Şimdi Ara

★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
28
Favori
34.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 13600k alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

• Thermalright baya iyi iş çıkarmış.Anakartın orjinal soket tutucusunda sıcaklıklar çok oynaktı.Bu durum düzelmiş oldu.

★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 25 Şubat 2023; 15:27:10 >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun ★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım 

• 13600k'yı yaklaşık 4 saat kurcaladım.

1.280V verip LLC6 ayarladım ihtiyaç durumunda 1.325V'e kadar çıksın diye.1.280V-.1325V aralığında P-Corelar 5600'ın üzerine çıkmadı daha fazla voltaj istiyor.E-Core'ları ise 4.3'te ayarladım.

Bu işlemci tam yük altında 215W çekiyor neden bu kadar ısındığını anlamış oldum kendi testlerimde 90 dereceleri gördüm ki verdiğim voltajın o kadar fazla olduğunu düşünmüyorum.Macunum biraz kötü ama oradan taş çatlasa 5 derece düşüş yakalarım CPU soğutucusuna 2 ekstra fan takıp PUSH PULL ile 5 derece daha kazanırım diye düşünüyorum ama kış ayında olduğumuzu düşünürsek yazın tekrar eski sıcakları yakalayacaktır o yüzden daha yukarı voltajları denemek istemiyorum.

Sistem şuan stabil çalışıyor sonuçlar bu şekilde. Ram'i biraz iyileştirmek istiyorum ama yemeyecek gibi duruyor.Normal kullanımda yük durumuna bağlı olarak sıcaklıklar değişim gösteriyor oyunlarda 60-70 arası olacaktır diye düşünüyorum herhangi bir oyun yüklü olmadığı için deneyemedim.

★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 26 Şubat 2023; 2:47:41 >

Anakartınızın marka modeli nedir hocam.

Asus ise Enforce all limits ayarı var onu kapatıp denediniz mi baya değişiyor sıcaklıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OssiiE -- 26 Şubat 2023; 12:25:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OssiiE kullanıcısına yanıt

Hocam sıcaklıklarda bir sorun yok hem işlemci hem ramde OC var.En fazla nereye kadar güvenli bir şekilde gidebilirim diye deniyordum.

• 13600k + asus tuf gamıng b760 var bende de.Undervolt ıslemı uygulamak ıstedım bıos ızın vermıyordu.Bende program vasıtasıyla unv yaptım.1.18v default kullanıyorum max 80c gordum cınebenchde.Programı kullanmadan once 100c yı gecıyordu def 1.42v verıyordu.Voltaj dusurunce ayrıca performans dıplere dusuyordu.

B760 alacaklara tavsıyem kesınlıkle almayın.Unv ıslemı ıcın programa ıhtıyacınız var + k serısı ıslemcıde alsanız oc yapamıyorsunuz kılıtlı.

INTEL koskoca bır BAN hakettın★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım ★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım ★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım ★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım 

Z690 drdr4 ankartınız; asus mu msi markamı ? tam modeli nedir ?

• Asus ROG STRIX Z690-A GAMING Wi-Fi D4

Hocam bende sistemi dün topladım ısı sıkıntıdı yaşıyorum sanırım biosu kurcalamamız lazım sistemim şu

13600kf

gigabyte b660m ds3h

soğutucum id cooler se 226 xt

Herşey stock halde iken ilk prime95 bir kaç saniye içerisinde 100 derecelere kadar zıpladı ve hemen mhz düşürdü çekirdekler,sonra biostan tdp 125 turbo 181 kısıtladım cinebench r23 multi core testinde 90 derecelere yaklaşınca mhz düşürüyor sonra biraz soğuyunca yine arttırıyor hemen yine ısınıp yine düşürüyor,durum bu şekilde,nasıl bir çözüm bulabiliriz performans kaybı yaşamadan

Böyle bir sorun yaşayıp çözenler,çözümünü yazabilirlerse süper olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DexterMorgan. kullanıcısına yanıt

Hocam soğutucunuz ve termal macununuz hakkında bir fikrim yok voltajınız ne durumda bunu da yazmamışsınız yani sorununuzun kaynağı her şey olabilir.

• Termal macunum 10.5w/mk soğutucumda 250tdp lik bir soğutucu,stock bios kullanıyorum şuan,ayrıca stock bios kullanırken oyunlarda hiç ısı sıkıntısı yaşamıyorum ne cpu nede gpu açısından,ama benchmark yada stress testlerinde sıcaklıklar çok yükseliyor nasıl bir çözüm uygularız performans kaybı yaşamadan

@SkeironnWH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterMorgan. -- 4 Mart 2023; 6:24:9 >
  • DexterMorgan. kullanıcısına yanıt

Undervolt yaptığınız halde soğumuyorsa soğutmanızda yada termal macununuzda sorun var demektir. Bunun dışında söyleyebileceğim bir şey yok.

• short ve long 125w sabitlediğimde bir sorun olmuyor,ama bu seferde benchmark skoru düşüyor,125w dan fazla çekemediği için,cinebench r23 single core skorum 2005 civarı falan

• hocam çektiği wattan ziyade voltaj düşürün bir öyle deneyin undervoltu. işlemcinizin sp skoru kaç? her anakartta var mı bilmiyorum ama asusta sp skoru aşağı yukarı ne kadar undervolt ve oc yapılacağı hakkında biraz fikir veriyor.

• ve evetttt 13700kf ve arctic liquid freezer 2 240mm almış ve pc ye takmış bulunmaktayım.

furmark cpu burn'de 5 saniyede thermal kesinti ^^

tüm ayarlar standart. herhangi bir müdahale yok.

• aliyavuz61 kullanıcısına yanıt

Bende de 13600k var default ayarlarda. 240'lık cooler master sogutma ile o tarz testler 98-100 derece aralığında gerçekleşiyor. Maalesef 13.nesil işlemciler için en ideali 360'lık sogutmalar gibi gözüküyor. Oyunlarda falan yeterli geldiginden 240'lık ile devam edecegim bir süre ama ileride 360'lık sogutmaya geçerim büyük ihtimalle.

• aliyavuz61 kullanıcısına yanıt

Furmark cpu burner çok ciddi zorluyor.

Artık tüm testlerinde furmark kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.