sağol acıl beklıyorum cevabı. bu arada geldi. |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (29. sayfa)
-
-
13 ncü nesil işlemcim yok ama stock 12700k var. Buradaki cinebench li sıcaklıklara bakınca benim sıcaklıklar fazla iyi geldi yada 13 ncü seri mi çok ısınıyor anlamadım. Cinebench r23 te throttle 10 dk lık multi core testinde 72 c yi geçmiyor sistem. 12700k için bu değerler nasıl? 195 watt / 215 watt power limit ayarlı. Hava soğutma mugen 5 var. Bu soğutucu ile ileri de 13900k kullanabilir miyim sizce?
-
Normalde cevap atar ama lazım ya 2 kere yazdım okumadı bile..
-
Hocam bu likit metal olan değil ki. Standart termal macun. Conductnaout likit metal olan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bılıyorum. lıkıt metalıde var bende. bu yenı aldıgım cevresıne surecegım olan.
Thermal Grizzly Conductonaut Likit Metal 5gr 73W Yüksek Fiyatı (hepsiburada.com)
buda var bende.
bu arada standart degıl en ıyı termal macun o hocam.
o yukarda resmını verdığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 23 Mart 2023; 14:41:53 > -
Standart thermal macunlar kategorisinde demek istemiş :))
-
13700K
Corsair DDR5 5600 Dominator ve
MSI z790 Edge li yeni sistemime geçtim.
Corsair H150 ile soğutuyorum
sistem boşta 50-58c lerde. bu ısı en az 20 derece yüksek görünüyor. termal macun, montaj, baktım sorun yok görünürde.
biosta işlemci 3.8ghz de ram ise 4.8ghz de görünüyor sorun ne olabilir sizce
-
Voltaj 😊
Sevgili Saviar slmlar, default voltaj degerinde. Auto sanrm o da 1.24 gbi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
HWinfo’dan bir kontrol edin hocam. Yükteyken muhtemelen 1,4-45 gibi değerlere çıkıyordur. Eğer öyleyse voltaj modunu override moda alarak 1,35v ile deneyin.
Yükte test için Cinebench R23 kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 25 Mart 2023; 20:2:2 >
Teşekkür ederim dostum. 1.25ten başlayayım dedim voltaja onda bile 51 derecelerde ve çok hızlı değişiyor. 41den 60 aralığına kadar görüyorum masa üstünde. stabil değil bir şeyler ama nedir anlamadım.
-
Eğer saat hızlarınızda hız aşırtma hedefiniz yoksa override voltajı 1,2v alarak deneyin.
Hayır dostum oc yapmam hiç. Ama k serisi bir işlemcinin bu ısısı bana garip geldi. gpu ve anakart buz gibi diyebilirim. işlemci airfry gibi. şu an biraz daha düştü ama hala sıcak
-
Ben 5,7ghz için dahi 1,3v veriyorum hocam, 5,4ghz için 1,3v çok yüksek. 1,2V fazlasıyla yeterli olur.
ok dostum. cinebench i de indirip denedim yükte 70i geçmiyor gibi. yani taban sıcaklık yüksek ama tavan sıcaklıklar normal belki de bu işlemciyle alakalı bir durumdur bilemiyorum artık. Ama en azından tavan ısıya sayende müdahale edebildim teşekkür ederim
-
Rica ederim hocam. W11 eğer performans modunu tercih ediyorsanız veya bios ayarı fixed moddaysa olabilir. Güç seçeneklerinden dengeli moda almanız veya bios ayarlarından dinamik modda mı kontrol etmeniz faydalı olur.
Arkadaşlar katılırsanız sevinirim.
Userbenchmark Sonuçlarınız | DonanımHaber Forum » Sayfa 3 (donanimhaber.com)
-
-
13700KF alarak aranıza yeni katıldım. Benim sorunum şu işlemci çok ısınıyor. Anakartım msi edge wifi ddr5, soğutucum msi coreliquid 360r. Bios güncellememi yaptım. Cpu lite load profillerini denedim ama 80 dereceyi buluyor gene oyuna girdiğimde. Başta 100 dereceyi görmeme istinaden iyi elbette. Daha evvel hiç overclock/undervolt tecrübem olmadı. Herkes bir şey söylüyor. Gezmediğim forum kalmadı sorunu çözmek için. 3 gündür deliriyorum. Yardımcı olabilecek varsa pm atabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoğazınAtmacası -- 8 Nisan 2023; 21:36:53 >
-
Bu soğutucuda sıkıntı vardı diye hatırlıyorum, v2'si gelmişti hatta. Onda bile sorun yaşayan vardı bilmiyorum sizin sorunla ne kadar ilgisi vardır. Şuradan bir kontrol edin isterseniz:
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X