Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokianlardan memnun musunuz? Karda islak zeminde frenleme nasil? Yakit sarfiyatinda bi degisim oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 1 Ocak 2016; 14:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldiniz?

• Yakıt genel olarak kısın arttı %10 gibi diyebilirim Artış icin yol tutması ve Guven vermesi iyi buz zeminde muadillerine göre iyi karda deneyemedim ama Islak zeminde ust Düzey Performansı var ayrıca son 10 gündür eksi derecelerde ve yola tutunması çok iyi
  • senged kullanıcısına yanıt
    750 lira 9 taksit

• İstanbul'da satış ve sökme-takma işini Anadolu yakasında nerede yaptırabiliriz tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış başlamadan almış olduğum 4adet 205/55/16 ebadında PETLAS snowmaster w651 lastikleri Bitlis te kullanıyorum. Buradaki aşırı kardan dolayı belli bir yerden sonra hiçbir kış lastiği fayda etmiyor ve zincir gerekiyor.Kış lastiği ile 15-20 cm ye kadar yeni yağmış karda sorunsuz gidilebiliyor.Kar yağıp ta donduğu zaman artık kış lastiği falan fayda etmiyor.Şu ana kadar PETLAS tan memnunum. Birkaç defa yüksek hızda derin çukura da düştüm herhangi bir sorun olmadı. Hatta birinde 110km/h ile düştüm kesin birşey oldu dedim ama olmadı. Yâni benim şu ana kadar gordugum kadarıyla yabancı markalara bir sürü para vermeye gerek yok.

• Şimdi Herkes Petlas al diyor yerli malı iyi güzel...Herkes Yerli malı kullanmak ister tabi ki, ülkemize de faydası olsun ancak;

Ben 2 farklı Kış Lastiği kullanıyorum...

1. Şirket aracı Petlas

2.Kendi aracım Nokian D4

Arada ki farklara gelelim...

Öncelikle Nokian D4 çok sessiz ve konforlu bir lastik...Petlas daha gürültülü ve konforsuz diyebilirim...

2 Lastik de sıfır yani birinci Kış deneyimi...

Size iki örnek vermek istiyorum...

A- Petlas kış lastiğiyle kar olmayan ve GİZLİ BUZ olan bir yerde az daha duramayarak Önümde ki duran araca çarpıyordum..ABS devreye girdi zar zor durdum..Hızım 30 Km/s ya vardı ya yoktu..

B- 20 dakika sonra Nokian ile aynı yerden hızla frene bastım gram kayma olmadı ve güvenli bir şekilde sorunsuzca durabildim...

A- Hava 12 derece ve yağmurlu kaygan zemin...40 Km/s hız ile viraja girdiğimde normal seyir halindeyken spin atıyordum PETLAS ile...Sağa viraja girer girmez aracın kıçı attı ve zor topladım...Hızım yüksek olsa Eyvallah...

B- Nokian D4' de asla bu kıç atma olayını yaşamadım, kaldı ki aynı gün viraja çok daha yüksek hızla girmeme rağmen ( aynı viraj değil )

İstanbul' da Yılbaşında yağan çok yoğun karda gece Petlasın çıkamadığı bol karlı ve buzla karışık dik rampayı Nokian D4 ile rahat rahat çıktım...Hemde oldukça dik bir yokuş uzunca...

Buz üzerinde Petlas ilerlemesine rağmen Kayarken, Nokian D4 ile sanki yaz lastiği gibi ilerleyebiliyorsunuz...Özellikle denedim aynı saat içi ve yol üzerinde...Ve aynı sokakta...

Nokian D4 kesinlikle daha güvenli ve kaliteli bir lastik....Bunu rahatlıkla söyleyebilirim...Hem fren mesafesi - Karlı zeminde ki çekişi - Buz üzerinde limitleri tam anlamıyla zorlayan - 10 Derece üstünde kaygan zeminler de - Kaygan zeminde fren mesafesi ( A etiketine sahip Dünya da ilk zaten )

Kışın çok sert geçmediği yerler de özellikle havaların ısınması ve yağmurlu havalarda Kış lastiğinin önemi çok büyük arkadaşlar...Her daim karda kullanmıyoruz Bu lastikleri...Yol tutuşdan fren mesafesine kadar fark oluyor arada....Ancak benim gibi iki lastiği aktif olarak kullananlar bilebilir....

Ben sabah kendi aracımla işe gidiyorum-Akşam aracımı alıp eve dönüyorum....Bu süre içerisinde yani Gün içinde de Şirket aracı altımda....

Tabi Şirket aracı 15 inc lastikler benim aracım 17...Hyundai Accent ve Yeni kasa Civic HB....

Güvenlik hepimiz için önemli...Az kar yağıyor idare eder bu lastikler dememiz için 10 derece üstünde ki havalar da,kaygan zeminlerde de güven verebilmeli Lastik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 30 Ocak 2016; 16:26:05 >

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam ağzınıza Saglik cok guzel olmuş incelemeniz tek solukta okudum bende eskiden petlas bu kis itibariyle wr d4 Kullanıcısı olarak size Katılıyorum hic bir zaman kalite ucuza alınmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar petlası ucuz diye alıyor, nadir bulunan ebatlarda fiyat farkı çok fazla. Şahsen lastiğe çok bütçe ayıracak olsam nokian a falan bakmam gider tüm testlerde başarılı olan continental alırım. Parasını verirsem en iyisini alırım.

• yahu fren mesafesine bukadar önem veriyorsanız lastiğe değil frene odaklanın.
  • İki araç farklı,lastik ebatları farklı ayrıca 20 dk sonra geçsen bile buz ne hale geldi orası da var kaldı ki dediğiniz hızlar çok düşük 30-40 ile araç nasıl spin atacak merak etmedim değil o hızda frene basayım deseniz yine basılmaz. 80-90 km hızlar olsa evet derim ama dediğiniz hızlar da eğer pilotaj hatası yoksa kar lastiği kaymaz,hiçbir markanın kaymaz hele öyle aracı kontrol edemeyecek kadar spin atacak şekilde, ayağımı frenden çekiyorum o hızlarda araç kendi kendine duruyor zaten.

Nokian daha yumuşak bir lastik,buz performansı daha iyi fakat bu 30-40 km de ortaya çıkacak birşey değil,daha yüksek hızlarda ancak ortaya çıkar.Ben Kars,Erzurum gibi yerlerde de kullandım Petlas'ı sorun çıktığını görmedim,kaldı ki o yörelerde insanların maddi durumu malum çoğu kişi Petlas ve diğer yerli ürünleri kullanıyor. Tabi bir de dayanması var,Petlas daha gürültülü,sert ama dayanıyor lastik Anadolu'da kışın yollarda lastiğin gireceği kadar çukurlar oluyor yeri geliyor,ben Goodyear'de kullandım mükemmel bir lastik ama gel gör ki çukurlara karşı dayanımı aşırı zayıf.1000 km bile doğru düzgün kullanamadım dünyanın zararını ettim 4 lastik çöpe gitti.

Belki bin defa söylendi Petlas mükemmel bir lastik değil ama kendine göre artıları da var fiyatı,bulunabilirliği,bir adet olsa da bayiden alabilmeniz ( ben örneğin Goodyear bulamadım olanlar da tek satmıyordu elindekini),zırt pırt model değiştirmemesi,çukurlara dayanımı gibi. Islak performansı biraz zayıf ( Conti gibi markalara göre ), karda çok iyi ama buzda biraz zayıf ( Nokian'a göre) ama bunlar da öyle 30-40 km de değil 70-90 km gibi hızlarda ortaya çıkıyor daha düşük süratlerde yaşadığınız deneyimler şans işi,10 dk sonra geçersin buz şekil değiştirir farklı davranır,senden hemen önce bir araba geçmiştir buz yine şekilde değiştirir dünyanın en karmaşık formalarından bir tanesidir karlı,buzlu zeminler. Eğer çivili lastiğin yoksa kış lastiği ile buzdaki başarımın çoğu zaman şansa kalmıştır eksi 20 , 25 derecelerde araç kullandım ani hareketlerden sakındığım müddetçe buzda yol alabildim diyebilirim.Tabi imkan varsa Subaru gibi bir araç ile sürmek en iyisi öyle zeminlerde lastik kadar çekiş sistemi de çok önemli.

• Herkese selam bende bugün 175 / 70 / 13 petlas elegant serisinden aldim. Lastikci de daha önce tanıdığımız lastikcidir. Daha önceki lastiklerim mişlen energy serisi 2008 uretim tarihliydi kıyaslamak çok yanlis ama petlas ile hemen bir kaç ani fren demesi yaptım kızaklama olmadi. Arabamda ABS yok 3-5 ay sonra tekrar yorum atarım. İlk defa petlas kullanıyorum. Alma sebebim butcem sınırlıydı tanesini 105 liradan aldım. Ayrıca herşeye ve herkes bir şans vermeye değer diye dusunuyorum. Umarım memnun kalırım.

Görsel izlenim olarak da lastik kauçuk rengi ve ele verdiği his 10 üzerinden 6-7 ama kimyasal yapısını bilemiyorum...

• Hyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:57:24 >
  • evet, bu konuya yorumlarımı yazmadan edemeyeceğim. W671 SUV model kış lastiklerini paraya kıyamadığım için gidip petlas aldım.

lastiklerin 3üncü kez balans ayarı yapıldı. lastikler balans tutmuyor, sürekli bir titreme! bakalım en son dün akşam yaptırdım. bugün uzun yolda deneyeceğim.

yine olmazsa gidip lastikleri kafalarına atmayı düşünüyorum. sonra niye yerli malı almıyoruz. alın işte aldık da noldu?
  • Bendede petlas kış lastiği var. 80 km hızdan sonra helikopter pervanesi sesi gibi badabadabada diye ses geliyor.Lastiklerden diye düşünüyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

evet, bu konuya yorumlarımı yazmadan edemeyeceğim. W671 SUV model kış lastiklerini paraya kıyamadığım için gidip petlas aldım.

lastiklerin 3üncü kez balans ayarı yapıldı. lastikler balans tutmuyor, sürekli bir titreme! bakalım en son dün akşam yaptırdım. bugün uzun yolda deneyeceğim.

yine olmazsa gidip lastikleri kafalarına atmayı düşünüyorum. sonra niye yerli malı almıyoruz. alın işte aldık da noldu?
    [qu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:58:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weba

Bendede petlas kış lastiği var. 80 km hızdan sonra helikopter pervanesi sesi gibi badabadabada diye ses geliyor.Lastiklerden diye düşünüyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı ?
    [qu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alinti: insane1907

evet, bu konuya yorumlarimi yazmadan edemeyecegim. W671 SUV model kis lastiklerini paraya kiyamadigim için gidip petlas aldim.

lastiklerin 3üncü kez balans ayari yapildi. lastikler balans tutmuyor, sürekli bir titreme! bakalim en son dün aksam yaptirdim. bugün uzun yolda deneyecegim.

yine olmazsa gidip lastikleri kafalarina atmayi düsünüyorum. sonra niye yerli mali almiyoruz. alin iste aldik da noldu?

Lastiklerin fatura tarihi nedir ?

Neden sordunuz? Tam hatırlamamakla birlikte aralık başıydı sanırım?8 aralık gibi?

• quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

quote:

quote:

Orijinalden alinti: insane1907

evet, bu konuya yorumlarimi yazmadan edemeyecegim. W671 SUV model kis lastiklerini paraya kiyamadigim için gidip petlas aldim.

lastiklerin 3üncü kez balans ayari yapildi. lastikler balans tutmuyor, sürekli bir titreme! bakalim en son dün aksam yaptirdim. bugün uzun yolda deneyecegim.

yine olmazsa gidip lastikleri kafalarina atmayi düsünüyorum. sonra niye yerli mali almiyoruz. alin iste aldik da noldu?

Lastiklerin fatura tarihi nedir ?

Neden sordunuz? Tam hatırlamamakla birlikte aralık başıydı sanırım?8 aralık gibi?

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:59:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weba

Bendede petlas kış lastiği var. 80 km hızdan sonra helikopter pervanesi sesi gibi badabadabada diye ses geliyor.Lastiklerden diye düşünüyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı ?

arka camlardan biri veya ikisi açıkken mi geliyor bu ses ?

lastik dişlerinde küçük taş vb sıkışmış bir şey var mı ?

Camlar kapalı.
    Ustayla 2 saat uğraştık.
    Lastiklerde zıplama var dedi. Ek olarak bir lastik bariz sağa sola yalpa yaparak dönüyor.

Haftaya yazlıkları taktıracağım.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.