şimdilik intel extreme utility üzerinden core voltage offset -0.125V yaptım. detay ayar kurcalamadım, ellemedim. sonuç max 91 derece, 193Watt, 1.306Volt gördü. termal kesinti olmadı. |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (28. sayfa)
-
-
bu konudaki aynı verilerde yapılmıştır.
Şu zamanki cpular; malesef gpu ları doyuramıyor darboğaz | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Bilgi amaçlıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Mart 2023; 1:31:34 >
-
Arkadaşlar ;
i5 13600 k ve kf kullananlarınız; şu aşağıdaki testi yapıp verilerini paylaşabilirmi ?
Teşekkürler.
Geekbench 6 - Cross-Platform Benchmark
Micro-Star International Co., Ltd. MS-7D31 - Geekbench Browser
benim rig x 42. bu aldığım test verilerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 13 Mart 2023; 7:52:25 > -
Evde kullandığım 13600K
MSI Z690-A Pro
All P-Core 5.3 Ghz
All E-Core 4.0 Ghz
2x8 Samsung B-Die 4100 Mhz CL 15-15-15-35-50
Ring Bus Uncore Frequency 4.6 Ghz
Corsair H115i Platinium Soğutma
browser.geekbench.comMicro-Star International Co., Ltd. MS-7D25 - Geekbench Browserhttps://browser.geekbench.com/v6/cpu/519927Ofiste Kullandığım 13700k
Rog Strix Z690-F Gaming
All P-Core 5.4 Ghz
All E-Core 4.2 Ghz
2x16 Kingston Hynix M-Die 6400 Mhz CL 30-38-38-28
Ring Bus Uncore Frequency 4.8 Ghz
Corsair H150 Elite Capellix Soğutma
browser.geekbench.comASUS System Product Name - Geekbench Browserhttps://browser.geekbench.com/v6/cpu/519855
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver25 -- 13 Mart 2023; 8:31:10 >
-
Çok çok teşekkür ederim
rigleride yazarsan sevinirim ayrıca kaç x deler ?
Extra cevap için tekrar sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 13 Mart 2023; 8:38:51 > -
Hangi B Die bu? Bayağı sıkı zamanlamalar.
-
Gskill F4-3200C14D-16GVK Kırmızı
https://www.gskill.com/product/165/184/1536055178/F4-3200C14D-16GVK
Elimden yaklaşık 15-20 tane B-Die kit geçmiştir. Elimde de bunlar harici iki kit daha mevcut. Şuana kadar bu frekansa çıkabilen bir tek bunlar oldu.
-
O frekans hızına göre bayağı iyi zamanlamalar. Bundan iyisi bunun 32'liği zaten, ötesi yok.
-
Micro-Star International Co., Ltd. MS-7E07 - Geekbench Browser
13600k 5,3ghz 1.22v ecore 4.2ghz ring 4700mhz ramler 16 gb 4200mhz 15-15-15-28-43-1T
-
Uzun süredir yoktum fanları değiştirmem gerekti, ek ile sorunlar çıktı sonra tüm sistemi söktüm detaylı temizleyip yeniden montajladım.. Şimdi 3080 için EK'den Vector² ABP Set gelecek onu montajladıktan sonra maddi durumları ayarlayabilirsem EK Direct Die kit alacağım üst kapaksız direk işlemciyi soğutuyor. Sonrasında sağlam bi overclock denemeyi düşünüyorum şimdilik işlemci (13900KF) All Core/AVX 0 - P: 5.8 - E: 4.6 olarak stabil çalışıyor aynı ayarlarda 6'da açabiliyorum ama ısı olarak uçuyor şimdi bile yüksek sıcaklıklar testlerde.. :/
-
Tekrar hayırlı olsun
-
Elinize emeğinize sağlık.
-
yokmu cevaplıyacak aranızda arkdaşlar ?
-
Görsem daha erken cevap verirdim kusura bakma. Custom kullandığımız blocklarda bakır + nikel kaplama işlemci soğutucu yüzeyin bakırsa sıvı metal kullanabilirsin sorun olmaz.
Sıvı metal kullandıktan sonra işlemci kapağındaki yazılar silinecek bilgin olsun. Mesajından tam anlamadım ama sanırım bükülme önleyici braket takacaksın? Sorunsuz kullanabilirsin sadece dikkat etmen gerekenler sıvı metali brakete sürmemeye çalış etrafına thermal macun sürmen mantıklı değil hem kullanım hem maliyet açısından. İnternette braketin çevresine uygun genişlikte "yanmaz bant" olarak geçer "sarı şeffaf" bantı alıp braketin etrafına dikkatlice bantlayıp sonrasında üst kapağa metal sürebilirsin. Isıya dayanıklı üst üste getirmediğin sürece yapıştırırken sorun olmaz asla.
Sıvı metali sürerken iyice yedir işlemci üst kapagına ve olabildiğince ilk yedirmede sürdüğün çubuğu dik tut. Aynı şekilde işlemci soğutucunun yüzeyine de sıvı metal uygula. Sonra montajını yapabilirsin. Abartılı kullanmadığın sürece sıvı metali akma durumu asla söz konusu olmaz. Ben yıllardır tüm işlemcilerime delid + soğutucu ile işlemci arasına hep sıvı metal kullandım hiç bir sorun yaşamadım (kasa custom olduğu için bir çok kez havasını almak için sağa sola yatırıyoruz) senin de sorun yaşayacağını zannetmiyorum. yüzeye eşit şekilde ve eşit parlayacağı şekilde sür. Akışkan olmasın.
-
Ayrıntılı cevap için çok teşekkürler;
işte tam aradığım nokta ilk cümlenizde gizli bakır+ nikel değil sırf bakır benim aio yüzeyi; demek benımde bıldıgım gıbı uygulayamıcagım malese sıvı metali.
bukulme önleyıci braket zaten kullanmaktayım. aldığım günden beridir. beyaz yapıskanlı normal maske bandım var, sanırım ama oda ısıya dayanıklı değil. Daha
önceden delit uygulaması baska ıslemcıde yapmıstım. Ondan kalan sıvı metalım ve ıhs ayırıcı kıtım var zaten, dun sunu sıparıs gectım,
Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 14.2mk/w- 2g Termal Macun Fiyatı (hepsiburada.com)
yarın fılan elımde olur sanırım.
tekrar tesekkurler
-
Sorunsuz uygulayabilirsin bakır yüzeye hiç bir sorun olmaz. Benim işlemci bloğu yüzeyi ve cpu kapağı zımparalı block bildiğin bakır rengine geldi ve hiç bir problem yok. İçin rahat olsun..
-
benim aio nun yuzeyı sırf sadece bakır bakır ustu nıkel kaplama değil. bu gece gene arastırdım. bakır tabanda sıvı metal uygulanınca oksitlenme yapıp bakırla tepkimeye giriyıormuş. nikel olmalıymış taban.
-
Bir çok kez bakır ile kullandık bir sorun yaşamadık ama ilginç.. şu an kullandığım işlemci bloğunun yüzeyinde nikel yok zımparalamadan dolayı 4-5 aydır bu şekilde kullanıyorum temizlemek için 2 hafta önce sistemi söktüm tamamen ve tekrar topladım hiç bir sorun yoktu yüzeyde.. Roman'a yazdım (Der8auer) eğer cevap verirse haber veririm.
-
i9 13900K ve rtx 4070ti almayı düşünüyorum psu için ne önerirsiniz? işlemci için en iyi soğutmaya hangi soğutucu ile ulaşabilirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X