Şimdi Ara

[İADE YAPILDI]Dikkat! Turkcell mobil veri kapalı olsa bile internet kullanımı yapıyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
5.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kontratak

Turkcell şebekeye 4G (LTE) ile bağlı olunduğunda internet kullanımı yapılmış gibi 1'er TL almakta.

4G, tamamıyla IP tabanlı bir sistem (flat all-IP)***.

[İADE YAPILDI]Dikkat! Turkcell mobil veri kapalı olsa bile internet kullanımı yapıyor!
    *

Sistem, şebeke ile olan bağlantıları hatalı bir şekilde değerlendirip internet kullanımı olarak kayda almakta. Her hatalı değerlendirme başına 100 BYTE - 2 KB aralığında değişen bir veri transferi kayda alınmakta, bu hata günde birkaç defa tekrarlanabilmekte. Bu, eğer internet paketiniz varsa ayda 1 - 2 MB kullanım şeklinde sizi etkileyecektir, ancak eğer internet paketiniz yoksa her hatalı işlem size 1 TL'ye mal olacaktır. Hattınızdan yapılan kullanımları kontrol etmenizi tavsiye ederim, zira haberiniz olmadan onlarca liranız alınmış olabilir.

Turkcell, BTK'ya yaptığım şikayet sonucunda bunun nedeninin telefon olduğu gibi akıl dışı bir savunma yaparak aldığı paraları iade etmeyeceğini belirtti. Sorunun telefon veya başka hiçbir şey ile ilgisi yok, sorunun kaynağı yukarıda da belirttiğim gibi sistemin LTE'ye entegre edilememesi ile ilgili şebekesel bir hata.

Bunu pratik olarak şu bulgular ile destekleyeyim:

Bu sorunun Turkcell kullanan Samsung, Asus ve iki adet LG cihazda yaşandığını bizzat gördüm (aynı model olan iki adet LG cihazın işletim sistemi versiyonları 5.1 ve 6.0).

Sorunun GPS ile bir ilgisi yok. Telefonumda konum ayarı kapalı. Açık olduğunda dahi interneti kullanamaz, çünkü "yer modu" ayarında "Sadece cihaz sensörleri (Sadece GPS)" seçili.

Bu sorunu LTE kullanmazken (3G veya daha düşük standartlar aktifken) hiçbir şekilde yaşamıyorum. LTE'yi aktifleştirdiğim andan itibaren sorun baş gösteriyor ve belli belirsiz zamanlarda internet kullanımı yapılmış gibi hattımdan 1'er TL çekiliyor.

Not: Aşağıda 12 Nisan 2016 tarihli mesajımda belirtmeme rağmen internet kullanımını şebekeden iptal ettirmem tavsiyesinde bulunmaya devam edenler olmuş. Burada tekrar yazayım: İnternet paketi olmayan hattımda mobil internet kullanmıyorum, ancak internet kullanımını operatör üzerinden iptal ettirmek mantıklı olmaz, çünkü olağanüstü bir duruma karşı internet kullanımı yapmam gerekebilir. Buradaki mesele Turkcell'in kendi hatasından dolayı müşterilerinden ücret alması ve bu hata nedeni ile müşterilerinin hakkı olan hizmeti kullanmasına olanak tanımaması. Üstelik bu hatayı kabul etmeyerek müşterileri suçlamakta ve göz göre göre mağdur etmeye devam etmekte.

Güncelleme:

Sonunda ücret iadesi yapıldı.

"NISAN 2016-HAZIRAN 2016 tarihleri arasında internet kullanımlarınız ile ilgili ücretlendirmenin düzeltilmesi sonrasında hattınıza iade edilmesi gereken vergiler dahil 10,00 TL hattınıza yüklenmiştir."

Daha basit dille anlatır mısınız? Ben de geri alabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.