviewBu konularda yorum yaparken fiyat benim için önemli kriterdir. 3000tl üstü alternatiflerde sıvı soğutmaya giderim. Phantom spirit de, deepcool ak620 de, arctic liquid freezer ii 420 de kullandım. Doğal olarak en sessiz ve performanslısı arctic. Ancak Phantom spirit de 95 e kadar tutuyordu. 2000 tl ye kadar en iyisi Phantom spirit. 2500 tl de ise frost commander.
-
Fuma commander dan iyi demedim. Fuma ufak ve inanılmaz bir ram uyumluluğu var. Itx e bile sığar. Phantom Spirit Evo dan bahsediyorum. Evo Sound normalized da daha iyi commander dan. Commendardaki büyük fanlar acayip sesli. Bu tip hava soğutmalar zaten 360mm ye denk neredeyse. 420 likle yarışamazlar da yine de görüntüsüne filan takılmıyorsanız hava soğutma daha uzun ömürlü. Kasada koca bir kule elbette çirkin duruyor :) Bu arada Thermalright ın montaj kılavuzu (Misal belki alan olur diye söylüyorum intelde işlemciyi anakarta bağladığın braket ile anakartı birbirine tutan silindir şeklindeki parçanın bir tarafında aslında pul var ama ne renginden belli ne de kılavuzda yazıyor. Yoğun ışık altında görürsünüz anca o da dikkatliyseniz. Pullu tarafı anakarta gelmesi lazım ama bunu görmüyorsunuz yazmıyor da ve hatalı montaj oluyor) filan berbat. Bir de ürünün kalitesi düşük özellikle metal kalitesi Scythe ile yarışamaz hemen yamuluyor. Diğerlerinden oldukça düşük fiyata satmalarını ilginç buluyordum ama farkı kullanınca gördüm.
tom's hardwareThermalright Phantom Spirit 120 EVO Review: This isn’t a competition. This is a massacre.https://www.tomshardware.com/pc-components/air-cooling/thermalright-phantom-spirit-120-evo-review/2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 26 Haziran 2024; 0:26:42 >
-
Desteğiniz için teşekkürler, bunu aldım.
https://www.gaming.gen.tr/urun/384826/thermalright-peerless-assassin-120-white-tl-c12w-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu/
-
hocam thermalright hangi modeli kulalndınız commander mi spirit mi? ben commander aldım da yorumunuzu görünce takarken daha dikkatli olmam gerektiğini anladım, not aldım teşekkürler.
-
Spirit. Tüm thermalright modellerinde eğer ki soğutucunun ustune bindiği ayaklar plastik degilse bu pul olayina dikkat etmek lazim. Metal gibi duran ayaklarin bir yuzu kendinden pullu ve kolay kolay anlaşılmıyor. Tarifnamesinde de yok bu arada. Thermalright iyi güzelde bazi yönleri kötü mesela Scythe ve Noctua gibi markalari kullanmış birisi olarak dikkatimi ilk çeken şey bağlantı elemanlari anakarta zarar vermeye müsait. Ben Scythe i tam sıkabiliyorum çünkü biliyorum ki zarar vermeyecek bir nokta da duruyor. Öyle zorlamaktan bahsetmiyorum adamlar vidanin uzunluğunu ona göre ayarlamis ve bozmayacak yerde vida duruyor. Arkadaş thermalright i sıkıştırdikca devam ediyor tecrübeli birisi değilseniz zarar vermeniz çok kolay. Bu vidalar muhtelemen standart bir sürü modeli var ve bu kadar ucuz olmasinin tek yolu ayni parcalari farkli urunler icin kullanmaktan gecer. Sıkıştırma icin bir tork rakami da vermemişler. Dolayısıyla siz sıkıştırma yaptıkça anakartin veri yollarina haddinden fazla baski olusturuyorsunuz az sıkıştırma yapınca da işlemciyi tam opmuyor bu durumda da tam performans kullanamiyorsunuz. Thermalright kullanirken dikkatli olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 15 Ekim 2024; 19:42:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X