Şimdi Ara

İBB: Sahillerde Mangala, Nargileye Son Veriyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmeyenler için söyleyeyim işin artık cılkı çıkmıştı. Sahil yolunun 2 şeridini kapatıyorlar yer yer trafik durma noktasına geliyordu. Haliyle mangal yapanların dumanı, kokusu derken çekilmez noktaya gelmişti. Hayatında hiç yapmamış olanlar için söyleyeyim sahilde mangal yapmak çok keyifli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul gibi dünya harikası bir yerde bunun konuşulması,vatandaş tarafından sevindirici bulunması bile üzücü...
    İyi eğitim ve ahlak bunun tek çözümü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmeyenler için söyleyeyim. Belediyenin zaten hali hazırda mangal yapmak için alanları var(googledan ufak bir aramayla yerleri bulabilirsiniz). Ha yeterli mi değil ama yeterli değil diyede her bulduğumuz boş alanda mangal yapmayalım.

• Sonunda güzel bir haber ama piknik alanlarını bir app olarak çıkarsınlar veya mevcut bir appe entegre etsinler birde ceza sistemi olmalı hala yakan olursa yasak alanda ama denize bakan en azından bir yer yapsınlar denize karşı mangal yeri fena olmaz o yere isterse cüzi bir miktar giriş ücreti alınsın ki herkes akın etmesin birde ormanlık yerlere dikkat edilsin buralarda zabıta veya polis gezsin ki yerlere atılan çöplere ceza kesilsin dolan çöp kutularını boşaltmakla birileri görevlendirilsin çok mu şey yazdım yok yok az bile ve bu alanlar her şehirde belirlensin bak aklıma birşey daha geldi o alınan ücret karşılığında fidan verilsin belli kesimlere ekilsin aile babası ve annesi için güzel bir anı olur çocukları için isterlerse belediye diksin opsiyon bırakılsın ama tebrik ederim Ekrem beyi ama yinede yapacak çok işi var henüz pek hedefi vuran bir hamle yapamadı hdplilerle fazla manşet oluyor umarım yanlış yolda değildir neyse siyasete gerek yok bu konuda başka yerde tartışırız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda kafam karısık , evet o bölgeler için ciddi bir iskence ama bir kesim içinde eğlenceye dönmüs durumda.Ekrem baskanın isi zor herkes mucize bekliyor kendisinden o nedenle dikkatli olunmalı.
    Örnek alternatif mangal alanları olur baska alternatifler olur geçis öyle yapılmalı.
    www.cumhuriyet.com.tr
    Esenler’de sandıktan ‘mangala evet’ çıktı
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/esenlerde-sandiktan-mangala-evet-cikti-1350186

quote:

Esenler’de sandıktan ‘mangala evet’ çıktı
    Esenler Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde mangal yakılıp yakılmaması oylandı. Sandığa gidip oy veren 3 bin 651 vatandaşın 2 bin 446’sı mangal yakılmasına ‘Evet’ derken, bin 205’i ise ‘Hayır’ dedi.

• Kesinlikle doğru bir karar. Benim gözümde karşı çıkanların tamamı düşüncesiz görgüsüz insanlardır. Ben küçük çocuğumla sahile gittiğimde sizin kömür dumanlarınızı solumak zorunda değiliz.

• Çok doğru karar keşke sahillerle sınırlı kalmasa sadece piknik alanları kullanılsa.

Bizim görgüsüz eğitimsiz milletimiz cadde kenarındaki en küçük yeşilliğe bile mangal tezgahı açıyor.
  • Çok doğru karar.

Medeniyetten nasibini almamışlar buldukları her yeşil alanı zehirliyordu.

Darısı diğer şehirlere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mangalcıları engelleyebilmek için ne yazık ki zabıtalar yeterli olamayacaktır. Emniyetin desteği gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 14 Mart 2020; 13:41:8 >
  • İstanbul'da yaşamıyorum ancak İstanbul'a her geldiğimde bu ilkelliği görüyorum. Yer farketmiyor boğaz da bile mangal ve nargile partisi var. Yuh diyordum her görüşte.
    İlkellik yaşam tarzı olamaz, olmamalı?

• chp ve yasakçı zihniyet tam gaz devam ediyor. bunlar daha iyi günlerimiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

bu mangal yüzünden oturduğum Kartal ı terk ettim. 1 milyondan fazla insan mangal yapıyor sahilde hafta sonları. Dikilen ağaçları yakıyorlar, bıraktıkları çöpler , denize rüzgarla uçan plastik poşetler. İnanın bu mangal yapanlar denize giden poşetler vaya ağaç yakılması hiç umurlarında değil. Tek dertleri mideleri.
    of acayip mutlu oldum
    Vallahi de aynı durumu yaşadım!
    Atalar sahilden spor yürüyüşüne başlar, uzun bir tempolu yürüyüş yapardım. Yıllar yılı... Hafta sonları yaptığım zaman eve geldiğimde üstüm başım her yerim leş gibi duman ve yanmış tavuk derisi kokardı.
    O palmiye ağaçlarının gövdelerini yakan mı dersin, dönüş zamanı mangalın içindeki külleri etrafa döken mi dersin, çuval dolusu artıklarını çimlerin üstünde bırakan mı dersin, eve gelene dek en ağır hakaretleri içimden saydırırdım.
    Kaldırımlar, çimler, sahil yolu, her yere mangal koyuyorlar.
    Bir de kavga ediyorlar. Kaç defa denk geldim. Koskoca sahil şeridinde ailece birbirine dalıp savaşan insanlar gördüm. Sırf yer kavgası. Görmesem inanmazdım!
    Büyük bir devrim olur böyle bir uygulama ve sahiller biraz hayat bulur.

• Az güneşi gören tem kenarlarında otoban kenarlarında nerede çimenlik var hemen mangal.

Arabaların egzoz gazı içinde nasıl zevk alıyorlar.

• Çevreyi pis kokusuyla dumanıyla kirleten mangal belirli alanlar dışında tamamen yasak olmalı. Hatta pide kebap salonları gibi işletmelere filitre takma zorunluluğu getirilmeli. Bir müşteri kebap yiyecek diye yüzlerce insan o pis duman ve kokuya maruz bırakılmamalı. İşletme 1 haftalık kazancından feragat etsin gitsin filitre taktırsın.

• İnsanların yürüdüğü vakit geçirdiği yerlerde yapılmamalı bunun için özel alanlar ayrılmalı. Nargile komple yasaklasın da semaver çay için ve mangal için devlet bize yer göstersin 🤣

Geçen sene parkta oturuyoruz çimler nemli olduğu için örtü serdik. Güvenlik geldi örtü yasak dedi. Örtü olmadan oturabilirmişiz. Sebep diyoruz başkandan emir öyleymiş. Dedik örtü çimlere zarar veriyor galiba ya da hava alamıyor çimler. Ulan bizim üzerimizde ne var kıyafet onlarda örtü kumaş. Böyle denyoluk var mı? Başkan havai fişek atmayı yasakladı. Her sene festivallerde kendisi cayır cayır atıyor. çiyuv fiyuv.

Bçekmece Cehape belediyesi bu arada :)

Ama mimarsinan sahilinde suriyeliler akşamları sebehe kadar mangal yapiye onlara hiçbir şey demiyeeee

Yürüyelim de 1 km sonra akciğer kanseri olursun.

• İbo gelir şimdi "milletin mangal nargile keyfini kaçırdılar" diye

Beter olun
  • İyi bir karar olmuş. İnsan bir hava almak istiyor sahile gidip ancak magandalar veya ortalığın içine edecek tiplemeler gelip modunuzu bozabiliyor. Pisliklerini de bırakıyorlar hemen oracığa.
  • ghettoinsider kullanıcısına yanıt
    Senin kudretli iktidarın halka mangal dışında stres atacak etkinlik bırakmadı mı yoksa?
  • amerika hiç gelişmemiş ozaman
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.