Şimdi Ara

İBB: Sahillerde Mangala, Nargileye Son Veriyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da 10 yıl yaşadım, yüzlerce kez Pendik sahilde yürüyüş yaptım ve bir kez bile sahilde mangal yapmadım. Fakat cam filmi yasağı nasıl yanlış idiyse, bölünmüş yolda 110'luk hız sınırının 50'ye düştüğü yere Radar koyup astronomik ceza yazmak nasıl yanlışsa bu karar da bence aynı oranda yanlıştır. Geri dönüşü seçimde olur. İnsanların mutad alışkanlıklarını ceza ve yasak ile değiştirmeye çalışmanın bedeli ağır olur. Umarım yanlıştan dönülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghettoinsider kullanıcısına yanıt
    Saçmalama rekoru kırmaya çalışan deneysel bir hesap mısın yoksa belli kelimeler etrafında cümleler üreten forum botu musun? Başak türlü bunları yazabilmek mümkün değil.
    İkna oldum kardeşim. Bundan sonra oyum hep AK Parti'ye. Hadi kolay gelsin. Ha bu arada, bu başarın için maaşına zam istemeyi unutma.
  • Uzun yıllardan sonra bugün ilk defa temiz havada sahilde bisiklet sürebildim. Zabıta sürekli anonsla uyarı yaptı, 1 tane bile mangala denk gelmedim.

Şu kararı kim verdiyse helal olsun derim. Yok yasakçı zihniyetmiş, yok bilmemneymiş... Benim temiz hava alma özgürlüğümü, bisiklete kendi yolumda binme özgürlüğümü engelledikten sonra bu karara yasak bile denmez, özgürleştirme denir. Kapalı alanda sigara kullanım yasağını da destekledim, bunu da sonuna kadar destekliyorum.

İstanbul'da olmayan ya da hafta sonu sahilde vakit geçirmeyenler bilmez ne yaşadığımızı. Özet;

Hafta sonu temiz havada sahilde yürüyüş yapacaksan ya da bisiklete bineceksen bu senin için tam bir eziyettir. Bisiklet yolunda mangal yapanlarla sürekli tartışmak mı dersin, git-gel 20 km'lik yolda simsiyah dumanlardan ve kokudan kaçmaya çalışmak mı dersin... Sahil yolunun iki şeridini kapattıkları için bisiklet ile yola bile çıkamazsın.

Pazartesi sabah işe giderken o sahildeki dünden kalan pislikleri ve çöpleri görseniz neden şikayetçi olunduğunu daha iyi anlarsınız. Yanmış ağaç dallarını saymıyorum bile.

İBB: Sahillerde Mangala, Nargileye Son Veriyoruz

Umarım bu görüntüyle bir daha karşılaşmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 14 Mart 2020; 20:59:52 >

• Bende bugün köprü üzerinde afişi ni gördüm.

Kesinlikle doğru karar..

Yıl olmuş 2020, sahilde 1m2 çimen de araçların yanında piknik yapıyoruz diye mangal yakmak nedir..

Paramiz yok ne yapalım abi, biz insan değilmiyiz diye gruba da cevabım şu olur,

Oraya araçla geliyorsunuz demekki belli bir geliriniz var, gerek ücretsiz piknik alanları gerekse mangal yakabikecgeiniz uygun alanlar mevcut buralara gitmek mümkün.. Bunun için çok para harcama iza gerek yok..
    Hepsini geçtim, sürü halinde yere hali serip üstünde mangal yakmanın nasıl bir zevki var anlamak mümkün değil...

Her insanın piknik yapmak, eğlenmek, sevdikleriyle zaman geçirmek, ya da dilediği şekilde yemek yemek hakkıdır.. Fakat bunun için diğer insanlaro rahatsız etmek ve kamuya açık alanları amacı dışında kullanılamaz hale getirmeye hakki yoktur...

Konu nettir. Karar doğrudur.. Bunu "özgürluklerimiz" kisitlaniyoruz diye algılayan için de yapacak birşey yoktur

• Sahillerdeki askeri tesisler hakkında bilginiz var mı.
    Önceden deniz kenarından yürüyüş yapmak yasaktı 3-4 sene önce halka açıldı şimdi yine yasak geldi diye duydum (sahilde tam ortada askeriye var oradan geçemeyince uzun yürüyüş olmuyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Bende bugün köprü üzerinde afişi ni gördüm.

Kesinlikle doğru karar..

Yıl olmuş 2020, sahilde 1m2 çimen de araçların yanında piknik yapıyoruz diye mangal yakmak nedir..

Paramiz yok ne yapalım abi, biz insan değilmiyiz diye gruba da cevabım şu olur,

Oraya araçla geliyorsunuz demekki belli bir geliriniz var, gerek ücretsiz piknik alanları gerekse mangal yakabikecgeiniz uygun alanlar mevcut buralara gitmek mümkün.. Bunun için çok para harcama iza gerek yok..
    Hepsini geçtim, sürü halinde yere hali serip üstünde mangal yakmanın nasıl bir zevki var anlamak mümkün değil...

Her insanın piknik yapmak, eğlenmek, sevdikleriyle zaman geçirmek, ya da dilediği şekilde yemek yemek hakkıdır.. Fakat bunun için diğer insanlaro rahatsız etmek ve kamuya açık alanları amacı dışında kullanılamaz hale getirmeye hakki yoktur...

Konu nettir. Karar doğrudur.. Bunu "özgürluklerimiz" kisitlaniyoruz diye algılayan için de yapacak birşey yoktur
    hayatında hiç mangalda et/tavuk yemediysen çok şey kaçırıyorsun. tadı inanılmaz lezzetlidir. apartman dairesinde olmuyor. sokağın ortasındada olmaz. mangal yapma alanları varsada çok uzaklar istanbul trafiğinde gidilmez.

herkesi aynı anda memnun edemezsiniz o yüzden özgürlük felan boş iş. birileri rahatsız olacak diye neden bu zevkten kendimi alıkoyayım?

ibb bence her sahilde belirli alanlar belirlerse sorun çözülür. tamamen yasaklamak tek eğlencesi hafta sonu mangal yapmak olan insanları bıktırır. siyasi olarakta oy kaybettirir.

• Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız bencilliktir. Bazı insanların tek eğlencesinin hafta sonu mangal yapmak olması belediyenin veya mangalın kirlettiği havayı ciğerlerine doldurmak zorunda kalan halkın problemi değil. Herkesin zevk aldığı aktiviteler var fakat toplumda yaşamanın gereği olarak insanlar bu aktiviteleri her yerde yapmıyor. Mangal yapmak istiyorsanız bir zahmet belirlenen alanlara gidiniz. Yerleşim alanlarında mangal filan olmaz. Oy filan kaybetmez, sahilde mangal yapanların arasında İmamoğlu'na oy veren çok çok az insan vardır, belki de hiç yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 14 Mart 2020; 23:30:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal başkanım . Çıkardı koydu masaya aha bu dedi. Çomarlar gölgesinde anca nargile içer...

• bu sefer suriyeliler kesin gider ülkemizden...
    Yooo bu milletin değerlerinden biri mangal falan değildir. Senin küçük ve varoş çevrende gördüğün her şeyi millete yıkamazsın. Hatta şöyle bir bilgi de vereyim, bu milletin değerlerinden biri islam falan da değildir. Milletin dini olmaz.
    Neyse İmamoğluyla ufak ufak halletmeye başladık sizin gibileri, yavaştan insan gibi yaşamaya başlayacağız bakalım.

• Uygulanabilecek mi onu göreceğiz.

Üsküdar Abdullahağa'nın orada neydi o ya iğrenç mangal dumanından nefes alamıyordun!

Millet bir oturuyor akşama kadar duman, koku, gürültü!! insan gibi oturacak yer yoktu ya kaçarak uzaklaşıyordun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 15 Mart 2020; 2:1:50 >
  • Bisiklet yoluna semaver kur.
    Su gördüğün de nargileni mangalını ser
    Ormanda yasak ama sahil kenarın da pisliğini bırak
    Ulan söZde müslüman mangalı yak çöpünü çöpe at.

• vallahi helal olsun. on numara karar. zeytinburnu sahili geçen sene gören herkes bunu destekler.
    çıkalım hava alalım deseniz mangal ve nargile gazından zehirlenirsiniz sağlığınız bozulurdu.
    zaten insanlar sırt sırta mangalı yapıp ne keyif alıyor ben anlamadım. mangal kafa dinleme olayı değil midir ?

elbette insanlara piknik ve mangal için yerler ayrılmalı. fakat bu sahiller değildir.
    mevcut olarak zaten bazı piknik alanları mevcut. buralar ulaşım yaz aylarına özel kolaylaştırılabilir.
  • Alkolede son versene yerse 😁

• Buna ihtiyaç vardı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.