Şimdi Ara

IBM Thinkpad X60 Isınma Problemi !! ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2 gün önce bir arkadaştan IBM Thinkpad X60 (LENOVO 1707A31, Intel Centrino Solo T1300 1.66 GHz) aldım. İyi güzelde çok fazla ısınıyor gibi geldi bana, diğer bilgisayarımda, HP nx7010, kesinlikle böyle bir problemim yoktu. Ayrıca ekranıda pek kaliteli değilmiş, bu bilgisayarı iade edip, HP'ye geri döneceğim muhtemelen.

Neyse sadede geleyim,

Bu ısınma problemi kafamda soru işareti oldu. Kasanın altı yanıyor zaten, klavye kısmında çoksıcak. CPU nun sıcaklığı ortalama 60 C, eski masaüstü bilgisayarımda bile bu kadar yuksek sıcaklık görmemiştim, kendisi AMD ydi.

Ben bu değeri SpeedFan (http://www.almico.com/sfdownload.php) isimli bir programla ölçtüm. Acaba X60'ı veya X61'i olan arkadaşlar CPU sıcaklık değerlerini söylerlerse çok makbule geçer.

Aldığıma pişman oldum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaforum -- 28 Haziran 2008; 17:43:10 >

• Sinir bozucu fan sesiyle geçen bir günün sonunda bu fan problemini araştırmaya karar verdim. Keşke haberim olsaydı daha önce araştırırdım.

http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_fan_noise

linkinde de göreceğiniz üzere thinkpad modellerinde genel olarak görülebilen bir problemmiş bu ve kesin bir çözümü yok (ya da ben göremedim). Problemin konuşulduğu diğer bazı sitelerde de gördüğüm üzere fan hızını kontrol edebilen bir programın kullanılabileceğinden bahsedilmiş.

Kendisi tpfcontrol oluyor.

Yükledim işe yarıyor, 0-7 aralığında fan hızları verilmiş buna göre fan hızını değiştirebiliyorsunuz. Zaten bilgisayardan çıkan seslerden fanın hızlanmasını ve yavaşlamasını farkedebiliyorsunuz.

Ancak, fan en düşük seviyesindeyken bile sinir bozucu olabiliyor. O nedenle direk kökten kapatmak fikri geliyor akla ama o da bi yere kadar. Çünkü, kapatınca malum sıcaklık yaklaşık 3 dakika içerisinde 10 C kadar artıyor ve fanı yeniden çalıştırmanız gerekiyor.

IBM X60'ı daha 2-3 gündür kullanan biri olarak hakkında yorum yapmam ne kadar dogru olur bilemem ama ben bundan sonra IBM kullanmam onu biliyorum.

Monster'la, MSI'la dalga geçerken IBM'in böyle kötü bir ürün (ve serisi, gerçi artık LENOVO ) ortaya çıkarması beni hayal kırıklığına uğrattı. (İlk defa IBM notebook kullanıyorum)

En temizi SONY herhalde, diğerlerine nazaran pahalı olsada parasını daha çok hakedeceğini düşünüyorum.

Ve (siyasi slogan gibi oldu ama idare edin )

IBM Thinkpad serisine HAYIR diyorum...

• Keşke şunu alsaydım keşke bunu alsaydım
    Kardeş o zaman git lütfen bahsettiğin markaları al ama lütfen buradan çamur atma

Burada maksat IBM'i savunmak değil zaten benim savunmamada ihtiyaçları yoktur sanırım.

Bir markaya laf söylemek için
    Aldın baktın sorunlu
    Serviside konuyla ilgilenmiyor yada ilgilensede sorununu çözemiyor
    Sonuç olarak verdiğin paranın boşa gittiğini düşünüyorsun

Ha o zaman tamam bende seni desteklerim
    Ama yok fan sesli çalışmış yok ısınmış servise başvurdunmu hayır.
    Servise başvurdunda ilgilenmedilermi hayır

eeee kusura bakma ama ben seni kınıyorum
  • Uzun zamandir girmiyordum bu siteye, o nedenle acmis oldugum bu konuya gelen cevabi gordum ve alp_o nick li forum sakinine cevap vermek gerekliliği hissettim.

Keşke şunu alsaydım keşke bunu alsaydım 
    Kardeş o zaman git lütfen bahsettiğin markaları al ama lütfen buradan çamur atma
    demis alp_o

Herkesin belirli bir butcesi var, ve ben elimdeki parayla IBM X60'i sectim ve onceki mesajimda belirtmisoldugum problemlerden oturu memnun kalmadim. Bilgisayari alirken bahsi gecen problemlerin olmadigi soylenmisti bana. Benden bu sebeple bilgisayari aldigim kisiye geri vermek istedim fakat alamayacagini soyledi. Yani, bilgisayar bir sekilde bende kaldi. Sonra bilgisayar hakkinda yapmis oldugum arastirmalardan sonra gordun ki bu isinma durumu thinkpad lerde bulunan genel bir problemmis (ve simdi ki Lenovo'larda) (direk probleme ozgu arastirma yaptigimda ogrendim bu problemi). Bu acidan kesinlikle kotu bir makine.

Malum herkesin belirli bir butcesi var ve ben eldeki parayi X60 icin kullanmis bulundum. Ama eger parasini verirsen 2. makineyi alabilirim.

Son olarak bu soylerinle ilgili "camur atmak" fiili olmayan bir durumicin kullanilabilir. Yani, eger IBM'de boyle bir problem yoksa ve ben artniyetle var diyorsam o zaman camur atmak olur. O nedenle soylediklerim camur atmak degil. Herhalde kullandigin kelime ve sozleri bilerek kullanman hayrina olacaktir.

Bir markaya laf söylemek için 
    Aldın baktın sorunlu
    Serviside konuyla ilgilenmiyor yada ilgilensede sorununu çözemiyor
    Sonuç olarak verdiğin paranın boşa gittiğini düşünüyorsun

Ha o zaman tamam bende seni desteklerim
    Ama yok fan sesli çalışmış yok ısınmış servise başvurdunmu hayır.
    Servise başvurdunda ilgilenmedilermi hayır
    demis alp_o

Servise basvurma konusunda ise haberin olmadan konusuyorsun. Nasil bu kadar eminsin anlayamadim. Herhalde serviste calisiyorsun ya da oylesine konusuyorsun. Ben makineyi servise goturdum ve herhangi bir sonuc alamadim. Olan bu.

eeee kusura bakma ama ben seni kınıyorum 

Acaba beni ne maksatla kiniyorsun?

Ben elimdeki delillerle IBM thinkpad'in kalitesindeki sorunlardan bahsederken, sen ise durum hakkinda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.

Ne diyelim helal olsun.

Moderetor arkadaslara duyurulur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.