< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur4591 -- 1 Aralık 2022; 2:5:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (15. sayfa)
-
-
-
Senin ayar yapmadan bile iyiymiş ya. Bende max watt 150w seçili olduğu halde cyberpunkta 85 87 dereceleri görüyor. Önceden yaklaşık 200 250 watt kadar çekebiliyordu işlemci. İlk baş baya Bi derece düşmüştü ama şuan çok fazla benim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende watt kısıtlaması yok Cpu core voltage stok halde 1.35-.1.37'de kullandığı için gereksiz ısı yapıyordu onu 1.25'e sabitledim. Sizin soğutucu 360mm sanırım okadar ısınmasını kasanıza bağlayabiliyorum
daha fazla gitmeye yüreğim dayanmıyor :))))) burada avx açık ve cpu ratio avx 0 da
bu arada hw de sol taraftaki core vids ve uncore vid voltajları nasıl ayarlanıyor beyler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 5 Aralık 2022; 21:31:6 > -
windowstan yapın.
debnetim masası/sistem güvenliği/ güç seçenekleri/yüksek verformans yada Nihai performansı seçin. ayrıca msı programı msı center programını tamamen sılın. bu arada 14 gecedir ayığım.
daha benım 13700 kf nın kutusunu açmadım
-
çok değerli bilgiler
-
Hocam diğer konuda sorduğunuz bazı cevaplar burda var diğerlerini eve geçince yaparım sanırım testte e core voltajım +0.060 idi yanlış hatırlamıyorsam offset modda
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
standart e-core voltajı kaç peki ? manuelde ?
-
Onu bşosta göstermiyor malesef ekran görğntüsü atarım...birazdan eve geçerim yapacağım atacağım test varmı
sağolasın. ben biostan manuel voltajla o.c yapıyorum el ıle ofdetle degıl yanı oyuzden sormustum.
ayrıca sunu yazmıstım yukarda gene yazayım. sunları yaparsan cok sevınırım o yukarda verdıgın ss dekı p core ecore ve ring de.
cpu-z benchmark single ve multi testi yaparmısın o değerlerde çok merak ettim açıkçası. Greekbench5 single ve multide yaparsan sevinirim.
birde all p core ve all e core değerlerin kaç ?
-
bende biostan yapıyorum zaten hocam e core voltajını bilmediğim için + olarak giriyorum + 0,08 miş e core voltajı yani standart voltaja +0.08 eklenmiş demek 1.15 ise 1.23 olmuş demek e core 43 de hepsi p core hepsi 5.5 de ve 1.26v verili biostan ring 45 te zaten bios kaynaklı şuan 45 i geçemiyorum istediğiniz testler hw monitor açıkken yapıldı.biosta bu şekilde
-
Sinerji de 13900k stokta.
sinerji.gen.trIntel Core i9 13900K 3.0 Ghz 24 Çekirdek 36MB 1700p 10nm İşlemcihttps://www.sinerji.gen.tr/intel-core-i9-13900k-30-ghz-24-cekirdek-36mb-1700p-10nm-islemci-p-44165
sonuclar ne alemde ?
-
sa vid voltajı 1.40v asla geçme.
-
yalnız günlük kullanımda geekbench skoru yükseldi 5.3 pcore ve 4.2 ecore da 1.24v ile tek çekirdek 2136 çoklu 16600 küsür bişey aldı ecore dan mı acaba stabil değil e core düştü bir tık ve voltaj verdim +0.120 olarak...ecore min ve max kaç olmalı standart voltajı nedir sizde hocam
-
kişisel mesaja atıgın ssslerdekı verıler gayet fuzel gule gule kullanın.
-
Arkadaşlar, benim i7 13700k ile değerler bu şekilde. Corsair h45 soğutucu var. Boşta iken değerler güzel ama r23 çoklu çekirdek testini başlatır başlatmaz değerler 90'a hatta 100'e çıkıyor. Bu ısı değerlerini bios'ta düzenleme yaparak indirebilmem mümkün mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 11 Aralık 2022; 12:17:55 >
-
Ne kdr derece indirirsin bilemem ama bu islemciler cidden cok ısınıyor. 360 mm sivi sogutma almak zorundasin sogutmak istiyorsan.
Peki işlemcinin sıcaklığının 95 - 100 derecelerde olması işlemcinin ömrünü bitirir mi? 360mm sıvı soğutmalar 2500₺'den başlıyor çünkü :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X