Şimdi Ara

İçerik Servisi Soygunu (Vodafone)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EDİT: Yeter artık hakem heyeti ben napabilirim felan diyor. ÜLKEDE kanun yok, herkes birbirini DOLANDIRIP geçinip gidiyor, hukuk zaten çok yavaş, oy kullanırken iyi düşünün.
    Yurtdışında yaşamak için bir sebep daha

***********************************************************************************************************

Artık yeter demek zorundayım, o yüzden donanımhaber foruma da yazmak istedim.

6617YBS, videospor vb. içerik servisleri gsm firmaları üzerinden vatadandaşı soymaktadır ve devlet buna müsaade etmektedir ve gsm operatörleri bu soyguna isteyerek izin vermektedir.

Bu ücretlendirmeler amcamın kullandığı hatta olmuştur.
    1. Haftalık 14 TL ücreti olan bir video servisine bir şekilde !! internet üzerinden abone olmuşlar. Yaklaşık olarak 50 TL civarı bir ücret fatura edilmiş. Beni aradılar, bende servisin müşteri hizmetlerinden telefonla görüşüp parayı hesabıma geri aldım.

2. Yine haftalığı 14 TL ücretlendirilmiş başka bir servise abone olunmuş bu sefer müşteri hizmetleri ödemeyiz, yapacak bişeyimiz yok yanıtı alınca kavga edip telefonu kapattım. Daha sonra bu firmaya bazı yasalardan alıntılar yaparak şikayet tehditi maili attım ve parayı geri aldım.

Önlem olarak telefon hattının internetini ve mobil ödemeyi kapattım.

3. Bu sefer de 6 günlüğü 9 TL civarı olan başka bir servise abone olunmuş internet kapalı olduğu halde. Toplamda 50 TL civarı para kesintisi yapılmış. Bunu da tehdit ederek alacağım elbette. Ama ben bununla böyle uğraşmak zorundamıyım.

SONUÇ KISMI:

1. Ülkede bu ve bunun gibi bir sürü soygun sistemi mevcut devlet neden bu işe bir dur demiyor.( BTK ya yazıyorsun bakmıyorlar, ancak site engelleme ve kota koymakla meşgul bir kurum)

2. GSM operatörleri bunu izin veriyor kimse bişe demiyor. Bu da yine devletin müdahale edebileceği bir durum.

3. Mahkemeydi felan uğraşsan KAÇ YIL süreceği belli değil.Bu ülkede ücretsiz bir şekilde (oda kısmen) adaleti aramak için illa ki AVUKAT mı olmalıyız.

4.Vodafone MH arıyoruz hattan düşüyor bilmem ne.

Ülkede teknolojiden iyi anlamayan bir sürü gsm abonesi var. Türkiyede 73 milyon abone sayısı var. Bayiye gidip "BUNA NİYE FATURA GELMİŞ YENİM Bİ BAKIVER" diyen bir sürü DAYIMIZ, AMCAMIZ, DEDEMİZ, HALAMIZ, TEYZEMİZ ... var.

#btkgöreviniyap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saspegas -- 15 Mart 2017; 11:43:41 >

• Benim de böyle bir şey başıma gelmişti. Vodafone'dan yeni bir hat almış, hediyeli olduğu için hediyesi bitene kadar tl yükletmemiştim.

Sonra tl yüklettim vergi gitti falan derken bi baktım beşer lira beşer lira bakiye düşmüş. Çiftçi haber diye bir yere gidiyor para

Allah allah dedim ben öğrenci adamım ne Çiftcisi. Buna abone de olmamıştım çünkü abone olmak için mesaj atman lazım, abone olman lazım. Ama hat yeni nasıl olayım

Sonra aradım vodafone'u dedim böyle böyle girin bakiye geçmişime nereye ne kadar para gitmiş görün. Çiftci haber diye bir yere param gidiyor sürekli. Aboneliğim varmış iptal ediyorum yine para gidiyor dedim. En sonunda zahmet edip ilgilendiler kendileri iptal ettiler ve bakiyemi yüklediler.

Ancak kesinlikle çirşef olmanız lazım yoksa o konuya biz bakmıyoruz diyorlar. Başıma geldi biliyorum
  • hakem heyeti bile ne yapabilirim ben diyor, yeni türkiyeye merhaba deyin

edit: ohaa, aramaktan vazgeçelim diye mh dakikası 40 krş, diyor, ama heryöne dakikadan düşüyor çok ilginç :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saspegas -- 15 Mart 2017; 11:58:28 >
  • Telefonda internette gezerken bir anda karşıma sürekli uyarı çıkmaya başladı bir numarayı ara diye reddettikçe geri geliyordu en son araya bastım uyarı gitsin telefonu kaparım diye uyarı gitmedi telefonu komple kapadım 20TL yazmış telefonu kapatana kadar

Turkcell ile görüştüm numarayı aldım şikayetçi olmak için fakat uyarının ekran görüntüsünü alamadığım ve siteyi hatırlamadığım için şikayetçi olamıyorum, fakat Turkcell 20 TL'mi geri iade etti

Yurt dışını aradığımda aradığınız kişiye ulaşılamıyor ya da şuanda telefona cevap veremiyor iletileri bile para imiş bende çokça karşılaşmıştım arkadaşım yurt dışında iken, konuşmadığım halde ödemem sizce doğru mu dedim Turkcell'e bir süre sonra aradılar ve iade ettiklerini söylediler

Benden habersiz bir şeye abone olmuşum hemen arayıp kapattırdım parada ödemedim

Bunun gibi 1-2 olay daha başıma geldi kendimi bildim bileli Turkcell'liyim bir ara vodafone'a geçmiştim fakat pişman olup numaramı Turkcell'e taşıdım sonra da kendime 532'li bir hat aldım

1.) Yanlış operatördesiniz

2.) Ayrıca alışveriş yaptığınız internet sitelerine bile dikkat etmek lazım numaranızı veriyorsunuz çaktırmadan size bir şey onaylatıyorlar ya da sözleşmede saçma bir yerde bahsediyorlar abone oluyorsunuz

3.) Yani şimdi günahını almayayım amcanında neyse almayayım bu maddeyi hiç yazmayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: tahago

Telefonda internette gezerken bir anda karşıma sürekli uyarı çıkmaya başladı bir numarayı ara diye reddettikçe geri geliyordu en son araya bastım uyarı gitsin telefonu kaparım diye uyarı gitmedi telefonu komple kapadım 20TL yazmış telefonu kapatana kadar

Turkcell ile görüştüm numarayı aldım şikayetçi olmak için fakat uyarının ekran görüntüsünü alamadığım ve siteyi hatırlamadığım için şikayetçi olamıyorum, fakat Turkcell 20 TL'mi geri iade etti

Yurt dışını aradığımda aradığınız kişiye ulaşılamıyor ya da şuanda telefona cevap veremiyor iletileri bile para imiş bende çokça karşılaşmıştım arkadaşım yurt dışında iken, konuşmadığım halde ödemem sizce doğru mu dedim Turkcell'e bir süre sonra aradılar ve iade ettiklerini söylediler

Benden habersiz bir şeye abone olmuşum hemen arayıp kapattırdım parada ödemedim

Bunun gibi 1-2 olay daha başıma geldi kendimi bildim bileli Turkcell'liyim bir ara vodafone'a geçmiştim fakat pişman olup numaramı Turkcell'e taşıdım sonra da kendime 532'li bir hat aldım

1.) Yanlış operatördesiniz

2.) Ayrıca alışveriş yaptığınız internet sitelerine bile dikkat etmek lazım numaranızı veriyorsunuz çaktırmadan size bir şey onaylatıyorlar ya da sözleşmede saçma bir yerde bahsediyorlar abone oluyorsunuz

3.) Yani şimdi günahını almayayım amcanında neyse almayayım bu maddeyi hiç yazmayacağım

Dediğin gibi taahhüt bitiyor turkcelle çevireceğiz.

Dediğin maddeye gelince, internete kapatmıştım ama onla alakalı değil sistem otomatik olarak üye yapıyor siteyle alakan olmasa bile.

• içeriğini filan bilmem ama vodafonun müşteri hizmetleri diye bir birimi yok. sakın işiniz düşmeye görsün. kimi kime şikayet edeceksiniz belli değil. halkla ilişkiler sıfır.
    birkaç ay sonra benimde sözleşmem bitiyor. anında değiştireceğim bu dandik operatörü
  • Bu Vodafoncu arkadaşlar kendilerini zeki sanıyolar, hukuksuzluktan da faydalanıyorlar, cahillikten de.

Babamı bi şekilde üye yapmışlar içerik servislerine. kendisi 60 yaşında.Bi akıllı telefon alalım dedik almaz olaydık. Normalde 30 lira olan fatura geçen ay 46 gelince aradım müşteri hizmetlerini. Bir yere abone olmuşsunuz onun ücreti yansımış fatura değişmez dediler. Ben de lanet olsun çok bi para değil diye bi sonraki faturaya yansımaması için servisi iptal ederek telefonu kapattım. Ayrıca faturamda sadece telefon ücretlerinin olmasını Vodafone üzerinden hiç bir yere ücret ödemek istemediğimi belirttim. hiç bir servise kayıt yaptırmak para ödemek üye olmak istemediğimi belirttim. Bununla ilgili içerik servislerini kapattırdım.

Bu ay ne görelim fatura 106 liraya çıkmış. yine bir yere üyelik var. Aradım bi numara veriyo. Bunun bizimle ilgisi yok diyo. Kardeşim parayı ben sana ödemiyor muyum diyorum. sen aktarmayacak mısın parayı? nasıl seninle ilgisi yok diyorum. susuyo. bi numara veriyo burdan üyeliğinizi iptal edin paranızı geri isteyin diyor. bu arada iptal etmişim üyeliği bir kez tekrar üye yapmış bu içerikçi arkadaşlar. verdikleri numara telefonu açmıyor. bir üyelik ki iptal edilemiyor. bir firma ki bulunamıyor.

Vodafone bu dolandırıcılığa soyguna ortak oluyor veya kendisi yapıyor. 10 sefer görüştüm müsteri hizmetlerinden ahmet murat toprak vb. arkadaşlarla. hepsi dilini yutmuş gibi. bir suça ortak olduklarının farkındalar. yapacakları bişey yok veya yapmıyorlar. bize de kullanmadığımız içerikler için gelen faturayı ödeyip tüketici hakem heyetine gitmek uğraşmak mücadele etmek kalıyor mecburen.

• tturay T kullanıcısına yanıt
    sikayetvar.com a yazınca bakıyorlarmış, ayrıca ben mail attım geri yatırdılar hatta 3-5 lirada fazla yatırmışlar :D

müşteri hizmetlerini boşuna aramayın hem vodafone hem diğeri hiçbirşey yapmıyor.

hakem heyetine şu şekilde başvurabilirsiniz.
    quote:

ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA İHRACI İLE ÖDEME
    KURULUŞLARI VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI
    HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 45. Maddesine göre ödeme hizmeti sağlayıcısı (yani vodafone) yetkilendirilmemiş veya hatalı olduğunu belittiğim işlemlerde sorumludur.

diğer firmayıda yani ikisini de şikayet edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.