Seri numarasıyla kontrol ettim. Değişim yapmıyorlar bu seri numarası için. Ama zaten hiçbir problemi yok görevini yapıyordu hep. Bios ayarlarında sıkıntı var bence. Her şey açık kontrol ettiğim kadarıyla anladığım. 😅 Ne şekilde ayarlayacağımı bilmiyorum voltaj değerlerini. Eve geçince biostaki ayarlarımın resmini atarım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (30. sayfa)
-
-
Bazen seri numara tutmasa da sıkıntı yaşayan vardı diye hatırlıyorum yabancıların yaptığı yorumlarda. Yurt dışında seri numarası uygun olmamasına rağmen yardımcı oldukları olmuş ama bizde bilemiyorum yardımcı olurlar mı. Voltajlara bakın tabii ki yüksek frekansta yüksek voltaj ile çalışıyorsa sorun olur. Hw info ile kontrol edebilirsiniz voltaj değerlerini, fan hızı falan da var göstergelerde belki oradan bir şey yakalarsınız. Oyunda o kadar sıcaklığa ulaşması garip. Stres testinde mavi ekran verir veya kapanır direkt. Tek şüpheli sıvı soğutucu kalırsa ona göre hareket edersiniz.
-
-
Z790 serisinde ciddi bir performans sıçraması söz konusu. Z690 7400 leri ancak zorlarken, Z790’da 8400 ler zorlanıyor, ancak stabil kalmak zor. 8200’ler biraz uğraş istiyor, 8000’ler ise son derece kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 13 Nisan 2023; 23:25:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese Merhaba ,
13700K için sıcaklık değerleri ve voltaj değerleri kaç olmalı , Asus Z790 Strix-F anakart var ve xmp açık ve sadece override 1.28
Sistem ;
-13700K
-Asus rog Strix Z790-F Gaming
-Gskill Trident Z5 6600Mhz CL34
-Nzxt Z73
Sıcaklık biraz fazla geldi bios ayarları hakkında fikir sahibi olan varmı acaba
-
Sıcaklıklarınız gayet normal.
Hayırlı olsun Tunç
-
Çok sağol abim sıcaklıkları çözmeye çalışıyorum .
5.7ghz yada 5.8 ghz yapmaya calısıyorum ama bakalım
Hayırlısı bakalım. ama bence all p-coreler 5.6 kafi. e -ore ve ringi ve ramleride ayarlaman lazım tabıkı.
Ama bu 13 serisi 12 ye göre daha cok ısınır belırteyım.
işlemcinin sp si kaç çıktı bu arada ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 14 Nisan 2023; 22:56:49 > -
Sıcaklıklar normal bir sıkıntı görmüyorum. Bu arada OCCT testi yaparsanız daha sağlıklı orada 93-95'i geçmiyorsa ve error almıyorsanız 15-30 dklık testte bir sıkıntı yok demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 15 Nisan 2023; 0:43:7 > -
abim şimdi baktım . 88 sp
-
Gayet güzel.
p-all core kesın 5.6 gorur.
e-core ise 4.6
ratio ise 5.0
Önemlı olan llc yi ''sa vid'' ve vcore voltajı ve SA voltajı tuturmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Nisan 2023; 1:2:16 >
-
13700k 5.9 ghz günlük kullanıyorum fakat stress testlerinde aşırı ısınıyor. Alışamadım 13. Nesil intel işlemcilerin ateş topu olmasına.
Oyunlarda yağ gibi akmasa çoktan vazgeçmiştim valla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhabalar
Bios değerlerini veya fotolarını paylaşır mısınız?
Hocam yabancı ünlü YouTube'r var onun 13700k 5.9ghz başlıklı videosundaki ayarlarını aynen yaptım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam keşke ismini de yazsaydın.
SkatterBencher
-
R23 veya y-cruncher testleri yapmadan stabil olup olmadığını anlayamazsınız. Diğer yandan 5,9 13700k için oldukça iddiali bir değer. Elinizdeki işlemcinin çok iyi bir silikon kalitesine sahip olması lazım. 5,4-5,5 ortalama değerlerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 17 Nisan 2023; 7:18:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X