Şimdi Ara

ibb metrobüs kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyaz doblo İBB'nin servis bakım aracı. Yolda çalışma için durmuş, soldaki dubayı koymuş (önde yol içerisinde). Metrobüs şöförünün ilk ifadesine göre uyarı levhasını kör noktaya koyulduğunu ve göremediğini, aniden aracı görünce panik yapıp sağa kırdığını açıklamış.

Buradaki ihmal, servis aracının bulunduğu noktanın metrobüs şöförlerine bildirilmemesidir. Spontane servis çalışması yapılmış, duba koyularak "görünürlük" sağlanmak istenmiş.

İBB ise resmi açıklama yaptı beyaz aracın İBB aracı olduğunu doğruladı;

"İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir."

"Metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği öngörülmüştür."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 29 Ağustos 2024; 18:7:9 >

• deatless22 kullanıcısına yanıt

İstanbul'da doğdum, 6 sene öncesine kadar da yaşadım.

Raylı ulaşıma çevrilemez çünkü durak yükseklikleri yeterli değil.

En baştan raylı olmalı idi ama otobanı daraltıp yapılmamalı idi.

Başka ülkelerde üstten giden birçok raylı sistem örneği mevcut.

Yeni şeyler değil.

İlk havaray 1825 te kuruldu.

Çok daha gelişmişi yapılabilirdi ama ucuz olan yapıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaza yapan metrobüsün içerden görüntüntüleride yayınlandı..Çok büyük kaza yaşanmış..

ibb metrobüs kazası
    ibb metrobüs kazasıx (formerly twitter)
    VARAN HABER (@varanhaber) on X
    https://x.com/i/status/1829172104568418606
  • İETT'den açıklama: "Kazadan önce tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır"

ibb metrobüs kazası
    ibb metrobüs kazasıx (formerly twitter)
    Neden TT oldu? (@nedenttoldu) on X
    https://x.com/nedenttoldu/status/1829189854661329271
  • salak şoför bilmiyormu orda çalışma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 29 Ağustos 2024; 22:10:51 >
  • Bence tüm şoförlere telsisle bildirilmiştir oda unutmuştur %80+ şoför hatalı ..

Doblonun görevi iş güvenliği zaten şoförün kafa havada gezdiği için oda boşa çıkmış.

Şoför kürt asıllı yeni işe alınan bir şoförmü bakmak lazım ibb nin hali ortada hdpland.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ağustos 2024; 22:42:1 >
  • deatless22 kullanıcısına yanıt

Ben yazınızın tamamını görmemişim;

Amsterdam metrosu deniz seviyesinin altında, aynı şekilde Çin'de de var ama şehri hatırlayamadım.

Amerika'da Newyork ve başka bir şehirde de metro deniz seviyesinde.

• Şoför unutmuş vs diye birşey yok.

Böyle işlerde belli bir protokol olması gerekiyor. Şoförün unutmaması için her türlü tedbir alınmalıydı ve bu prosedür kurallara bağlı bir protokole bağlanmalıydı.

Bu bir kaza değil ihmal sorumsuzluk ve iş bilmezlik.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

şoför'ün işini kolaylaştırıcı olarak, dönüş noktası öncesinde ve dönüş noktasında sence ne var? doblonun orada olmaması gerekirdi. onun yerine orada bariyer konup ve sonrasına bir 50 metre veya neyse artık bir durma mesafesi bırakılabilirdi. dönüş yerine yaklaştığına dair hız tabelası var mı bakmak lazım. sorgulamada kaza risk analizi çalışmasına bakacaklar. bu bile şoförün hatasını hafifletici bir sebep olacak. otobüsün uzunluğu ve fren yapma yeteneğini de ben tartışmaya açık buluyorum. şu beton yolu da tasvip etmiyorum. kış şartlarında beton yol asfalta göre daha çabuk donar. ayrıca araçlar sarsıntı rekoru kırıyor. şoför demişken, geçen gün minibüse bindim kliması yoktu. kadın klima neden yok dedi, şoför sipariş ettim gelecek dedi. yaz bitti neredeyse şofrün salladığı yalana bakın. ibb metrobüs kazası  neyseki istanbul'da klima ile ilgili karar aldılar. saatte 40 lira bilemedin 50 lira yakacak klimayı yolcuya çok görüyorlar. sonuç olarak, şoför evet çok büyük bir hata yaptı ama neden yaptı kısmı daha çok öne çıkmalı. kısaca şoför görünen kısmı. görünmeyen kısımlarına bakmak lazım. doğru olanı da budur.

• Valinin sorduğu sorular doğru ve mantıklı. Beyaz aracın orada ne işi var? Hadi diyelim var ulan otobüs şoförü aracı kullanırken gözün s...e mi bakıyor önündeki aracı görmüyor musun hızını ayarlayamıyor musun? Dümdüz bomboş yol la, trafik sayılmaz. Uyuyarak mı kullanıyor bunlar aracı? Yok araçta bir problem varsa o aracın üretimini bakımını yapanlar tek tek sorguya çekilir. Ulan bomboş yol ya, kırk yılın başı orada araç olur onda da gider çarpar bunlar. Gerçi bu ülkede 2000'lerde Dünyanın en güvenilir ulaşım aracı olarak bildiğimiz demiryollarında rekor sayıda ölümler görmüştük. Şaşırmıyorum.

• BJK kullanıcısına yanıt

O zaman şoförün gerizekalılığı, başka bir açıklaması yok. Diğer otobüsler sorunsuz şekilde yan yola geçmişler. Bu dangalak hızla gaz kesmeden sağa kırarak otobüse çarpmış. Ya da panikle fren yerine gaza basıp yavaşlamayınca sağa kırdı, karşıdan geçen otobüsün kuyruğuna vurdu.

Konuyu açan tip de istifa diyor. He kanka istifa he.

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

O 50 bin de bu hükümetin ve yandaş ve yandaşlaşmaya zorlanan basın ve kurumların söylemleri. Geçenlerde bir haber vardı, deprem bölgesindeki 380 bin kişinin banka hesap hareketleri son 1 yıldır hareketsiz duruyormuş yine son 1 yıldır o bölgedeki 400 bin kişinin telefonundan sinyal alınmıyormuş. Tek başına yeterli veriler olmasa da insana bir fikir verebiliyor. Koca şehirler yok oldu, ne bir istifa oldu ne bir şey. Üstüne adamlar seçim kazandı. Kim takar istifayı artık. Ülkeyi de batırsan 10 binlerce insanın ölümüne de yol açsan ülkeyi yol geçen hanına da çevirsen hiçbir sorumluluk, hiçbir yaptırım, hiçbir hesap verme filan yok bu ülkede, istifa neden olsun ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ağustos 2024; 15:41:44 >
  • Diyecek birşey yok Abd de sürücüsüz yapay zekalı taksiler çıktı.Biz hala insan yônetiminde düz yolda giden araç kaza yapıyor.Ortadoğuda sıradan birgün diyorum sıradaki gelsin.Çok tartışılacak birşey değil Metrobüsde nezaman kaza olsa direk haber oluyor zannedersin bu problemler Akp dôneminde hiç yoktu tabi basın ozamanlar hükümeti yalayacam die haber yapmadıkları veya yapamadıkları için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 30 Ağustos 2024; 4:15:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt
    ibb metrobüs kazası
    ibb metrobüs kazasıtr.wikipedia.org
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stanbul_B%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir_Belediyesi

https://tr.wikipedia.org/wiki/Metrob%C3%BCs_(%C4%B0stanbul)

Metrobus AKP doneminde yapilmistir ...

Bu hat boyunca metrobuslerin varligi diger araclara trafik yogunlugu yaptirmaktadir! Boyle bir cozum sanirim dunyada esi benzeri yoktur ... Bir de bu sacmaliga kazalarin boylesi de gerceklesince bence AKP i yapmis filan bakilmadan hepbirlikte tum siyasi belediye meclisi ile Metrobus sacmaligi bitirilmelidir. Buna bir benzeri de Sisli de olmustu Halaskargazi Caddesin de trafik zaten vardi daha da berbatlastirdi kaldirildi! Ne hikmetse Metrobus sacmaligi da cikti ...

Illa bu hat boyunca toplu ulasim olacaksa bu hattin altinda metro yapilir!

Yer yer Havaraylar la desteklenir... Almanya da guzel ornekleri var ... Akli olmayan AKP liler bari kopya cekselermis baska ulkelerin sehircilik anlayislarindan ... Ilgili sehir yonetimi eminim her turlu bilgi paylasimini da gonulden yaparlar. Kardes Sehir bile karsilikli ilan edilir ..

AKP becereksiz ustalik doneminde beceriksizlik diyelim.... CHP de ustalik donemini mi bekliyor AKP gibi !? CHP elinde firsati vardi Imamoglu beceremiyor Istanbul Yonetimini elbette Imamoglu tek suclu degil ekibi de suclu danismanlari da suclu iletisimde ve bilgi davsiye verilmesinde de ...

Nedir bu ulkeyi Karadenizlilerin yonetme illeti ? RTE Rize li Imamgolu Trabzonlu ... Ve daha niceleri de ... Hayir iyi birseyler yapsa ulke geneli veya sehir bazin pozitif algi ile desteklenirdi gozu kapali ama o da yok ! ...

Amerika anlasilan belli cografyadiklerin karakteristiklerini cikararak destekliyor direk veya dolayli ... Karadeniz profili stereotypic hastalikli bakis acisiyla karistirilmasin bilimsel istatistiksel verilere dayanarak olusturulmus potansiyel liderlerin atanmasi adayligi meselesi ... Belli ki baska hesaplar agir basarak bu tur beceriksizlikler goz ardi ediliyor. Onlarin da hakli olarak bu detaylara kafa yormasi beklenemez yadirganamaz da ...

Gundem degistiriliyor mu yoksa ? Baska gundemler ortbas mi ediliyor ?

https://eksisozluk.com/29-agustos-2024-irakin-turk-ihasini-vurmasi--7871035?a=popular

• Umarım birkaç seneye metrobüse gerek kalmaz

ibb metrobüs kazası

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Evet affedersin öküz gibi geliyor, niye o kadar hızlı geliyor anlamıyorum, diğerleri gayet güzel döndü oradan. ibb metrobüs kazası 

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Bu hattın altına yer yer nasıl metro yapacaksın hocam merak ediyorum. Çok fazla köprü geçişi var. Yer yer metro mu olur? Hattın üstünden komple havaray geçirseler daha olası.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Bu hattın sağına veya soluna ortasına yer altından yapılır. Bir engel yoktur. Elbette bunun kararını ilgili incelemelerle yapılır. Tarihi eserler filan çıkarsa biraz kayar filan ...

Havaray daha makul olacağını sanmam... Baz yerlerde olabilir belki ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.