Şimdi Ara

dış ünite ile iç ünite arasındaki mesafe 22 metre.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni taşındığım sitede, klima tesisatı çekilmiş. İç ünite ile dış ünite arası 22 metre. Araştırmalarımda 1200 btu olarak bu mesafede çalışabilecek bir klima bulamadım.
    sadece soğutma amaçlı kullanmayı planlıyorum ve kullanılan yer yaklaşık 25m2

Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima İç Ünite ile Dış Ünite Arasındaki Mesafe

Klima sistemlerinin verimli çalışması için iç ve dış üniteler arasındaki mesafenin doğru şekilde belirlenmesi önemlidir. Uygun mesafe, klimanın sorunsuz performansını ve maksimum verimlilik sağlamasını garanti eder.

Klima ile Motoru Arasındaki Mesafe

Dış ünite, klimanın motoru ve kompresörünü içerir. İç ünite ile motor arasındaki mesafe, genellikle 5 ile 22 metre arasında değişir. Ancak ideal mesafe, klimanın modeline, kapasitesine ve kurulum yerine göre değişebilir.

Klima İç ve Dış Ünite Mesafesi

Klima iç ünite ile dış ünite arasındaki mesafe, klima sisteminin verimliliğini doğrudan etkiler. Çok uzun veya çok kısa bir mesafe, sistemin performansını düşürebilir ve enerji verimliliğini azaltabilir.

Klima Dış Ünite ile İç Ünite Arasındaki Mesafe

İç ve dış üniteler arasındaki mesafe, klimanın soğutma veya ısıtma kapasitesini belirler. Mesafe çok uzun olduğunda, soğutucunun verimli bir şekilde dolaşması zorlaşır ve sistemin verimliliği düşer.

Klima İç Dış Ünite Arası Mesafe

İç ve dış üniteler arasındaki mesafe, klima kurulumunun karmaşıklığını ve maliyetini de etkiler. Mesafe arttıkça, bağlantı borularının uzunluğu ve gerekli montaj ekipmanlarının miktarı da artar.

Klima Dış Ünite Duvar Mesafesi

Dış ünite genellikle evin dış duvarına monte edilir. Dış ünite ile duvar arasındaki minimum mesafe, ünite üzerinde biriken kir ve kalıntıların temizlenmesi için yeterli olmalıdır. Tipik olarak, bu mesafe en az 15 cm olmalıdır.

Klima ile Dış Ünite Arasındaki Mesafe

Klima ile dış ünite arasındaki mesafe, klimanın verimliliği ve performansı için hayati önem taşır. Uygun bir mesafe belirlemek, sistemin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak enerji tasarrufu yapmanıza ve konforu en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur. Klimanızın optimum performans göstermesini sağlamak için üreticinin önerilen mesafe aralığını takip ettiğinizden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: exenjiu

Herkese merhabalar,

Yeni taşındığım sitede, klima tesisatı çekilmiş. İç ünite ile dış ünite arası 22 metre. Araştırmalarımda 1200 btu olarak bu mesafede çalışabilecek bir klima bulamadım.
    sadece soğutma amaçlı kullanmayı planlıyorum ve kullanılan yer yaklaşık 25m2

Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

o mesafede split klimalar önerilmez bu nedenle ürün özelliklerini aratarak bulamazsınız.ama bu mesafe çalışmayacak anlamına gelmez.klimanın maksimum fabrika boru tesisat mesafesininden sonra metre başına verilecek ilve gaz ile klima çalışmaya devam edecektir.ancak verimi oldukça düşecektir.bu nedenle daha yüksek btu klima almanız gerekir.ancak anladığım kadarıyla borular 12000.btu klimaya göre ayarlanmış.12000.btu klima ile 18000btu.klimalar aynı boru çaplarını kullanır.bu nedenle 18000.btu klimaya yönelin.ancak klimayı almadan önce mutlaka sorun.bazen markaların boru çapları nadirende olsa değişebiliyor.servisden rica ederseniz montajı yapacaklarını düşünüyorum.biz bu şekilde çok yapmıştık.

• Cevap için teşekkürler. 12000 btu benim tercihim 25 m2 için 18000 gereksiz olur diye tahmin ediyorum. Bunun yanında 18000 btu klimaların iç üniteleri biraz büyük benim montaj genişliğim max 90cm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exenjiu

Cevap için teşekkürler. 12000 btu benim tercihim 25 m2 için 18000 gereksiz olur diye tahmin ediyorum. Bunun yanında 18000 btu klimaların iç üniteleri biraz büyük benim montaj genişliğim max 90cm.

22mt.mesafe çok uzun ,çalışır çalışmasına ama 12000 btu da verimlilik çok düşer,motoru daha küçük ve basıncı düşüktür..o nedenle 18000 btu klima önerdim.zaten o uzaklıkta 12000 btu kadar verimli olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.