Şimdi Ara

İç mimarlık geleceği hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğu meslek gibi bu mesleğe de ölü gözüyle bakılıyor sizce gerçekten geleceği olmayan imkanı kısıtlı bir meslek mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

İç Mimarlığın Geleceği: Savunan Bir Görünüm

İç mimarlık, çevresel alanları tasarlamak ve geliştirmek için yaratıcılık, teknik beceriler ve çevresel sürdürülebilirlik ilkelerini birleştiren büyüleyici bir alandır. Sektörün geleceği, teknolojik gelişmeler, değişen yaşam tarzları ve çevresel kaygılar nedeniyle sürekli olarak evrim geçirmektedir.

Teknolojik İlerlemeler

Yapay zeka (AI) ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi gelişen teknolojiler, iç mimarlığın geleceğini şekillendirmektedir. AI, alan ölçümleri, malzeme seçimi ve yerleşim planlaması gibi görevleri otomatikleştirerek verimliliği artırabilir. AR, müşterilerin tasarımları gerçek hayatta görselleştirmelerine olanak sağlayarak iletişimi iyileştirebilir.

Değişen Yaşam Tarzları

Uzaktan çalışma ve esnek çalışma düzenlemelerinin yaygınlaşması, konut iç mekanlarının işlevsel ve çok yönlü olmasını gerektirmektedir. İç mimarlar, ev ofislerini, dinlenme alanlarını ve sosyal alanları birleştiren uyumlu ev ortamları tasarlama konusunda uzmanlaşmaktadır.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Çevresel sürdürülebilirlik, iç mimarlığın geleceğinde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. İç mimarlar, sürdürülebilir malzemeler kullanarak, enerji verimliliği sağlayan tasarımlar yaratarak ve doğal ışığı en üst düzeye çıkararak çevre dostu mekanlar yaratmaya odaklanmaktadır.

İç Mimarlık Geleceği Var mı?

Teknolojik ilerlemeler, değişen yaşam tarzları ve çevresel sürdürülebilirlik konusundaki artan farkındalık göz önüne alındığında, iç mimarlığın geleceği parlak görünmektedir. Sektörün, mekanları sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda işlevsel, çevre dostu ve değişen ihtiyaçlara uyumlu hale getirme becerisinden dolayı talep görmeye devam etmesi beklenmektedir.

İç Mimarlık Mesleğinin Geleceği

İç mimarlık mesleğinin geleceği de iyimser görünmektedir. Yaşlanan nüfus, günümüzün karmaşık yaşam tarzları ve sürdürülebilir tasarıma olan talep, iç mimarlara sürekli bir ihtiyaç yaratmaktadır. Bu nedenle, iç mimarlık ve çevre tasarımı programlarından mezun olanların iş piyasasında başarılı olma olasılıkları yüksektir.

Sonuç olarak, iç mimarlığın geleceği heyecan verici ve fırsatlarla doludur. Teknolojik gelişmeler, değişen yaşam tarzları ve çevresel kaygılar, iç mimarların benzersiz becerilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmasını sağlamaktadır. Sektör, uygun çevreler yaratarak insan deneyimini zenginleştirmeye ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • er12345 E kullanıcısına yanıt
    Mimar arkadaşım var dedi ki sadece havası var şuan mimarlığın
  • iç mimarlık ve çevre tasarımı yazacaktım ama ybs keşfedince onu yazdım.
    Bence güzel bir meslek tek sorunu sabit maaşlı bir iş değil gibi geldi bana, yani işten işe falan para alıyorsun ve kendini tanıtamazsan çevren yoksa tercih edilmen zorlaşıyor. Çabalamak lazım gibi
  • Hangi üniversitede ybs ye yerleştiniz hocam
  • tlny00 T kullanıcısına yanıt
    bilecik hocam maalesef. Son tercihimdi çok oynama oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-45D1DBC07

iç mimarlık ve çevre tasarımı yazacaktım ama ybs keşfedince onu yazdım.
    Bence güzel bir meslek tek sorunu sabit maaşlı bir iş değil gibi geldi bana, yani işten işe falan para alıyorsun ve kendini tanıtamazsan çevren yoksa tercih edilmen zorlaşıyor. Çabalamak lazım gibi
    Haklısın hocam ama ybs de özel sektör belli maaş yok
  • Mimarlar yurt dışına cıkmayî denemeli,Mimarlar USA da cok iyi duruma gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamankurdu -- 9 Eylül 2020; 20:19:39 >
    o da doğru hocam, ben sayısaldan eşit ağırlığa geçtiğim için ve yazılıma daha çok ilgim olduğu için ybs seçtim ama siz iç mimarlık seçebilirsiniz tabi daha çok ilginiz varsa çizime vs. bence gayet güzel bir meslek
  • İşsizlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: konstantinosubukenadam

İşsizlik
    Siz hangi bölüm?
  • Bilkent veya tobbda bence güzel işler çıkarılır,yurt dışında çalışma olanağı rahat alanlardan biri çünkü iç mimarlıgın dili çizimler
  • quote:

Orijinalden alıntı: er12345

Siz hangi bölüm?

Alıntıları Göster
    Direkt işsizlik yazmak yanlış olmuş,iyi yerlerden mezun olsan dahi katı bir seçilimden geçmek gerekiyor eğer tanıdığınız yoksa ya da çalışacağınız iş hazır değilse.
    İşletme okuyacağım ama benimle ne alakası var anlamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konstantinosubukenadam -- 10 Eylül 2020; 10:23:30 >
  • Hocam bir el atın
  • Gerçekçi olalım şu an mimarların bile yapabileceği çoğu çalışmayı iç mimarlar da yapabiliyor, mimarlığın bile zor iş bulduğu, ayrıca bu meslekten gelenlerin ömürlerini insanlara yaptıkları projeleri beğendirmekle geçirdiklerini çalıştıklarında da aldıkları maaşlardan yakındıklarını biliyoruz, hal böyle olunca iç mimarların halini sen düşün derim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carlsén

Gerçekçi olalım şu an mimarların bile yapabileceği çoğu çalışmayı iç mimarlar da yapabiliyor, mimarlığın bile zor iş bulduğu, ayrıca bu meslekten gelenlerin ömürlerini insanlara yaptıkları projeleri beğendirmekle geçirdiklerini çalıştıklarında da aldıkları maaşlardan yakındıklarını biliyoruz, hal böyle olunca iç mimarların halini sen düşün derim :)
    Hpcam biz ne okuyacağız o zaman her meslek böyle
    Her meslek böyle değil. Benimde lisede aklıma anlık geldi iç mimarlık araştırdığın zaman bu bölümün önceden farkı bir alanla da aldığını görürsünüz. Yani bugün bölümün avantajları dezavantajları yüzünden hiç görülmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsén -- 10 Eylül 2020; 17:54:59 >
  • geldim :))

mimarlık ve bağlantılı sektörler çok zor durumda şu an. eğer ailenizde inşaat veya dekorasyon işiyle ilgilenen yoksa tavsiye etmiyorum.

hala prestijleri sürse ve mimarlık eğitiminin kişiye çok büyük kazanımlar eklediğini düşünsem de işin içine maddiyat girince malesef tercih edilesi meslekler olmuyor.

öncelikle bu 2 mesleğin çalışma şartları gerçekten ağır ve maaşlar düşük. ve inşaat sektörü türkiye'de malesef bilinçsiz ve eğitimsiz insanların elinde. bu tip insanlara iş yapıyorsunuz.

iç mimarlığa geleyim. şu an karantinadan dolayı iç mimarlık piyasasında bir hareketlenme var. paralı insanlar bu boşluğu evlerini veya iş yerlerini dekore etmeye ayırıyorlar. ancak sıkıntı şu ki insanlara birşey beğendirmek çok zor. gecenin 2'sinde sizi "internette şöyle bir dolap kapağı gördüm, bizim tasarıma bunu ekleyebilir miyiz?" diye arayabiliyorlar. ya da 3 aylık işi 1 ayda bitirmenizi bekleyip adeta taciz edercesine sıkıştırıp acele ettiriyorlar. bu da sizin ekstra efor sarfedip günde 15-20 saati bulan mesailer harcamanıza sebep olabiliyor.

iç mimarlıkta 2 seçenek var, ya bir ofiste eleman olarak çalışıp ekibin bi parçası oluyorsunuz ya da kendi işinizi yapıyorsunuz. bir ofiste başladığınızda 2000-2500 gibi komik rakamlara başlıyorsunuz ve üstüne sizden 3dsmax, photoshop, autocad, sketchup vs. baya program bilmenizi ve bunlara hakim olmanızı istiyorlar. ek mesai ücreti vermeden sabah 9'dan akşam 11-12'lere kadar çalıştırabiliyorlar. siz de "belki kendimi geliştiririm" diye sabretmek zorunda kalıyorsunuz ama kendinize ayırabildiğiniz vakit inanılmaz kısıtlı oluyor.

kendi işinizi kurmanız için de ciddi bir çevre gerekiyor. hem kodaman çevresi hem de usta,işçi,malzemeci çevresi. ustalarla baş etmek zaten çileden çıkaran bi durum. şu an 2 arkadaşım freelance olarak çalışmaya başladı, verdiği emeklerin karşılığında onlara kalan para gerçekten komik rakamlar. verilen emeğe,dökülen saçlara değmiyor. 2010 öncesinde ofisini kurup adını duyuran ve paralı insanlara iş yapan iç mimarlar bu işin kaymağını yiyebiliyor sadece. piyasaya yeni girenlerin malesef şansı çok çok az.

ayrıca şu an "iç mimarlık piyasası hareketlendi" dediğime bakmayın. bu geçici bir dönem. tekrar durgunlaşacağından adım gibi eminim.

durum bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

geldim :))

mimarlık ve bağlantılı sektörler çok zor durumda şu an. eğer ailenizde inşaat veya dekorasyon işiyle ilgilenen yoksa tavsiye etmiyorum.

hala prestijleri sürse ve mimarlık eğitiminin kişiye çok büyük kazanımlar eklediğini düşünsem de işin içine maddiyat girince malesef tercih edilesi meslekler olmuyor.

öncelikle bu 2 mesleğin çalışma şartları gerçekten ağır ve maaşlar düşük. ve inşaat sektörü türkiye'de malesef bilinçsiz ve eğitimsiz insanların elinde. bu tip insanlara iş yapıyorsunuz.

iç mimarlığa geleyim. şu an karantinadan dolayı iç mimarlık piyasasında bir hareketlenme var. paralı insanlar bu boşluğu evlerini veya iş yerlerini dekore etmeye ayırıyorlar. ancak sıkıntı şu ki insanlara birşey beğendirmek çok zor. gecenin 2'sinde sizi "internette şöyle bir dolap kapağı gördüm, bizim tasarıma bunu ekleyebilir miyiz?" diye arayabiliyorlar. ya da 3 aylık işi 1 ayda bitirmenizi bekleyip adeta taciz edercesine sıkıştırıp acele ettiriyorlar. bu da sizin ekstra efor sarfedip günde 15-20 saati bulan mesailer harcamanıza sebep olabiliyor.

iç mimarlıkta 2 seçenek var, ya bir ofiste eleman olarak çalışıp ekibin bi parçası oluyorsunuz ya da kendi işinizi yapıyorsunuz. bir ofiste başladığınızda 2000-2500 gibi komik rakamlara başlıyorsunuz ve üstüne sizden 3dsmax, photoshop, autocad, sketchup vs. baya program bilmenizi ve bunlara hakim olmanızı istiyorlar. ek mesai ücreti vermeden sabah 9'dan akşam 11-12'lere kadar çalıştırabiliyorlar. siz de "belki kendimi geliştiririm" diye sabretmek zorunda kalıyorsunuz ama kendinize ayırabildiğiniz vakit inanılmaz kısıtlı oluyor.

kendi işinizi kurmanız için de ciddi bir çevre gerekiyor. hem kodaman çevresi hem de usta,işçi,malzemeci çevresi. ustalarla baş etmek zaten çileden çıkaran bi durum. şu an 2 arkadaşım freelance olarak çalışmaya başladı, verdiği emeklerin karşılığında onlara kalan para gerçekten komik rakamlar. verilen emeğe,dökülen saçlara değmiyor. 2010 öncesinde ofisini kurup adını duyuran ve paralı insanlara iş yapan iç mimarlar bu işin kaymağını yiyebiliyor sadece. piyasaya yeni girenlerin malesef şansı çok çok az.

ayrıca şu an "iç mimarlık piyasası hareketlendi" dediğime bakmayın. bu geçici bir dönem. tekrar durgunlaşacağından adım gibi eminim.

durum bu :)
    Hocam ama yaklaşan bir büyük istanbul depremi var bu deprem sonrası inşaat ve mimarlık canlanır

• quote:

Orijinalden alıntı: er12345

Hocam ama yaklaşan bir büyük istanbul depremi var bu deprem sonrası inşaat ve mimarlık canlanır

Alıntıları Göster
    hocam ben etik ve vicdani olarak doğru bulmuyorum bu yaklaşımı. ama inşaat sektöründe vicdani duygulardan yoksun olarak bunu bekleyen bazı insanlar tanıyorum. inşaat sektörü canlanacak diye ne zaman olacağı belirsiz bir depremi beklemek de ayrı bir kafa. 30 yıl sonra da olabilir 100 yıl sonra da, hiç olmayadabilir ki inşallah olmaz.
  • Selim bey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.