Şimdi Ara

İç=40 dB, Dış=51 dB Klima çok seslimidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
20.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25m2 salonum için ucuz bir klima arıyorum. en üst katta oturduğum için yazın güneş batana kadar maalesef oda güneş alıyor. bugün gazetede migros ta

BLUELINE 12.000 BTU Klima = 399 YTL ye satılıyor.

en aşağıda özelliklerini görebilirsiniz.

(eniştelerde LG-Beko klima var genel olarak memnun. acaba buna mı baksam.)

Akım - Isıtma (Amper): 5,3
    Akım - Soğutma (Amper): 5,4
    Ambalajsız Ağırlık - Dış Ünite: 36 kg
    Ambalajsız Ağırlık - İç Ünite: 9,5 kg
    Bakır Boru - Gaz: 3/8
    Bakır Boru - Sıvı: 1/4
    Boyut - Dış Ünite (DxGxY): 260x760x540 mm
    Boyut - İç Ünite (DxGxY): 250x745x210 mm
    Değiştirilebilir Filtre:
    Dış üniteye bağlı iç ünite: 1
    Enerji - Isıtma (Watt): 1220
    Enerji - Soğutma (Watt): 1250
    Fan Hızı Kademesi: 3
    Güç Kaynağı (V/Hz): 220/50
    Hava Debisi (m3/saat): 520
    Hava Yönlendirme Kanatçıkları:
    Hava temizleme:
    Havadan aldığı nem (lt/saat): 1,2
    Isıtma & Soğutma:
    Isıtma Modu: Heat Pump
    Maximum Isıtma (BTU/h): 13000
    Maximum Isıtma (Watt): 3520
    Maximum Soğutma (BTU/h): 12000
    Maximum Soğutma (Watt): 3200
    Nem Giderme:
    Nemlendirme:
    Performans kat sayısı (COP): Yaklaşık 2,89 - 3,0 arasındadır
    Ses Düzeyi - Dış Ünite (dB): 51
    Ses Düzeyi - İç Ünite (dB): 40
    Sıcak Kalkış:
    Termostat:
    Tipi: Duvar Tipi Split
    Uyku Konumu:
    Uzaktan Kumanda:
    Vitamin-C Filtre:
    Zaman Ayarı:

Değiştirilebilir filtre
    Elektronik sıcaklık kontrolü
    Fan hızı kademesi
    Hava yönlendirme kanatçıkları
    Migros özgün markası
    Nem alma
    Sıcak kalkış
    Uyku konumu
    Uzaktan kumanda
    Zaman ayarı
    3 Boyutlu Soğutma Özelliği (Kumanda Sayesinde Odanın Her Köşesi Aynı Sıcaklık Seviyesinde)
    3 yıl garanti

TŞK.

• Verdiğin rakamlar doğruysa muazzam seslidir. KAfan şişer, bulaşma buna.
  • 40 desibel,hemde aşırı sestir,ne uyutur nede tv rahat izletir,takoz klima imiş o
  • Merhaba,

Ben de bu aralar klima seçimi konusunda kafa patlatmaktayım.

Aşğıdaki bilgiler sana bir fikir verecektir.

Kolay gelsin,

Klimanın çalışırken ortaya çıkarttığı gürültü seviyesinin kullanıcıları rahatsız etmemesi için gürültü seviyesi kaç db olmalıdır, db ne anlama gelir?
    Klima satın alırken emsallerine göre gürültü seviyesi en düşük olan seçilmelidir. Uyurken, bilinçaltımızdan sesleri fark ederiz. 40 dB civarı ses seviyesi rahatsız bir uykuya neden olur. İyi bir uyku için ses seviyesinin 40 dB’in altında olması gerekir.
    0 10 20 30 40 50 60
    20 dB : Saatin tik-tak sesini duyabilirsiniz.
    30 dB : Yatak odası için uygun ses seviyesi
    40 dB : Rahatsız bir uykuya neden olur
    55 dB : Normal konuşmayı duyamazsınız, çalışma veriminiz azalır
    -3 dB ses yoğunluğunda yarı yarıya azalmayı gösterir. Örneğin 40 dB ile 37 dB gürültü seviyesi arasındaki 3 dB’lik fark gürültünün 40 dB’lik orijinal şiddetine göre 37 dB’de yarı yarıya az işitilmesi demektir.
    Bu skalada ses şiddeti 50 dB 1’e eşittir. 45 dB’e 5 dB azalma tüm sesin 1/3 oranında azaldığını gösterir.

Kaynak:http://pihlisklima.com/yardim.asp

• Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu anlamda yaptığım araştırmada, benim bütçeme göre LG-Beko 5605D nin (720 ytl) olduğuna karar verdim. Eniştem geçen sene aldı. Dün gidip test ettim. Çalışırken oturduğum yerden hiç bir şekilde ses duyulmadı. Klimanın iyice yanına yaklaşıp birde bu şekilde dinleyeyim dedim. Sonuç bayağı bir iyiydi yine. Çok çok az belirli-belirsiz bir ses duyuluyor, ama o da kafamı klimaya iyice yaklaştırdığımda.

Sonuç olarak ben 1.000 ytl gibi rakkamlar veremeyeceğim düşünülürse, LG-Beko 5605 D nin f/p oranı için şahsen ben ok dedim. Ve Mart sonunda gidip alacağım inşallah.

Bu arada, bu klimaların zam dönemi hakkında bilgisi olan var mıdır acaba. 720 ytl fiyatta bile zorlanacağım. Bir de Mart sonunda zamlı almayalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahbeyazh

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu anlamda yaptığım araştırmada, benim bütçeme göre LG-Beko 5605D nin (720 ytl) olduğuna karar verdim. Eniştem geçen sene aldı. Dün gidip test ettim. Çalışırken oturduğum yerden hiç bir şekilde ses duyulmadı. Klimanın iyice yanına yaklaşıp birde bu şekilde dinleyeyim dedim. Sonuç bayağı bir iyiydi yine. Çok çok az belirli-belirsiz bir ses duyuluyor, ama o da kafamı klimaya iyice yaklaştırdığımda.

Sonuç olarak ben 1.000 ytl gibi rakkamlar veremeyeceğim düşünülürse, LG-Beko 5605 D nin f/p oranı için şahsen ben ok dedim. Ve Mart sonunda gidip alacağım inşallah.

Bu arada, bu klimaların zam dönemi hakkında bilgisi olan var mıdır acaba. 720 ytl fiyatta bile zorlanacağım. Bir de Mart sonunda zamlı almayalım.

Arkadaşım o parayı verdikten sonra çok daha kaliteli klimalar alabilrsin.Mesela:

http://www.koysepete.com/en+ucuz+samsung+aq-12fan+duvar+tipi+klima+-+montaj+dahil+80990.aspx

Bence Beko alacağına bir Samsung,Diamond,Samui düşünebilirsin.

• lg beko D seviyede enerji tük. var
    annemlerde arçelik var 12 binlik sesi 31 db ve geceleri rahatsız ediyor...
    Arkadaşımdaki Mitsubishi inverter klimayı gördükten sonra farkettim bunları. A enerji .. 21 db ses var... çok sessiz...
    ama biraz tuzlu 2000 ytl'ye yakın fiyat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilal55b

lg beko D seviyede enerji tük. var
    annemlerde arçelik var 12 binlik sesi 31 db ve geceleri rahatsız ediyor...
    Arkadaşımdaki Mitsubishi inverter klimayı gördükten sonra farkettim bunları. A enerji .. 21 db ses var... çok sessiz...
    ama biraz tuzlu 2000 ytl'ye yakın fiyat

Sizin bahsettiğiniz Arçelik Klimanın karşılığı benim bahsettiğim LG-Beko sanırım. İkisininde iç ünite 31 db. Ben gündüz dinledim hakikaten duyulmuyordu. Ancak dediğiniz gibi gece sessizliği farklıdır. Ona bir şey diyemem. Yukarıdaki yazımda dikkat ettiyseniz zaten LG-Beko için f/p olarak (720 ytl) iyi demiştim. Sizim 2000 ytl lik Mitsubishi çok ayrı katagori.
  • Orjinalden alıntı: bahadirari

Arkadaşım o parayı verdikten sonra çok daha kaliteli klimalar alabilrsin.Mesela:

http://www.koysepete.com/en+ucuz+samsung+aq-12fan+duvar+tipi+klima+-+montaj+dahil+80990.aspx

Arkadaşım, bahsettiğin Samsung AQ12 dikkat ettiysen stoklarında yok. Bir kaç yerde daha AQ12 bulundum ama onlarında stoklarında yok. AQ12 ile LG-Beko klima arasında 1 db ses farkı var.

Diamond 12.000 btu nun sesi ise iç 37 db, dış 48. aşağıda görebilirsin.http://www.diamondelectric.com.tr/d_qv2_2.php

Aslında benim de aklıma ilk Samui gelmişti fiyatı nedeniyle. Yine Samui 12.000 btu ile benim düşündüğüm LG-Beko arasında 1 db ses farkı var. Bunun dışında öğrendiğim kadarıyla Samui lerin çok ucuz olmasının sebebi kullandığı gaz mış.

• Orjinalden alıntı: siyahbeyazh

Orjinalden alıntı: bahadirari

Arkadaşım, bahsettiğin Samsung AQ12 dikkat ettiysen stoklarında yok. Bir kaç yerde daha AQ12 bulundum ama onlarında stoklarında yok. AQ12 ile LG-Beko klima arasında 1 db ses farkı var.

Diamond 12.000 btu nun sesi ise iç 37 db, dış 48. aşağıda görebilirsin.http://www.diamondelectric.com.tr/d_qv2_2.php

Aslında benim de aklıma ilk Samui gelmişti fiyatı nedeniyle. Yine Samui 12.000 btu ile benim düşündüğüm LG-Beko arasında 1 db ses farkı var. Bunun dışında öğrendiğim kadarıyla Samui lerin çok ucuz olmasının sebebi kullandığı gaz mış.

Hocam ben karşılaştırma yapman açısından koysepeteyi örnek olarak vermiştim.Ereyondan yaklaşık aynı fiyat aralığında bulabilirsin.Hatta belkide başka sitelerde daha bile ucuza bulabilirsin.Ben olsam kesinlikle Lg Beko veya muadili markaları satın alacağıma bu saydığım 3 markayı listeme alırdı.Özellikle Samsung'u düşünmeni tavsiye ederim.Bildiğim kadarıyla kompresöründen plastiğine kadar tüm malzemesi kendi orjinal üretimi.Öyle başka markalar gibi sağdan soldan beşinci altıncı sınıf ürünlerin toplanmasından meydana gelmiyor.Karar senin tabiiki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.