Şimdi Ara

iç güzellik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İç güzellik, yani temiz insan olmanın yansıması. nedir temiz insan? Moral değerlere "fazlaca" anlam yükleyip içindeki enerjinin açığa çıkmasına izin vermeyen "insan". İnsanlar hayatlarını doğal seçilim + cinsel seçilim kombinasyonu ile sürdürürler. Cinsel seçilim demek pahalı süsler, kendi becerilerini ön plana koyma ve kendini teşhir etmeye kadar sürebilen bitmeyen bir varoluş mücadelesidir. İnsanlar bu bahsedilen kendi varlıklarını ortaya sermeyerek "ahlaki" davrandığını öne sürebilir, ama bu noktada onlara insan denebilir mi? Kendini bastırmak ve bunu medeniyet ile süslemek ne kadar doğrudur?

İnsan doğasında evrimsel olarak ve doğal/yabani olarak önemli olan olay genleri bir sonraki nesle aktarabilmektir ve bu durum için kadın/erkek sürekli teyakkuz halinde olacak şekilde evrimleşmiştir. Kendi cinsel süslerini (sekonder cinsel özellikler) ve metalarını olası eşleşme durumları için tetikte tutar. Porsche bir cinsel süstür; herkes satın alamaz, statü belirleyicisi olarak insanı yüceltir. ANCAK Porsche alacak kadar parası olup da daha düşük modelleri tercih eden temiz insanlar(istisnalar olacaktır) genlerine hakaret eder; daha iyi genlere sahip kişileri kaçırır. Temiz insan olmak kendi genlerinin hakkını vermemek demektir. Kasların iyiyse teşhir etmelisin, paran çok mu? lüks metalar almalısın, güzel bir vücudun varsa sergilemelisin... Bunu aşırıya kaçırmamak için ahlak, moral değerlerimiz var hiç belli etmemek için değil.
    https://vasatortadogu.blogspot.com/2020/09/ic-guzellik.html

• Evet, iç güzellik toplumda "fedakarcılık, şükürcülük, mülayimlik" olarak biliniyor biz de o anlamda düşünürsek haklısın.

Ama mantıken; kendini bastırmanın, potansiyelinden utanmanın, başkaları için kendini feda edecek kadar özsaygısı düşük biri olmanın, maskülenliğini öldürmenin iç güzellikle bir ilgisi yok.

Zaten tüm bunlar, bireye zarar veren şeyler. Bu özelliklerin iç güzellikle ilgisi yok, bu tarz huylara daha çok iç zayıflık denmeliydi.
  • Bu saydıklarının çoğu çocukça şeyler. Çoğu boş hevesler yani. Ben ateistim ama her seye materyalist gözüyle bakmak aptallıktır. Anlamak için, biraz daha büyüp, deneyimleyip olgunlaşmalısınız. İnsan en güzel yaptığı hatalardan öğrenir. Yaşadığınız bu hayat, ortam bile aslında gerçek değil. Daha bilmedikleriniz çok şeyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 27 Eylül 2020; 16:28:13 >
  • "Süper ego" kavramından habersiz, ekonomiyi her konudaki birincil açıklama olarak kullanmanın geçici bir moda olduğunu fark etmemiş birinin yazdığı naif bir karalama diyebilirim.

Asosyal ve ferdi ulaşımın aygıtı otomobil, kötü gen havuzuna sahip olabilmenin garantisi zaten. Ne kadar iyiyse, o kadar garanti. Bana kalırsa Omo vadisinde çok daha güçlü genler var . (Sanki genlerden haberimiz yokken erdem yoktu.)

Düşük tüketimi teşhir etmek ise ayrı bir şey. Aslında, sanıyorum asıl bahsedilmek istenen bu. Neticede bu da bir kavram tüketimidir ve aslında tüketimsizliklerini teşhir edenlerle gösteriş yapanlar tam olarak aynı zemindedirler. J. Baudrillad ~1970'te yazdığı Tüketim Toplumu'nda (La Société de consommation) bahseder.

• Dışını çekici bulmadığımızın içini merak etmeyiz. İçin değer kazanması için dışın değerli olması gerekir önce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.