Şimdi Ara

İBB Başkanı İmamoğlu, yeni taksi sisteminde şoförlere verilecek maaşı açıkladı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
1
Favori
10.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 saat çalışıp 200 liramı alıyorlar? Bu pek inandırıcı gelmedi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

Olabilir. Bunlardan her şey beklenir.

• shankssan kullanıcısına yanıt
    Sordum hocam, vergiler dahil 4000 küsür ekstra maliyet oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni bir sistem getiriliyorsa bu parti marti fark etmeksizin bir rant kapısıdır.

• Tek yol Uber. Bu taksiciler adam olmaz, düzene girmez. Uber yaygınlaşıp, dolmuşlar kalkarsa bu iş düzene girer.

• shankssan kullanıcısına yanıt

Konuyu anladık ya, maksat taksimetrelerde hile yapan taksicilerden kurtulmak.

Havaalanına saldırı olduğunda insanlardan yüksek rakamlar talep eden zihniyetten kurtulmak.

• acr kullanıcısına yanıt

Hatta hiç para almayıp, sayenizde araba kullandım Allah razı olsun diyorda olabilirler

• Görünen o ki 2023'te akp iktidar olamayacak, yeni gelen hükümet muhakkak uberi ve paypalı geri getirmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korsan taksi olmayacak,müşteri memnun olacak,şirketler taksi hizmetini kontrol altına alamayacak tabiki çemkirirler..

• Zooteknist93 Z kullanıcısına yanıt

umarım öyle olur paypal ve bu yurtdısından ürün getirme olayının tekrar 75€ seviyeside geri gelse iyi olur ebay vs faydalanırız.

• Geçmişte işin içinde bulunan biri olarak tarafsızca birkac şey söylemek istiyorum.

En başta şu konuda hem fikir olmalıyız; İstanbul trafigine 5000 tane yeni araç sokmak zaten kötü olan trafik durumunu iyice berbat eder çünkü bu arabalar taksi olacak ve taksiler 7/24 trafikte dolaşım halinde olacaklar(yemek molası, benzin alma gibi durumlar dışında). Taksi sistemine kesinlikle her anlamda bir düzenleme gerekiyor ama bunun ilk adımı yeni plaka olmamalı. Ona da ihtiyac var elbette ama ilk uygulama o olmamalı.

İlk önce Uber (herhangi bir mobil aplikasyon diyelim, en çok uber biliniyor diye uber yazdım) konusundan başlayalım. Hepiniz görmüşsünüzdür, taksilerin nerdeyse hepsinde itaksi cihazları bulunuyor. Bu itaksi denilen sey aslında yerli Uber. Bilenler ve kullananlarınız illa vardır ama bilmeyen çok fazla kişi var. İstanbul belediyesinin yapmış olduğu bir proje, bildigimiz uberin aynısı. Mobil uygulama üzerinden taksi çağırılıyor, ödeme uygulama üzerinden yapılıyor. İlk once bu mobil uygulamaya bir puanlama yani ceza ve ödül sistemi getirilmeli çünkü uygulamanın sahibi direkt olarak İBB. İBB o uygulama üzerinden taksileri gayet guzel denetleyebilir ama İBB bu uygulamanın reklamını ve geliştirmesini düzgünce yapmıyor. Kaçınız reklam panolarında itaksi reklamı gördü bu güne kadar. Uygulamanın bazı eksikleri var ve insanlar böyle bir sistemin varlığından haberdar değil ya da görmezden geliyorlar çünkü her yerde uber gelsin diyolar. Bizim zaten kendi uygulamamız var ve bu uygulama tamamen İBB'ye ait altyapısı hazır yani ekstra masraf istemez. İBB bu uygulamayi gelistirip tanıtımını yaparsa, ceza ve odul sistemi gelecegi için oradan yolcu almak isteyen takcisi kendine çeki düzen vermek zorunda kalacak.

Bunun dışında eğer taksicilik yapan insan profilindan bahsedecek olursak, burda da İBB hatalı çünkü bir kişi ben taksici olmak istiyorum dediğinde taksici olamaz. Bir takım psikoloji ve uyuşturucu testinden geçmek zorunda. Eğer İBB bu testlerin gereksinimlerini arttırırsa müşteri ve işini hakkıyla yapmaya çalışan taksicilerin de rahatsız olduğu kitlede azalma olabilir. Bunu degistirmek yine İBB yetkisinde olan bir durum. Ayrıca bu beğenilmeyen sürücüler güncellenmiş olarak aktif hale getirilecek itaksi uygulamasında musteriler tarafından kötü şekilde yorumlanırsa kendisine İBB tarafından bazı yaptırımlar uygulanabilir.

Eğer amaç taksi sistemini düzeltmekse ilk olarak yeni plaka çıkartmanin o kadar da yararlı olacağını düşünmüyorum ama bu taksi sayısının yeterli olduğu anlamına gelmiyor tabi...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Gündüz fazla - Akşam normal - Gece az

Taksi olmalı.

50-55 bin taksi ve benzeri ulaşım aracı olmalı.

25 bin belediye taksi

15 bin serbest taksi

10 bin uber xl

Belediye ve serbest taksiler için;

Taksi araçlarının tümü, MPV sınıfı geniş olmalı.

Ortak taksi çağırma, yönlendirme sistemi olmalı.

Puan, yorum, şikayet, bahşiş uygulamada olmalı.

Araçlarda kartla temaslı, temassız ödeme olmalı.

Turist ve zenginlere özel taksiler olmalı.

• dimitradon kullanıcısına yanıt

Yurtdışı vergi muafiyeti ürün getirme 120 Euro olmalı. Ve HER ŞEY için olmalı. Sıfır, ikinci el fark etmeden.

Kargo sistemine büyük revizyon lazım. Kargoların bu kadar çok kaybolduğu, çalındığı başka ülke yok. Gerekirse Çinli kargo şirketlerinin yöneticileri getirilmeli işin başına. PTT kargo FE LA KET.

• 120 euro alice harikalar diyarında. polyanna.

• Hemen bende başvuru yapayım

• İstanbul'da artık rezalet ötesi bir toplu taşıma durumu varken, ve buna çözüm bulmak için kılını kpirdatmayan İBB nin TV lere reklam vermeye varana kadar taksi meselesine bu kadar önem vermesinin sebebi nedir ?

Bana bunun mantıklı bir aciklamasini yapabilecek var mi?

• Hem çalmıyor hem çalışıyor maaşşala nazar değmesin
    Ümmetin yeri belli ki İmamın yanı

• Hükümet hayatta izin vermez. Benim babam taksici anında böyle bir sisteme girmek ister. İnsan gibi çalışmıyorlar günde 10 saat 12 saat. hafta sonu 24 saat ve kazancı bazen çok düşük. Kendi sigortalarını kendileri ödüyor gerisini siz düşünün...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.