Şimdi Ara

İBB: Sahillerde Mangala, Nargileye Son Veriyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ohh bee... ne zamandır böyle sevindirici haberler almıyorduk, bu iyi geldi...

Devamıda gelecek... inanıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 15 Mart 2020; 11:43:22 >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Mesire alanı diye bir kavram var. Buyrun ben gösterdim. İstanbulda riva veya belgrad ormanı tarafına gidebilirsiniz. Kemerburgaz ormanı da açılacaktı en son. Şu sahilleri bi salıverin de nefes alalım.
  • Sarıyerde yaşıyorum. Ben de çok kişi gibi muzdariptim bu durumdan. Dün akşam sahilden eve dönerken kireçburnu tarafında zabıta gördüm, o an dank etti birşeylerin değişmeye başladığı. Sonuna kadar destekliyorum.
  • inşallah samsun da olur normalde yasak ama takan yok, belediye mangal için alan yaptı batı parkta her gün temizleniyor sabah erken saat işe giderken mangal yapanların geride bıraktığı pisliği gören midesi kalkar.

Dobloyu bisiklet yoluna park edip hemen yanında yeşillikte mangal semaver yapan öküzümüz de var. (100 metre ilerde üçretsiz otopark bomboş)

Suriler sabahtan damlayıp bütün ağaç altlarını rezerve edip semaver,nargile,tavuk mangal üçlüsüyle ortalığı yangın yerine çevirir.

Adam gelmiş güzelim ak meşenin altında adam boyu mangal ateşi yakmış ağacı dallarını kavuruyor bilinçsizce ne yaptığının farkında değil o ağaç en az 50 yaşında.

Bir yazı okumuştum stockholm belediyesi Türk ve göçmen mahallesine park yapmış fıskiyeli havuz, değişik çiçekler, cim vs.
    tabi malum bizim millet parkın anasını bellemiş çiçekleri yolmuş fıskiye bozmuş çimende mangal vs.
    E tabi size park falan lazım değil ne haliniz varsa görün dememişler, oturup araştırmışlar insanlara sormuşlar park tan ne bekliyorsunuz amacınız ne kültürel özelliklere göre çözüm üretmişler.

istanbul belediyesinin yaptığı doğru. bu geçici bir dönem doğru bilgilendirme ve uyarılarla halk zaman la bilinçlenir, daha birinci kuşak şehirleşmeden londra park kültürü beklenmez.
    ısrar edenler için kabahatler kanununda yeteri kadar madde var.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Oy kaygısı da yok başkanın.. Zaten oy vermiyorlardı.. Mangal yüzünden vermeyeceklerse de varsın vermesinler :)

Miller bahçesi olayına hiç girme bir de çılgın proje diye gösteriyorlar utanmadan.. Neyse bir süre daha sabredeceğiz sonra kökten kurtulacağız inşallah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Ben de Sarıyer'liyim hocam sahil boyu özellikle Tarabya ve Kireçburnu tarafı tamamen rezillik. Arabayla geçerken camlar açıksa geçmiş olsun tüm is ve kömür kokusu arabanızın içine doluyor.

• Vay arkadaş 5 sene boyunca Pendik sahilin dumanını çektim. Sahil evime 300 metreydi evimde dahi cam açamadım. Bir gün gidip orda ateş yakmadım ve şimdi ben oradan taşındım. Olsun yine de güzel gelişme. Sahil yeri mangal yeri değil.

• Gayet yerinde karar , sahil kenarında denize 100 metre evim var ama hafta sonu E5 üstünden kabilesi ile gelen bu fakir eğitimsiz görgüsüz terbiyesiz tipler benim sahilimi işgal ediyor , heryer çöp , 30-40 binlik araçları iki sıra sahil yolunu işgal etmiş , dumandan deniz manzaram kapanmış e ben neden 900bin TL verdim o daireye bu çomar sürüsü ile aynı mahallede aynı yerde yaşamamak için

• En dogrusu adam sahılde spor ıcın kosuya cıkıyo adım arayla mangal yanıyo dumanı ayrı etı ayrı 2 dakka kafa dınlemeye gelıyosun oturcan duman burnuna gırıyo eywllah etcıyız mangalcıyız sahılı ve yesıl alanı sıstemıne uygun kullanma dıye bı kavram yok mangal yakacaksan nargıle demleneceksen yerlerı var kardes oraya gıt
  • ghettoinsider kullanıcısına yanıt
    biraz daha zorlasan mangal kutsaldır diyeceksin herhalde. mangalı sevmeyen kimse yoktur bence, hele ben, üzerinde ne pişse severim lakin burada tartışılan mangalın kendisi değil nerede ne şekilde yapılması gerektiğidir. insanların yürüyüş yapacağı, nefes alacağı yerlerde sürüyle mangal olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız bencilliktir. Bazı insanların tek eğlencesinin hafta sonu mangal yapmak olması belediyenin veya mangalın kirlettiği havayı ciğerlerine doldurmak zorunda kalan halkın problemi değil. Herkesin zevk aldığı aktiviteler var fakat toplumda yaşamanın gereği olarak insanlar bu aktiviteleri her yerde yapmıyor. Mangal yapmak istiyorsanız bir zahmet belirlenen alanlara gidiniz. Yerleşim alanlarında mangal filan olmaz. Oy filan kaybetmez, sahilde mangal yapanların arasında İmamoğlu'na oy veren çok çok az insan vardır, belki de hiç yoktur.
    3 günlük dünyada kendi keyfimi düşünürüm. aman başkaları! onlar beni umursuyor mu? birine yer veriyorsun teşekkür ediyor mu?

herkes olayı laik-dindar kavgasına çevirmiş ama ben keyfimi düşünürüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

amerika hiç gelişmemiş ozaman
    Amerikada barbekü yapıyorlar arka bahçelerinde. Çoğu gazla çalışıyor o barbekülerin.

İstanbulu bilmem ama Ankarada öyle millet parkta filan mangal yapmıyor. Zaten çok net belli mangal yapılabilen yerler. Hiç istanbulda yaşamadım o yüzden yorum yapmayayım ama buradan aldığım izlenime göre baya bildiğin dümdüz parklarda mangal yakıyor millet. Mangal da et olsa bari. Mangal yerlerinde kırmızı ete denk gelme oranım %20 oluyor genelde. Tavuğun öyle ahım şahım bir mangalı olmuyor. O kadar zahmete gireceğine evde yap daha iyi.

• Cidden çok mutluluk verici bir haber , bahar aylarından itibaren tüm sahil şeridini kasıp kavuran çomarlar , özellikle Suriyeliler tüm sahil keyifimizin içine etti , mangal semaver nargile dumanından yürünmez hale getirmişlerdi tüm sahil şeritlerini.
  • Ne yapıyormuş Amerikalılar, Central Park'ta mangal mı yakıyorlarmış?
  • Yazın parklarda dumandan, kokudan durulmuyor. Parkların üzerine duman çökmüş oluyor. Çok iyi bir uygulama, tebrikler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel haber

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.