< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (16. sayfa)
-
-
ince ayarlarla biraz daha iner sıcaklık değerleri, fakat o soğutucu ile o işlemciyi kullanmanızı tavsiye etmem.
-
evet ömrünü kısaltır; En az 280 lık 2 fanlı yada hatta kasana sıgıyorsa 360 yada 420 lik önerırım.
AeroCool Miragel360, su soğutma CPU, ARGB-3x 120 mm fan, TDP 550 W : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ben bunu kullanmaktayım.
ama size tavsiye
2 ci el duşunur isen !
Liquid Freezer II 360mm Sıvı Soğutma | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 11 Aralık 2022; 17:14:43 >
-
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, şu an çarpan kilidini düşürdüm. Isı değerleri ağır stress testlerinde 95'lerden 63 derecelere indi. İşlemciyi %70 potansiyeliyle kullanıyorum mecburen :) Yakın zamanda 360mm bir sıvı soğutucu alacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
-
arkadaşlar merhaba, ben de internetten 13700k siparişi verdim bekliyorum. arctic 240mm liq freezer almayı düşünüyordum. sizce yeterli gelecek midir? yoksa 360mm olanı mı alayım?
240 alırsam kasa tavan, 360 ön panel olacak.
hafif undervolt ile 240 yeterli gelir mi acaba
teşekkürler.
-
Eğer kasan alttan temiz hava almıyorsa ön tarafa radyatör takmanı tavsiye etmem. Radyatör önde olursa cpu sıcaklığı düşecektir. Özellikle oyunlarda. Ancak kasaya her zaman sıcak hava girişi olacaktır. Bu da önce ekran kartı sonra Ram sonra anakart vrm sonra Ssdlerinde ısınmaya sebep olacaktır. Oyunda daha serin ekran kartı mı? Daha serin işlemci mi?
üste 280mm uyarsa daha iyi olur. Arctic 280 birçok 360 dan daha performanslıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim. zaten amazon almanyadan sipariş vermiştim işlemciyi. gümrüğe takılmış, noter onaylı vekaletname gibi birşeyler istiyorlar. ben de iptalini talep ettim. artık hangi işlemciyi planlarım ne alırım bilmiyorum. belki amd 5800x3d yönelirim. karar vermedim. şu iptal sürecim hallolsun önce bir de. sağol yine de.
-
gümrüğe takılma nasıl oluyor? bir sınır varmı? bende 4 adet fan sipariş ettim. tanesini 4 dolara almıştım almanyadan. o da takılırmı acaba. ptt sitesinden kargo hareketlerini görebiliyorum. takılırmı acaba???
-
ben de araştırıyorum şimdi de, 3 adet ve üzeri ürünler de takılabiliyormuş.
benim işlemcim 150 euro üzeri olduğu içi takılmış. sizinki de çoklu ürün olduğu için takılabilir.
iptal ve iade talebinden bulundum. hem ups hem de amazona. süreç nasıl izleyecek beklemedeyim.
-
iptalde geri iade ediliyormu? edilmiyor diye biliyorum gümrükde bekliyor eğer ödemezseniz ürün belli bir süre sonra gümrük müdürlüğünün oluyor.
-
Son zamanlarda gördüğüm en uygun 13700kf fiyatı ;
-
-
süreç devam ediyor. bir netice alırsam burdan yazacağım. şimdilik hem kargo firmasına hem de amazona iade talebinde bulundum beklemekteyim.
-
attığınız linkteki fiyatlar iyi. sinerjide mi ne bir sitede 13700kf modelini 9100 tl gibi bir rakama görmüştüm.
aslında bu işlemci ilk geldiğinde n11 de bir satıcıda -ismini hatırlamadım şimdi- 7700 tlye satılmıştı. o anda almadığıma üzüldüm açıkçası.
amazon germanyden ben 13700k modelini 9100e sipariş ettim (şu gümrükte takılan).
neyse artık...
9bin TL civarına iniş var yavaş yavaş.
-
ben sizin yerinizde olsam gümrükle beraber calısan sirketler var. onlarla anlaşır ürünü almaya çalısırdım. gümrükde takılan ürünleri alabilmek icin anlaşmalı şirketler oluyor artık. vallahi adiniza cok üzüldüm. ama biraz acele ettiğinizi de düşünüyorum. keşke tr den alsaydınız biraz bekleyip . bakın 2. partiler gelmeye başladı bile. üstelik yurt dısından daha ucuza.
daha 20 gün once aliexpress den aldıgım 174 tl degerindeki bere (bildiginiz kışlık bere) o bile gümrüğe sevk edilmiş. şuan devletin mantığı kimseyi öpmeden bırakmak istemiyor. zamanında camasır makinası bulasık makinası bile alabildiğin yurt dısından artık tabiri caizse iğne ucu getirtilmez. öününü tamamen tıkamak istiyorlar.
corsair firmasının tarafıma gönderdiği hediye ürün icin bile gümrüğe takıldı firmanın yayıncılara gönderdiği hediye ürün icin gümrük bedeli odemiştim. corsair firması cok şaşırmıştı ürünüm gümrüğe takıldı dediğimde.
-
Ben açıkçası bana ekstra masraf çıkar mı çıkmaz mı bilemediğim için, bir de noter vekalet vs işleri ile uğraşmak istemediğim için direk iade başvurusunda bulundum. Gönderdikleri vekalet belgesinde ticari şeyler var
1) Vekaletname
12) Firma Antetli Kağıdı İlk işlem için Firma Kaşesi
10) Maliye Tasdikli Türkçe Fatura
9) İlgili Birlik Üyelik Kartı var ise Sicil Numarası İHRACAT HİZMETLERİNDE YUKARIDAKİLERE İLAVE OLARAK; Muhasebe işlemleriniz kendi bünyeniz dışında yapılıyor ise Mali Müşavir yada Serbest Muhasebecinizin T.C. Kimlik numarası Faaliyet Belgesi veya Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti (Fotokopi) İmza Sirküleri (Fotokopi) Vergi Levhası (Fotokopi) İmzaya Yetkili Şahısların Nüfus Cüzdanı Sureti (Fotokopi) Vergi Mükellefiyet Yazısı (Fotokopi) Kuruluş Sicil Gazetesi (Aslı Yada Noter Onaylı Suret) T
et Belgesi veya Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti (Fotokopi) İmza Sirküleri (Fotokopi) Vergi Levhası (Fotokopi) İmzaya Yetkili Şahısların Nüfus Cüzdanı Sureti (Fotokopi) Vergi Mükellefiyet Yazısı (Fotokopi) Kuruluş Sicil Gazetesi (Aslı Yada Noter Onaylı Suret) Tasdikli)
kopyalamadı pdf den buraya düzgün bir şekilde.
vergi levhası bilmem ne... firma kaşesi falan bunlar bende yok ki, evimdeki bilgisayarıma aldığım şahsi ürün.
nasıl bir vekalet veriliyor onu bile anlamadım.
ben de iptal ve iade istedim.
-
bu arada konu başlığı ile uyumsuz şeyler paylaştım durdum burda. keşke işlemcim gelseydi de sıcaklık perf. değerleri falan paylaşsaydım.
sizleri darladığım için özür dilerim.
-
Sinerjide 9600TLye satılıyor hiç böyle aksiyona girmenize gerek yokmuş. Ben de pazartesi sipariş ettim 13700K perşembe teslim edildi.
-
Ben işlemciyi 10.000₺'ye aldım. Alır almaz 9.600₺'ye düştü. (13700k)
Anakart olarak Gigabyte b660 Gaming Ax aldım görüntü ve performans bence gayet iyi. DDR4 olması dezavantaj ama fiyat olarak avantaj.
Tek kit 16gb 3200mhz Kingston fury bellek aldım, ileride yanına kardeş alabilirim çok gerekirse. Şu an sistemden gayet memnunum.
Az önce de Kingston 1Tb furt nvme aldım, umarım sağ salim anakarta uyar.
En son sistemi 2011'de değiştirmişim. i7 2600k'yı aldığım siteye bakıyorum 12 Şubat 2011 gösteriyor sipariş tarihini. Hdd'deki sentetik testlerde eski sistemin skorlarına bakıyorum ve yeni sistemin skorlarına bakıyorum. Dağlar kadar fark var. İlk defa nvme ssd kullanacağım bu arada, geldiğinde işletim sistemine bir format atıp onun hızını da denerim. HDD sisteme yüklü işletim sistemi hantal çalışıyor, gerçek performansı alamıyoruz. Bu arada 11 yıllık sistem gerçekten parasını sonuna kadar çıkardı, hala çalışır vaziyette :) Bu sistem de bir 10 yıl götürür. Sürekli 14., 15., 16. nesilde değiştiririm diye bir düşünceye sahip değilim. Yakın zamanda da soğutucuyu değiştirirsem iyi olacak, şu an sadece çarpan kilitleri düşürerek yoğun stres altında işlemci çekirdek sıcaklıklarını 73 derecelere düşürdüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X