Şimdi Ara

İçime Sinen Bir Sistem. Sizin Görüşleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili)

ANAKART
    ASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(O.C.) HDMI ANAKART

EKRAN KARTI
    ASUS GTX560 TI DIRECTCU II GDDR5 1GB 256BIT NVIDIA DX11 EKRAN KARTI
    veya
    SAPPHIRE ATI HD6950 (256Bit) 2GB GDDR5

RAM
    G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu

KASA
    CORSAIR CC-9011012-WW ,500R Carbide Serisi USB3.0 Kasa

PSU: Karar verilmedi.

Bir kaç ay içinde almayı düşündüğüm sistem bu. Aslında dayanamayıp vatan ve inventus indirimleriyle bugün yarında alabilirim. :)
    Başlangıçta birkaç açıklama yapayım sonra sizinde fikir ve görüşlerinizi almak istiyorum.
    Başlangıç olarak anakartdaki seçimim yüksek o.c kapasitesi ve kullanıcıların herhangi bir şikâyetinin olmaması. mAtx ilerisi için ne kadar doğru bir seçim olur biraz tartışılır. Aslında msi GD 65 modelini almayı düşünüyordum ama forumlarda bu anakartla ilgi çok fazla kötü yorumlar var.
    İkinci olarak ekran kartına gelirsek. Bugüne kadar hep nvidia kullandım ve açıkçasıda nvidia olarak devam etmek istiyorum. Herhangi bir fanatik değilim fakat fizik ve cude desteklerinden dolayı hem oyunlarda hemde 3D çizimlerde çok iyi. Amd kötü mü? Belki hayır, beklide evet. Kullanmadığım için bilmiyorum ama çizimler için amd nin grafik kartlarının çok iyi olmadığını biliyorum. Fakat şöyle bir durum var Sapphire hd 6950 ekran kartına çok sıcak bakıyorum f/p olarak ve güç olarak gtx 560 ti den daha iyi bir kart. Üstelik 2.i biosun açık olarak gelmesi ve 6970 olarak kullanılması çok büyük bir artı bence. HD6950 seçecek olursam 2 faktöre göre karar vereceğim. Birincisi fizik ve cude dan yararlanabilmek için elimdeki Sparkle P980+9800GTX+ ile birlikte kullanacağım. Ve bu kullanımdaki performans buna değecek bir şey ise tercihim 6950 den yana olacak. İkincisi ise sapphire hd 6950 ler hala 2.i biosu açık olarak mı geliyor? Bu ikisi 6950 için belirleyici özellikler olacak benim için. Bildiğim kadarıyla Asus ve Msi bu biosları kapatmış. Açık olarak gelmesi biraz şansa kalıyor. Yalnız amd+nvidia kullanımı yapacak olursam anakartı değiştirmem gerekebilir. Sli veya cf yapmayacağım ama sonuçta 2 kart olacak ve slotlar arası baya bi dar ve dolayısıyla fazla ısınma yapıyormuş.
    Kasaya gelince geçenlerde kasaları incelerken gördüm ve çok hoşuma gitti. Daha sonradan forumdan bakınca incelemelerinide gördüm. Midtower olmasına rağmen içi baya geniş ve özellikleride güzel duruyor. e-sata girişi yok ama şimdilik çok da önemli değil usb3 le kapatırız bu açığı :) Geriye bir tek PSU kalıyor. Onada henüz karar verebilmiş değilim. 600-650w arası yeter aslında ama o.c olacağı ve ileriki zamanlarda ekran kartınada o.c yapabileceğim için 700W alsam daha garanti olur gibime geliyor.
    Genel olarak sizinde bu sistem hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum. Belki benim görmediğim farkına varamadığım bir şeyler vardır. Ve psu olarak da sessiz bir psu önerebilirseniz sevinirim.
    Aslında şimdilik ekran kartı almayıp Sparkle P980+9800GTX+ ile mi kullansam acaba diye düşünüyorum. Ekran kartı almayacak olsam hafta sonuna sistem siparişini bile verebilirim ama bu kartlada bu sistem çok iyi durmaz gibime geliyor. :)
    Herkese iyi forumlar arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hka_80 -- 24 Şubat 2012; 15:21:01 >

• kasa + psu yu ayrı ayrı alacağına bunu al.

COOLER MASTER RC 690 II 80PLUS GX 650W MIDT ATX SİYAH KASA 280 TL (vatan indirimli)
     İçime Sinen Bir Sistem. Sizin Görüşleriniz Nelerdir?
  • Bu kasayı daha önceden incelemiştim.Fiyat olarak cazip duruyor ama Usb 3 yok. Üstelik içi 500R den daha küçük. Tam olarak şuan hatırlayamıyorum yanlış olabilir ama bide psu single rail değildi yanlış hatırmıyorsam. Öneri için teşekkür ederim. ;)
  • Bir kaç ay sonra dedim ama büyük ihtimalle 1-2 hafta bile sürmeyebilir. Parça siparişlerini şimdiden vermemek için kendimi zor tutuyorum. :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: hka_80

Bir kaç ay sonra dedim ama büyük ihtimalle 1-2 hafta bile sürmeyebilir. Parça siparişlerini şimdiden vermemek için kendimi zor tutuyorum. :S

psu olarak bunu öneriyorum.özel seri üretimdir. biraz watt yüksek o.c de tıkanmazsın.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html

ekran kartına gelince nvidia ile birlikte kullanacaksan tabikii 6950

diğer bileşenlerin de gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarki24 -- 24 Şubat 2012; 15:38:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anarki24

psu olarak bunu öneriyorum.özel seri üretimdir. biraz watt yüksek o.c de tıkanmazsın.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html

Aerocool Strike X güzel bir güç kaynağı bunuda incelemiştim. Ses olarak nasıl peki bir bilginiz var mı?
    Ekran kartı olarak bende 6950 ye çok sıcak bakıyorum ama dediğim gibi 2.bios olayı ve iki kartın birlikte kullanımındaki potansiyeli önemli :) İkinci biosun hala açık olup olmadığını şuan bilmiyorum.
    9800GTX in performanslı çalısacağına gerçekten kanaat getirsem ekran kartını bir kaç ay sonra keplerin çıktığı zamana bırakacam. Bu kartların fiyatlari biraz daha düşer o zaman :)

Cevap ve ilgin için teşekkürler arkadaşım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anarki24

Aerocool Strike X güzel bir güç kaynağı bunuda incelemiştim. Ses olarak nasıl peki bir bilginiz var mı?
    Ekran kartı olarak bende 6950 ye çok sıcak bakıyorum ama dediğim gibi 2.bios olayı ve iki kartın birlikte kullanımındaki potansiyeli önemli :) İkinci biosun hala açık olup olmadığını şuan bilmiyorum.
    9800GTX in performanslı çalısacağına gerçekten kanaat getirsem ekran kartını bir kaç ay sonra keplerin çıktığı zamana bırakacam. Bu kartların fiyatlari biraz daha düşer o zaman :)

Cevap ve ilgin için teşekkürler arkadaşım.

rica ederim arkadaşım.
    psu'yu chip de donanım üzerine çalışan bir arkadaşım önermişti.Sesi olarak birşey diyemiyorum görmedim.sadece çok sağlam bi psu olduğunu biliyorum.

• Teşekkürler. Forumlarda çokça tavsiye edilen bir psu. Özellikleride güzel duruyor. Bakalım artık hayırlısı. Bir kaç gün daha araştırma yapıp tamamiyle karar verecem. Aslında fiyatı biraz daha düşük olsaydı hiç düşünmeden bunu alırdım ki uzun zamandırda aklımda olan bir psu açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hka_80 -- 24 Şubat 2012; 15:57:05 >
  • Bu arada ben işlemci sogutucusunu unutmuşum. Cok pahalı olmayan f/p ürünü onerebilirmisiniz. Acikcasi soğutucu olayı simdi aklima geldi hic arastirmadim.
  • quote:

Bir kaç ay sonra dedim ama büyük ihtimalle 1-2 hafta bile sürmeyebilir. Parça siparişlerini şimdiden vermemek için kendimi zor tutuyorum. :S

Zaten en zevklisi bu sipariş ver sonra montaj yap
  • :)
  • bu anakart mikro atx olması lazım bence atx bi ana kart alsan daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: timi555

bu anakart mikro atx olması lazım bence atx bi ana kart alsan daha iyi olur

neden atx?
  • quote:

M-atx oldugunu biliyorum. Dusunduren tek kismida o. Cok guzel bir anakart. Simdiye kadar kullanan birilerinden tek bir şikayet bile duymadım okumadim. Tek eksiği m-atx olmasi ama cok fazla cikisa ihtiyaç yoksa ilerdede olmayacaksa alinabilirligi cok yüksek. Işin asli biraz da asus v-pro/ gen3 mu alsam diyede düşünmüyor degilim ama kart cok pahalı geliyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

neden atx?

Bence cok büyük bir kayıp degil eger kart beklenen performansi ve giriş çıkışlar olarak gereken ihtiyaca cevap veriyorsa. Çıkış sayıları biraz az geliyor ozellikle SATA 3 bide HD6950 alacak olursam 9800gtx+ ile birlikte kullanacam boyle bir kullanımda katlardaki sıcaklığın yüksek olma ihtimali cok yüksek. Bakalim bugun yarin tam karar vermiş olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

neden atx?

tamamen kisisel performans açısından söylemedim üstünde çalısmak her zaman daha rahat geliyor bana atx anakartlarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.